Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elmarad a március 15-i havas szezonzáró Murauban

2020.03.11. sielok.hu

Most kaptuk a hírt, hogy elmarad a Dockyard Havas Szezonzáró Murauban. Idén 28. alkalommal rendezték volna meg az év legnépszerűbb sí és snowboard rendezvényét a magyarok kedvenc ausztriai síterepén.

KÖZLEMÉNY A HAVAS SZEZONZÁRÓ LEMONDÁSÁRÓL

A Magyar Síszövetség és a Magyar Snowboard Szövetség a Külügyminisztériumtól kedden éjszaka megkapott írásos tájékoztatás alapján együttesen azt javasolta a Dockyard Havas Szezonzáró Szervezőbizottságának, hogy a 2020-as versenyeket ne tartsa meg. A megkapott állásfoglalás egyértelműsíti, hogy az esemény megtartása ismeretlen kockázatokkal jár, így a 2 szövetség és a szervezők (együttesen mint Szervezőbizottság) azt a döntést hozta, hogy a 2020-as kreischbergi eseményt nem rendezi meg.

Sajnálatosan az új koronavírussal összefüggően a helyzet Európában óráról órára változik, így – különös tekintettel a külföldi helyszínre – meg kellett hozni ezt a súlyos döntést. Tesszük ezt úgy, hogy mi 100 százalékosan készen álltunk a verseny csütörtöki rajtjára, de meg kell értenünk, hogy bizonyos helyzetekben áldozatokat kellett hozzunk. Megértjük és sajnáljuk, hogy ez sokaknak jelentős kellemetlenséget okoz. Az elmúlt 28 év során számos nehézséggel szembesültünk – hóhiány, hótorlaszok, vihar – de ez az első eset, hogy egy külső körülmény hatására el kell tekintenünk az esemény megtartásától. Az érintettektől elnézést kérünk és egyben kérjük a megértésüket és együttműködésüket!

A lemondás csak a Havas Szezonzáró versenyeit és a kapcsolódó programokat érinti. Kreischberg síterep a legutóbbi – ottani vezetéstől kapott – információnk szerint mindenféle korlátozás nélkül üzemel, így a versenyen túli sportlehetőségek és szolgáltatások nyitva állnak a kiutazók számára.
KOMMENTEK
patkaizsolt | 2020.03.11. 11:21
Sajnos várhatóak hasonló döntések. Talán a szükséges rossz kategória.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.