Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grebenzeni szezonkezdés: elhárult a csődveszély

2016.12.08. Wesselényi Andrea

Az elmúlt hétvégén Grebenzen síterepén nyitottuk meg a síszezont, ahol volt alkalmunk találkozni a síterep új vezetőjével, Karl Schmidhoferrel. Az osztrák menedzser sok éven át Kreischberget, még korábban Lachtal síterepét igazgatta, és annak idején mindkét síterepet sikerült kihozni a hullámvölgyből.
Grebenzen | Fotó: ikarus.cc
Grebenzen | Fotó: ikarus.cc
Most Grebenzen szorul válságmenedzselésre: nem sokon múlt, hogy a tavalyelőtt csődbe ment síterepen nem szerelték le a lifteket. Mostanra a síterep kapott egy hozzáértő vezetőt, pénzügyi támogatást és mindezzel együtt egy esélyt a túlélésre. Tavaszra az is eldől majd, hogy konkrétan milyen lehetőségek lesznek itt fejlesztésre. Sok múlik a 2016/17-es szezon eredményein. A síterep menedzsere folyamatosan dolgozik azon, hogy begyűjtse az idei utazók visszajelzéseit, és felmérje igényeiket.
Köszönhetően a hóágyúknak a pályán már van elég hó.
Köszönhetően a hóágyúknak a pályán már van elég hó.
A síterep már december 2-án megnyitott. A hétvégén néhány osztrák család és egy magyar síelőkből álló csoport töltötte meg a behavazott sípályát, ahol ötször ennyien is kényelmesen elfértünk volna. Mi magyarok egy frissen felújított, magyar üzemeltetésű pályaszállás megnyitóján vettünk részt. A 3 csillagos Grebenzenblick a pályáktól mindössze 20 méterre található. Kívülről érdektelen barakkszerű épület, belülről viszont egy kimondottan szépen felújított hotel, kényelmes, apartmanszerű szobákkal, minőségi ellátással. Érdekessége, hogy a konténerekből készült szálláshely a torinói téli olimpiáról került ide Ausztriába - árulta el Bajna Gábor, a Cartour utazási iroda vezetője, a szálloda új üzemeltetője.
Hotel Grebenzenblick - 3 csillagos hotel közvetlenül a pályák aljában nagyon kényelmes, szépen felújított szobákkal.
Hotel Grebenzenblick - 3 csillagos hotel közvetlenül a pályák aljában nagyon kényelmes, szépen felújított szobákkal.
A szezon végén kiderül majd, hogy van-e esély új liftek építésére a Murau közeli településen. Jelenlegi állapotában a síterep kiválóan alkalmas családi síelésre, iskolai sítáborozásra, versenyzőpalánták edzésére és bárki számára egy téli kiruccanásra. Minden olyan előnnyel rendelkezik, ami egy viszonylag kis méretű síterepet vonzóvá tesz: jól átlátható pályarendszer, a nagyoknál kedvezőbb bérletár, tömegmentes lejtők, hangulatos hütték, jó ár-érték arányú pályaszállás közvetlenül az ülőlift mellett, barátságos falucska (St. Lambrecht), és gyönyörű természeti környezet.

Lesiklás a csúcsról, ideális hóviszonyok - a videó 2016 februárjában készült.
Aktuális tippünk: 2017. december 17-én 15 év alatti gyerekek számára féláron lesz kapható a síbérlet, és kincskeresés is lesz, ahol 2000 euró összértékű ajándék talál gazdára!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástipp
Naturpark Chalets St. Lambrecht
Új luxus üdülőházak saját szaunával Grebenzen/St. Lambrecht sípályáinál (50-200 m)! Minden épület 2 szintes, 130 m2 nagyságú, max. 11 felnőtt részére biztosít kényelmes szállást!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.