Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Látványos fejlesztések a mátraszentistváni Síparkban

2010.11.24. Kőrösi Gergő (sipark.hu)

A 2010/2011-es síszezonban is rengeteg újdonsággal és látványos fejlesztésekkel várja a sízőket, snowboardosokat és a tél szerelmeseit a mátraszentistváni Sípark. Duplájára bővül a hütte, 6 db új oszlopos hóágyú érkezik, bővül a hócsúszda park és még több szolgáltatás várja a sízni tanulókat!

A 2010/2011-es síszezonra elkészülő fejlesztések:

  • 1. Hütte bővítés: az alpesi hangulatú Hóhatár Hütte éttermünket közel a duplájára bővítjük. Az új vendégtér egy kétszintes épületrészben kap helyet. Újdonság az is, hogy végre a mellékhelyiségeket az épületen belülről is el lehet érni, sőt lesz mozgássérült toilett és mosdó is.
  • 2. Új hóágyúk, még nagyobb HÓBIZTONSÁG: szeretnénk még gyorsabban, még több és még jobb havat készíteni a télisportok szerelmeseinek, így az idei szezontól plusz 6 db oszlopos SMI, amerikai szuperteljesítményű hóágyú érkezik a meglévő 10 hóágyú mellé. Így a Síparkban már 16 db hóágyú lesz, mellyel remélhetőleg stabilan biztosítani tudjuk a 100 napos síszezont!
  • 3. Hócsúszda Park bővítés: évről-évre egyre nagyobb igény mutatkozik a gyerekek-felnőttek szórakoztatását szolgáló Hócsúszda Park-ra, így az idei szezonra ezt is egy kicsit átalakítjuk. Megpróbáljuk a pályákat még szebbé, még izgalmasabbá tenni és építünk még egy kisebb pályát a legfiatalabbaknak is. Továbbá a Hócsúszda Park plusz még egy speciális pályával is bővül, mely speciális "nyári" és környezetbarát borítást (NEVEPLAST) kap, hogy már a hóágyúzás előtt is használni lehessen.

  • 4. Új síkölcsönző: az idei szezonban vadonatúj síkölcsönzővel várjuk sízőinket. Az új kölcsönző a Sípark felső parkolójában kap helyet, így végre nem kell az alsó parkolókhoz lefáradnia annak aki lécet vagy snowboardot akar bérelni. A modern és minden igényt kielégítő épület 60 m2-es alapterületű lesz.

  • 5. Síoktató Park fejlesztés: a síoktatás színvonalának emeléséhez egy olyan speciális eszközt szerzünk be az osztrák SUNKID cégtől, amely még a legnagyobb síterepeken sem elterjedt. Ennek az eszköznek a fantázia neve a Rotondó mely elsősorban a gyerekek tanulását segíti majd. A Rotondó a gyerekeket egy körpályán, lassan húzza, ezáltal a lehető legegyszerűbb és legbiztonságosabb módon elsajátíthatóak a sízés alapjai.

  • 6. Új honlap: megújult a Sípark honlapja is, mely a következő újdonságokkal segíti a síelők tájékozódását a Síparkról: Új dizájn, Interaktív menüpont, Sípark 360° - 360 fokos gömbpanoráma képek, Web 2.0-ás tartalom (Facebook / Twitter / Youtube), Sípark Fórum/Blog, Szállás információs rendszer, 3 napos Időjárás előrejelzés.

    (A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.)

Tervezett fejlesztések, melyek az idei síszezon után készülnek el a 2011/2012-es szezonra:

  • 1. Új pályaszakasz építése: sajnos a 2010-es télre már nem készülhet el az új pályaszakasz az idő rövidsége és a tél közeledte miatt, így a következő munkálatok tavasszal váratnak majd magukra: az új pályarész hóágyú hidránsának telepítése, a pálya vonalvezetésének kialakítása, kőmentesítés, füvesítés.
    Az új sípálya egyébként körülbelül 300 méter hosszú lesz, az 5-ös pálya végétől indul és a 4-es pálya két híd közötti szakaszához fog majd visszacsatlakozni.

  • 2. Pályavilágítás bővítése: a következő síszezonra tervezzük, hogy a Sípark esti megvilágítását bővítjük. A 3-as pálya kap majd világítást, így a pályák 80%-án lehet majd esti sízni!
Bővebb információk a Sípark weboldalán: www.sipark.hu
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2010.11.25. 12:52
Sok sikert kívánok!
Péter.
VKJancsi | 2010.11.25. 18:08
A pályvilágítást már csinálnánk ha......
nagyalbii | 2010.11.30. 12:04
Nem innen lopták el a vezetékeket?
admin3 | 2010.11.30. 13:00

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.