Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Látványos fejlesztések a mátraszentistváni Síparkban

2010.11.24. Kőrösi Gergő (sipark.hu)

A 2010/2011-es síszezonban is rengeteg újdonsággal és látványos fejlesztésekkel várja a sízőket, snowboardosokat és a tél szerelmeseit a mátraszentistváni Sípark. Duplájára bővül a hütte, 6 db új oszlopos hóágyú érkezik, bővül a hócsúszda park és még több szolgáltatás várja a sízni tanulókat!

A 2010/2011-es síszezonra elkészülő fejlesztések:

  • 1. Hütte bővítés: az alpesi hangulatú Hóhatár Hütte éttermünket közel a duplájára bővítjük. Az új vendégtér egy kétszintes épületrészben kap helyet. Újdonság az is, hogy végre a mellékhelyiségeket az épületen belülről is el lehet érni, sőt lesz mozgássérült toilett és mosdó is.
  • 2. Új hóágyúk, még nagyobb HÓBIZTONSÁG: szeretnénk még gyorsabban, még több és még jobb havat készíteni a télisportok szerelmeseinek, így az idei szezontól plusz 6 db oszlopos SMI, amerikai szuperteljesítményű hóágyú érkezik a meglévő 10 hóágyú mellé. Így a Síparkban már 16 db hóágyú lesz, mellyel remélhetőleg stabilan biztosítani tudjuk a 100 napos síszezont!
  • 3. Hócsúszda Park bővítés: évről-évre egyre nagyobb igény mutatkozik a gyerekek-felnőttek szórakoztatását szolgáló Hócsúszda Park-ra, így az idei szezonra ezt is egy kicsit átalakítjuk. Megpróbáljuk a pályákat még szebbé, még izgalmasabbá tenni és építünk még egy kisebb pályát a legfiatalabbaknak is. Továbbá a Hócsúszda Park plusz még egy speciális pályával is bővül, mely speciális "nyári" és környezetbarát borítást (NEVEPLAST) kap, hogy már a hóágyúzás előtt is használni lehessen.

  • 4. Új síkölcsönző: az idei szezonban vadonatúj síkölcsönzővel várjuk sízőinket. Az új kölcsönző a Sípark felső parkolójában kap helyet, így végre nem kell az alsó parkolókhoz lefáradnia annak aki lécet vagy snowboardot akar bérelni. A modern és minden igényt kielégítő épület 60 m2-es alapterületű lesz.

  • 5. Síoktató Park fejlesztés: a síoktatás színvonalának emeléséhez egy olyan speciális eszközt szerzünk be az osztrák SUNKID cégtől, amely még a legnagyobb síterepeken sem elterjedt. Ennek az eszköznek a fantázia neve a Rotondó mely elsősorban a gyerekek tanulását segíti majd. A Rotondó a gyerekeket egy körpályán, lassan húzza, ezáltal a lehető legegyszerűbb és legbiztonságosabb módon elsajátíthatóak a sízés alapjai.

  • 6. Új honlap: megújult a Sípark honlapja is, mely a következő újdonságokkal segíti a síelők tájékozódását a Síparkról: Új dizájn, Interaktív menüpont, Sípark 360° - 360 fokos gömbpanoráma képek, Web 2.0-ás tartalom (Facebook / Twitter / Youtube), Sípark Fórum/Blog, Szállás információs rendszer, 3 napos Időjárás előrejelzés.

    (A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.)

Tervezett fejlesztések, melyek az idei síszezon után készülnek el a 2011/2012-es szezonra:

  • 1. Új pályaszakasz építése: sajnos a 2010-es télre már nem készülhet el az új pályaszakasz az idő rövidsége és a tél közeledte miatt, így a következő munkálatok tavasszal váratnak majd magukra: az új pályarész hóágyú hidránsának telepítése, a pálya vonalvezetésének kialakítása, kőmentesítés, füvesítés.
    Az új sípálya egyébként körülbelül 300 méter hosszú lesz, az 5-ös pálya végétől indul és a 4-es pálya két híd közötti szakaszához fog majd visszacsatlakozni.

  • 2. Pályavilágítás bővítése: a következő síszezonra tervezzük, hogy a Sípark esti megvilágítását bővítjük. A 3-as pálya kap majd világítást, így a pályák 80%-án lehet majd esti sízni!
Bővebb információk a Sípark weboldalán: www.sipark.hu
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2010.11.25. 12:52
Sok sikert kívánok!
Péter.
VKJancsi | 2010.11.25. 18:08
A pályvilágítást már csinálnánk ha......
nagyalbii | 2010.11.30. 12:04
Nem innen lopták el a vezetékeket?
admin3 | 2010.11.30. 13:00

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.