Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Franciaország a világ második legnagyobb síhatalma

Sí-workshopot szerveztek a magyar utazási irodáknak Budapesten

2015.04.16. Wesselényi Andrea

A napokban Budapesten jártak a legnagyobb francia síterepek képviselői, ahol síworkshop keretében mutatták be a következő, 2015/16 szezonra vonatkozó ajánlataikat. Az eseményt Franciaország magyarországi nagykövete nyitotta meg és beszédében hangsúlyozta, hogy még több magyar turistát várnak a következő télen.
Franciaország nincs közel, mégis évente legalább 30 ezren választják téli úti célul Magyarországról - hangsúlyozta a nagykövet. A következő szezonra sok újdonsággal készülnek, hogy még vonzóbbá tegyék a több mint 350 síterepet. Összesen 9 millió turista keresi fel évente a Francia Alpok síközpontjait, és ezzel Franciaország, mint téli célország a világon második helyen áll az Egyesült Államok mögött, a harmadik hely az osztrákoké.
A francia sírégiók képviselői bemutatják ajánlataikat a magyarországi utazásszervezőknek. A síworkshop helyszíne a Hotel Meridien volt.
A francia sírégiók képviselői bemutatják ajánlataikat a magyarországi utazásszervezőknek. A síworkshop helyszíne a Hotel Meridien volt.
Sínapok tekintetében a sorrend az alábbi volt a 2013/14 szezonban, a francia síterepek közleménye szerint:
  • 1. USA - 56,2 millió sínap
  • 2. Franciaország - 55,3 millió sínap
  • 3. Ausztria - 50,8 millió sínap
A statisztika sínapokban vagy bérletnapokban számol, amely azt jelenti, hogy egy napijegy 1 sínapot ér, egy hatnapos bérlet pedig hatnak számít. A 2014/15 szezon statisztikáit ezév szeptemberében teszi majd közzé a Domaines Skiables de France társaság.
A Budapesten rendezett Francia Síworkshop résztvevőit Corinne Foulquier, az Atout France közép-európai igazgatója és bécsi képviselője köszöntötte.
A Budapesten rendezett Francia Síworkshop résztvevőit Corinne Foulquier, az Atout France közép-európai igazgatója és bécsi képviselője köszöntötte.
KOMMENTEK
WéberF | 2015.04.16. 17:03
A statisztikában természetesen a hazai látogatók is benne vannak. Így nem csoda, hogy az USA az első. WFeri
molnarf | 2015.04.17. 17:45
Vannak ötleteim nekem is. Talán eljut oda ahova kellene.?!
Az utazás túl drága ! 22-25 ezer Ft/fő busszal.
- 1, túl drága a Slovéniai úthasználati díj , és nem alkalmazkodik a használókhoz, a sielőkhöz. Egy 1 hetes sielés 10 napból áll : indulás péntek este , érkezés a Francia alpokba szombat este, hazaind. szombat délelőtt vagy délután érk. haza vasárnap . A szlovéniai úthasználat csak 1 hetes (7 napos) jegy lehet, vagy 2x? nap. Ez nem jó. A Francia túrisztikai szakembereknek javasólni kellene Szlovéniának , hogy legyenek egy kicsit figyelmesebbek, alkalmazkodóbbak velünk szemben (síelők Magy.. Szlk. Rom. Lengy...) Legyen kapható 10 napos úthasználati jegy síelőknek.
-2. egy turistabusznak óriási motorja van ( M.B.15800 cm3 és V8 hengeres ) könnyedén elhúzhatana egy áruszállító pótkocsit, sokkal olcsóbb lehetne a buszjegy kb. 5000 Ft.
M.F.
Daddy | 2015.04.18. 19:12
Én sem vagyok a pénztárcám ellensége, de azért legyünk reálisak. A Volán belföldi távolsági tarifája szerint 400km re a teljes árú menetjegy 5590Ft. Amennyiben egy francia terep átlagtávolságát 1200 km-nek veszem, mely oda-vissza 2400 km, akkor ez a Volán tarifáját alapul véve (6x400km-re) 33540 Ft. lenne. Ezt alapul véve nem tartom túlzónak a turistabuszok eddig alkalmazott árait. Az viszont tényleg nem "baráti" hogy a szlovének az egy hétre síelni utazók számára nem kedvező érvényességi időtartamot határoztak meg. Úgy látom, hogy ott is a nálunk általánosan tapasztalható haszonmaximalizálás a cél. Sajnos az Olaszországon való áthaladás a legköltségesebb, legfárasztóbb útrész. Ezen nincs az a francia turisztikai szakember aki tudna segíteni.
Én inkább azt szeretném, ha a magyar idegenforgalmi szakemberek legalább az osztrák síterepek iránt érzett "elkötelezettséggel" viszonyulnának a francia pályákkal összefüggően is.
pszabo | 2015.04.18. 19:22
Nekem is hasonló meglátásaim vannak, mint Daddy-nek és molnarf-nek- Ezzel együtt sztem Fr.O. a legjobb. Talán a 3-Völgy! A szlovén matrica rendszer butuska, igen. Az olasz szakasz kész "rémálom", hiszen legalább 8-12 alkalommal állsz meg fizeteni; néha csak 0.8 EUR-t vagy 1.7 EUR-t. Összességében a 30 EUR szlovén, a kb 60 EUR olasz és a Frejus alagut 50 EUR-ós dijai nem csekélyek együtt. (jó, OK az 50 EUR oda vissza ennyi)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.