Menü ≡

Elmarad a március 15-i havas szezonzáró Murauban

2020.03.11. | Szerző: sielok.hu
Most kaptuk a hírt, hogy elmarad a Dockyard Havas Szezonzáró Murauban. Idén 28. alkalommal rendezték volna meg az év legnépszerűbb sí és snowboard rendezvényét a magyarok kedvenc ausztriai síterepén.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s

KÖZLEMÉNY A HAVAS SZEZONZÁRÓ LEMONDÁSÁRÓL

A Magyar Síszövetség és a Magyar Snowboard Szövetség a Külügyminisztériumtól kedden éjszaka megkapott írásos tájékoztatás alapján együttesen azt javasolta a Dockyard Havas Szezonzáró Szervezőbizottságának, hogy a 2020-as versenyeket ne tartsa meg. A megkapott állásfoglalás egyértelműsíti, hogy az esemény megtartása ismeretlen kockázatokkal jár, így a 2 szövetség és a szervezők (együttesen mint Szervezőbizottság) azt a döntést hozta, hogy a 2020-as kreischbergi eseményt nem rendezi meg.

Sajnálatosan az új koronavírussal összefüggően a helyzet Európában óráról órára változik, így – különös tekintettel a külföldi helyszínre – meg kellett hozni ezt a súlyos döntést. Tesszük ezt úgy, hogy mi 100 százalékosan készen álltunk a verseny csütörtöki rajtjára, de meg kell értenünk, hogy bizonyos helyzetekben áldozatokat kellett hozzunk. Megértjük és sajnáljuk, hogy ez sokaknak jelentős kellemetlenséget okoz. Az elmúlt 28 év során számos nehézséggel szembesültünk – hóhiány, hótorlaszok, vihar – de ez az első eset, hogy egy külső körülmény hatására el kell tekintenünk az esemény megtartásától. Az érintettektől elnézést kérünk és egyben kérjük a megértésüket és együttműködésüket!

A lemondás csak a Havas Szezonzáró versenyeit és a kapcsolódó programokat érinti. Kreischberg síterep a legutóbbi – ottani vezetéstől kapott – információnk szerint mindenféle korlátozás nélkül üzemel, így a versenyen túli sportlehetőségek és szolgáltatások nyitva állnak a kiutazók számára.
2020.03.11. 11:21:37 patkaizsolt
Sajnos várhatóak hasonló döntések. Talán a szükséges rossz kategória.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szaküzletek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »