Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ischgl: nyitásra készül a híres osztrák terep

2009.11.09.

Ischgl: nyitásra készül a híres osztrák terep Ausztria egyik legjobb síterepe egyre közelebb kerül a szezonnyitáshoz. A síterepen már most is bőven van hó, és az előrejelzések szerint ez még a követező időszakban tovább fog hízni. Jelenleg a liftek és egyéb berendezések műszaki ellenőrzése zajlik, hogy november 27-re minden rendben legyen.
A tiroli síterepek változatos képet mutattak a hétvégén. A korábban már kinyitott Hochfügenben elolvadt a hó az alsóbb részeken, a hóágyúzáshoz pedig még kissé meleg van. Azért a tiroliak (és a külföldiek) nem maradtak nyitva tartó helyi terepek nélkül, hiszen Kitzbühel vagy Patscherkofel a hétvégén is fogadta a síelőket.

Ha a havon múlna, akkor már Ischgl-ben is lehetne húzni az íveket, de jelenleg a szezon előtti műszaki ellenőrzés zajlik, az ilyenkor szokásos módon alaposan ellenőrzik a lifteket. Még egy dolog hiányzik a szezonkezdethez, a szálláshelyek és a vendéglátóegységek még most toborozzák a hiányzó munkaerőket a szezonkezdet előtt. Ez természetesen megfelel a szokásos szezon előtti menetrendnek. Addig is a rajongók a webkamerákon keresztül követik figyelemmel, hogy a kedvenc „hüttéik” környékékét hogy lepi be a vastag fehér hó, hogy mennyire csendes még a hegyi vendéglők környéke, és ehhez képest mekkora változások lesznek majd decembertől, ha beindul az élet Ausztria egyik leghangosabb éjszakai életével büszkélkedhető síterepén.

Ischgl Idalpe: tökéletes síelés
Ischgl Idalpe: tökéletes síelés
Közben a környék életét jelentősen meghatározó dolgok is történnek majd a szezonban. Január végén újraválasztják a falu önkormányzatát, négy héttel később pedig a helyi lifttársaság részvényesei választanak új vezetőt. Ez utóbbi hosszútávon is hatással lehet a környék turizmusára, hiszen a lifttársaság további működésével kapcsolatban megosztott a 250 részvényes, februárban kiderül, hogy milyen irányban fejlődhet a lifttársaság, milyen fejlesztéseket szeretnének a helyiek.

Februárig még sok hó eshet le a tiroli csúcsterepen, amely a szolgáltatások minősége miatt sem tartozik a legolcsóbb terepek közé. Ezért érdemes az előszezonban, olcsóbb áron igénybe venni a síterep színvonalas szolgáltatásait. Az idei előszezonban az Alpine Tours utazási iroda kedvezményes utakkal várja azokat, akik decemberi árakon szeretnék élvezni Ausztria egyik legjobb síterepét.
KOMMENTEK

Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.