Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Grebenzeni szezonkezdés: elhárult a csődveszély

2016.12.08. | Szerző: Wesselényi Andrea
Az elmúlt hétvégén Grebenzen síterepén nyitottuk meg a síszezont, ahol volt alkalmunk találkozni a síterep új vezetőjével, Karl Schmidhoferrel. Az osztrák menedzser sok éven át Kreischberget, még korábban Lachtal síterepét igazgatta, és annak idején mindkét síterepet sikerült kihozni a hullámvölgyből.
Grebenzen | Fotó: ikarus.cc
h i r d e t é s
Most Grebenzen szorul válságmenedzselésre: nem sokon múlt, hogy a tavalyelőtt csődbe ment síterepen nem szerelték le a lifteket. Mostanra a síterep kapott egy hozzáértő vezetőt, pénzügyi támogatást és mindezzel együtt egy esélyt a túlélésre. Tavaszra az is eldől majd, hogy konkrétan milyen lehetőségek lesznek itt fejlesztésre. Sok múlik a 2016/17-es szezon eredményein. A síterep menedzsere folyamatosan dolgozik azon, hogy begyűjtse az idei utazók visszajelzéseit, és felmérje igényeiket.
Köszönhetően a hóágyúknak a pályán már van elég hó.
A síterep már december 2-án megnyitott. A hétvégén néhány osztrák család és egy magyar síelőkből álló csoport töltötte meg a behavazott sípályát, ahol ötször ennyien is kényelmesen elfértünk volna. Mi magyarok egy frissen felújított, magyar üzemeltetésű pályaszállás megnyitóján vettünk részt. A 3 csillagos Grebenzenblick a pályáktól mindössze 20 méterre található. Kívülről érdektelen barakkszerű épület, belülről viszont egy kimondottan szépen felújított hotel, kényelmes, apartmanszerű szobákkal, minőségi ellátással. Érdekessége, hogy a konténerekből készült szálláshely a torinói téli olimpiáról került ide Ausztriába - árulta el Bajna Gábor, a Cartour utazási iroda vezetője, a szálloda új üzemeltetője.
Hotel Grebenzenblick - 3 csillagos hotel közvetlenül a pályák aljában nagyon kényelmes, szépen felújított szobákkal.
A szezon végén kiderül majd, hogy van-e esély új liftek építésére a Murau közeli településen. Jelenlegi állapotában a síterep kiválóan alkalmas családi síelésre, iskolai sítáborozásra, versenyzőpalánták edzésére és bárki számára egy téli kiruccanásra. Minden olyan előnnyel rendelkezik, ami egy viszonylag kis méretű síterepet vonzóvá tesz: jól átlátható pályarendszer, a nagyoknál kedvezőbb bérletár, tömegmentes lejtők, hangulatos hütték, jó ár-érték arányú pályaszállás közvetlenül az ülőlift mellett, barátságos falucska (St. Lambrecht), és gyönyörű természeti környezet.

Lesiklás a csúcsról, ideális hóviszonyok - a videó 2016 februárjában készült.
Aktuális tippünk: 2017. december 17-én 15 év alatti gyerekek számára féláron lesz kapható a síbérlet, és kincskeresés is lesz, ahol 2000 euró összértékű ajándék talál gazdára!
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »