Káprázatos halojelenséget fotózott olvasónk Flachauban

2023.01.28. síelők.hu

Idén már nem először volt szerencsénk ehhez a különleges optikai jelenséghez síelés közben. Januárban Reiteralmon fotóztunk tökéletes halot, majd az ezzel együtt megjelenő szivárványt. Most Ucsabi töltött fel egy galériát, melyben megörökítette ezt a csodás égi jelenséget Flachauban.
Halojelenség Flachauban | Fotó: Udvardi Csaba
h i r d e t é s
A halóeffektus akkor jelentkezik, amikor a porhóval fedett felszín felett lebegő jégkristályokon megtörik fény. Ilyenkor Nap körül fényes udvar, úgynevezett halogyűrű alakul ki. A különleges optikai jelenség pár percig, de akár egy óráig is eltarthat.
Érdemes végiglapozni a galériát.
A képeket köszönjük: ucsabi olvasónknak!

Az alábbi képeket pedig mi készítettük Reiteralmon idén január 17-én:
Halojelenség: jégkristályokon átszűrődő fény
Halojelenség és szivárvány
KOMMENTEK
magnum56 | 2023.01.29. 20:07
Gyönyörűek a képek, és valóban ritkán láthatók.
Csak egy kis pontosítás:
Az utolsó képen nem szivárvány látható (még ha úgy is néz ki), hanem kettős halo. A szivárvány soha nem a Nap irányában látható, hanem az ellenkező irányban. Vagyis ahhoz, hogy szivárványt lássunk a Napnak háttal kell állnunk. Ezért halo és szivárvány nem látható egyirányban, egyszerre.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.