Menü ≡

Wagrain: kisbaba született karácsonykor a hüttében

2011.12.26.
Wagrain: kisbaba született karácsonykor a hüttében Emlékezetesre sikerült a karácsony este az egyik wagraini (Salzburg) hegyi vendéglőben és szállóban. Az 1850 méter magasan található hüttében hozta világra gyermekét egy osztrák hölgy. Az anya és gyermeke jól vannak, sílifttel (is) szállították őket a kórházba.
h i r d e t é s
Szokatlan feladatot kaptak a hegyimentők Szenteste. Egy salzburgi fiatal hölgy a szüleivel töltötte a karácsonyt a wagraini hüttében, amikor váratlanul megkezdődtek a fájások. A hegyimentőket egyből riadóztatták, akik orvossal és bábával együtt indultak el a hegyi menedékház felé, de amire odaértek a kisbaba már megszületett.

A kisbabát és az édesanyját egy jól befűtött ratrakkal a Flying Mozart kabinos lifthez szállították, majd a sílifttel tették meg az utat a faluba, ahol már várta őket a mentőautó, és az egyik környékbeli kórházba szállította őket.

Az orvos elmondása szerint, a kismama első szülése szokatlanul gyorsan és komplikációk nélkül zajlott le. Az orvos és csapata a szállítás alatt állandóan felügyelte a kismama és a baba állapotát. A hegyimentők vezetője szerint, most először fordult elő a gyakorlatunkban, hogy szüléshez riasztották őket.
2011.12.26. 15:38:21 vasssy
Hát, ha nem is síléccel a lábán született, de sípályán. Ez is valami! :-)
2011.12.26. 22:23:36 nevembalint
Milyen jó lesz neki nagyobb korában, lesz egy jó hely ahol a szülinapjait ünnepelheti.
2011.12.27. 13:57:12 evelin57
Emlékezetes lesz, az biztos!
2011.12.27. 22:43:50 bence84
Szeretem az ilyen híreket. Végre nem csak a halál, meg a balesetek. Jöhet még sok ilyen! :)
2011.12.27. 22:50:20 Stani
Kicsit pontosítanék; sílifttel nem szállították! A hüttétől a Flying Mozart (kabinos) középállomásig ratrakkal szállították, majd innen mentőautó vitte tovább. Ti. a középállomásig van egy autóút (hegyi) út, aki az itteni "sárga" hotelban szokott megszállni az minden bizonnyal ismeri.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »