Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Minden harmadik síterepen emelkednek a jegyárak

2011.11.03. Árvay Sándor

Minden harmadik síterepen emelkednek a jegyárak Az egész kontinenst érintő pénzügyi válság, az euró gyengélkedése és a svájci frank erős pozíciója a helvét gazdaságra is kihat, mindez pedig azzal jár, hogy a mindennapi élet oly sok területéhez hasonlóan a téli sportolás, a síelés sem lesz olcsóbb az idén, sőt...
A közelgő téli szezon előtt a Der Sonntag című svájci napilap készített körképet, s megállapította, hogy valamilyen szinten a felvonók, a síterepek üzemeltetői is kénytelenek reagálni az általános tendenciákra, s ha nem teljes mértékben, de beépítik jegyáraikba a növekvő költségeket. Melchsee-Frutt pályáin 50 svájci frank a felnőtt napijegy (kettővel több, mint az előző szezonban), a diákjegy 19 (itt egy frankos az emelés).

Az újság Roman Weissent, a felvonókat üzemeltetők szervezetének (Seilbahnen Schweiz) vezetőjét idézi, aki arra utal, hogy – noha az építő és karbantartó partnercégek szinte mindegyike drágábban dolgozik – a síelők képtelenek lennének megfizetni, ha rájuk hárítanák az árakat. Ezért aztán nem lesznek drasztikus emelések, de az biztos, hogy a sípályák bő egyharmada növeli a jegyárakat, s drágábban lehet majd síelni, mint egy évvel ezelőtt. A síterepek gazdái speciális ajánlatokkal, az euró-válságra gyorsan reagáló napi változtatásokkal igyekeznek kompenzálni a drágább jegyárakat.

Az áremelést választók tömegében szinte az egyetlen kivétel a svájci-osztrák határon levő Samnaun/Ischgl síterület, ahol a napi jegyek árának akár a 20 frankos alsó határig való csökkentésében látják a megoldást.

"Nagyon nehéz idény elé nézünk" – utal a lap Marcus Esser, az Engadin-Tourismus vezetőjének szavaira, aki a bázeli BAK gazdaságkutató intézet elemzéseire hivatkozva úgy véli, hogy az idegenforgalom igencsak megszenvedi az európai pénzügyi válság hatásait, különösen a szállodaipar számára ígérkezik kemény télnek a mostani szezon.
KOMMENTEK
csabeszka | 2011.11.03. 10:10
A háromszáz valahány forintos euró árfolyamról ami további legalább 20%-os áremelésnek felel meg már ne is beszéljünk!!!
sagai | 2011.11.04. 06:34
Próbálom értelmezni ... :)
Szóval megerősödik az országom fizetőeszköze és ezért kénytelen vagyok árat emelni??? :P
Rambo | 2011.11.06. 00:01
Maradok inkább a sógoroknál...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.