Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

70. évfordulóján 70 évvel ezelőtti áron üzemel a Jennerbahn

2023.10.26. sielok.hu

Németország egyik legnépszerűbb természeti látnivalója, a Königssee közelében található Jennerbahn idén ünnepli 70. születésnapját. Ezen alkalomból 2023. december 19-én az ide látogatók 1953. évi áron vehetik igénybe az időközben modernre cserélt felvonót.
Jennerbahn akkor és most | Képek: jennerbahn.de
Jennerbahn akkor és most | Képek: jennerbahn.de
A lift megnyitásának napján, 70 évvel ezelőtt 5,5 nyugatnémet márkába került egy menet, a születésnapon tehát 5,5 euróba fog kerülni a felvonózás. Este 11 óráig közlekedik majd a lift és a hegyen különböző zenekarok fognak a hegyen játszani, garantált a szülinapi hangulat.

A Jennerbahn felvonó és hozzá tartozó sí- és kirándulóközpont a bajor Berchtesgaden városa és a festői Königssee közelében található. Pár évvel ezelőtt nagyszabású építkezések kezdődtek itt, amikor a két szakaszból álló felvonó régi kétszemélyes kabinjait 10 személyesre cserélték. 2018. augusztusában adták át az új kabinos lift alsó szakaszát, és a hozzá tartozó kiszolgáló épületeket. A terület télen-nyáron igen népszerű kirándulóhely.
Kép: jennerbahn.de
Kép: jennerbahn.de
A 2023/24-es szezon a Jenneren terv szerint december 15-én kezdődik és a középállomás alatti részen lehet kijelölt sípályán síelni, illetőleg külön pályán szánkózni. Németország egyik legszebb szánkópályáját találjuk itt: az 1,3 km hosszú szánkózásra kijelölt pálya neve Jennerhex Rodelbahn.
A Jenner síterep korábbi és mostani sítérképe: a középállomás feletti rész a freeridereké lett
A Jenner síterep korábbi és mostani sítérképe: a középállomás feletti rész a freeridereké lett
A felső állomásig a kirándulókon kívül csak freeriderek merészkedjenek, itt ugyanis egy lavinavédelemmel ellátott mélyhavas freeride paradicsomot alakítottak ki. Ezen a fenti részen csak természetes havon lehet síelni, itt a jelzett lesiklósípályákat és a pályakezelést megszüntették.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.