Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grange sikerét Augert is megkönnyezte

2011.02.20.

Grange sikerét Augert is megkönnyezte Igazi örömünnepet ülnek a franciák. Michel Vion 1982-es kombinációs győzelme után ismét férfi világbajnokot köszönthetnek. Vasárnap a garmisch-partenkircheni világbajnokság zárónapján, Jean-Baptiste Grange szerezte meg a műlesiklás aranyát.
Hosszú, nagyon hosszú ideig vártak a franciák arra, hogy ismét férfi világbajnokot ünnepelhessenek. Legutóbb 1982-ben Schladmingban Michel Vion személyében volt győztesük – ő a kombináció aranyát nyerte meg. Műlesiklásban még régebben arattak a gallok. 1962-ben Charles Bozon, 1970-ben Val Gardenában Jean-Noël Augert diadalmaskodott ebben a számban, ám azóta világbajnokságon nem sok babér termett számukra.

Pedig az utóbbi időben megerősödtek a technikai számokban. 2002-ben a Salt Lake City-i olimpián kettős győzelmet arattak Jean-Pierre Vidal és Sébastien Amiez révén, míg az új érában Jean-Baptiste Grange és Julien Lizeroux révén hívták fel magukra a figyelmet.

Garmisch-Partenkirchen meghozta a nagy áttörést a franciák számára. Grange, aki a 2009-es Val d’Isére-i világbajnokságon történt sérülése miatt kihagyta a vancouveri olimpiát, felállt a padlóról, s egy fantasztikus első futammal megalapozta élete eddigi legnagyobb eredményét.

„Nagyon kemény volt a két futam között várni. Borzasztóan soknak tűnt az az idő. Állandóan a 2009-es démonjaim jártak az agyamban. De aztán képes voltam bízni magamban, és végrehajtottam a feladatomat – mondta Grange a győzelem után.

Az 1970-es bajnok, Augert, aki ugyanabból a völgyből származik, ahol Grange is született, sírva fakadt a győzelem hallatán. „Ő egy nagyon kedves kölyök egy rendkívül szerény családból. Fantasztikus, amit egy év kihagyás után véghez vitt. Számomra a legjobb férfi nyert” – magyarázta Augert a riportereknek. A viadalon egyébként a svéd Jens Byggmark szerezte meg a második helyet, az olasz Manfred Mölgg a 2007-es arei ezüstérme után bronzérmet vehetett át. A versenynek egy magyar résztvevője is volt, a szombati selejtezőn 45. helyen záró Szepesi Bertold személyében, aki az első futamot az 54. helyen zárta, s így bejutott a másodikba is, amelyben végül a 44. helyen fejezte be a vb-t.
KOMMENTEK
gaboca | 2011.02.21. 10:26
Drukkoltam neki, hogy a második futamban elbírja az esély terhét, örülök, sikerült neki odaérnie a csúcsra, megérdemelte.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.