Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Épül a lillafüredi libegő

2015.07.27. sielok.hu

A LIBEGŐPARK Kft. Miskolc-Lillafüreden 70%-os európai uniós támogatással készül megvalósítani egy országos szinten is jelentős turisztikai célú beruházást, amely során a lillafüredi libegőt és a hozzá kapcsolódó attrakciókat kívánja kialakítani.
Lillafüredei látványterv
Az Észak-Magyarországi Operatív Program „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban” tárgyú felhívásán a budapesti székhelyű Libegőpark Kft. a „Lillafüredi libegő és kapcsolódó attrakciók telepítése” című projektjavaslattal nyert 70% intenzitású támogatást. A projekt összesen nettó 684.577.889 forintos költségvetésből, 479.204.522 forint vissza nem térítendő támogatással valósulhat meg.

A LIBEGŐPARK Kft. a projekt keretében kötélpályás személyfelvonót (libegő) létesít Miskolc-Lillafüreden, ahol 333 méterről szállítja az utasokat 1000 méter hosszan a 606 méteren fekvő hegyállomásra. Az utazási idő 11 perc. A hegyállomás kiindulópontja a felvonó mellett jelen projekt keretében megvalósuló több színvonalas turisztikai attrakciónak is. Ilyen a Rollerösvény, valamint a hegytetőn található Oxigén túraútvonal kialakítása több állomásponttal, amelyek egyaránt a környék turisztikai vonzerejét hivatottak erősíteni.

A 2015-ben nyíló, 60.000 fős látogatottságot váró turisztikai attrakció 9 fő állandó, valamint számos ideiglenes munkahelyet teremt, építészetileg és attrakciókínálatát tekintve pedig illeszkedik a térség páratlan adottságaihoz és hagyományaihoz.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.