Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ellopták Koleszár Balázs paralimpikon műkarját

2012.02.25. MTI / sielok.hu

Ellopták Koleszár Balázs paralimpikon műkarját Ellopták Koleszár Balázs paralimpikon saját fejlesztésű, egyedülálló technikai megoldásokat tartalmazó karprotéziseit, amelyek nélkül nem tud sportolni, versenyezni. A hír az elmúlt két nap már sokakhoz eljutott a nagy közösségi oldalon, de közzétesszük mi is, hátha épp ez a cikk segít nyomravezetni.
Koleszár Balázs 2006-ban motorbalesetben veszítette el a karját, de felépülése közben kifejlesztett egy olyan, egyedülálló technikai megoldásokkal rendelkező karprotézist, amelynek segítségével szinte teljes értékűen hódolhatott tovább kedvenc sportjának. Balázs tagja a magyar alpesi sí paralimpiai csapatnak is, részt vett 2010-ben a X. téli paralimián Vancouverben.

Az általa kifejlesztett protézis több motoros társának segített visszatérni kedvenc sportágához szerte a világon. Koleszárt 2011-ben Az Év Civil Hősének választották. Mint azt a sportoló a Facebookon írta, szerdán betörtek a lakásába és ellopták az utolsó három darab, általa kifejlesztett motoros karprotézist. A három ellopott robotkar közül az egyik egy francia motorosnak készült, a másik kettőt Balázs használta. "Így nem tudok sportolni, versenyezni, motorozni tovább. Öt év kemény munkája, az elért sikerek, valamint a más sérültek megsegítése kapcsol hozzájuk, nem beszélve arról, hogy ez bárki számára értéktelen" - olvasható Koleszár Balázs felhívása Facebookon, melyet azóta már több mint 20 ezren osztottak meg. Kérjük, hogy aki tud segítsen a hír további megosztásával!
KOMMENTEK
vasssy | 2012.02.27. 10:58
No comment...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.