Wagrain: kisbaba született karácsonykor a hüttében

2011.12.26.

Wagrain: kisbaba született karácsonykor a hüttében Emlékezetesre sikerült a karácsony este az egyik wagraini (Salzburg) hegyi vendéglőben és szállóban. Az 1850 méter magasan található hüttében hozta világra gyermekét egy osztrák hölgy. Az anya és gyermeke jól vannak, sílifttel (is) szállították őket a kórházba.
Szokatlan feladatot kaptak a hegyimentők Szenteste. Egy salzburgi fiatal hölgy a szüleivel töltötte a karácsonyt a wagraini hüttében, amikor váratlanul megkezdődtek a fájások. A hegyimentőket egyből riadóztatták, akik orvossal és bábával együtt indultak el a hegyi menedékház felé, de amire odaértek a kisbaba már megszületett.

A kisbabát és az édesanyját egy jól befűtött ratrakkal a Flying Mozart kabinos lifthez szállították, majd a sílifttel tették meg az utat a faluba, ahol már várta őket a mentőautó, és az egyik környékbeli kórházba szállította őket.

Az orvos elmondása szerint, a kismama első szülése szokatlanul gyorsan és komplikációk nélkül zajlott le. Az orvos és csapata a szállítás alatt állandóan felügyelte a kismama és a baba állapotát. A hegyimentők vezetője szerint, most először fordult elő a gyakorlatunkban, hogy szüléshez riasztották őket.
KOMMENTEK
vasssy | 2011.12.26. 15:38
Hát, ha nem is síléccel a lábán született, de sípályán. Ez is valami! :-)
nevembalint | 2011.12.26. 22:23
Milyen jó lesz neki nagyobb korában, lesz egy jó hely ahol a szülinapjait ünnepelheti.
evelin57 | 2011.12.27. 13:57
Emlékezetes lesz, az biztos!
bence84 | 2011.12.27. 22:43
Szeretem az ilyen híreket. Végre nem csak a halál, meg a balesetek. Jöhet még sok ilyen! :)
Stani | 2011.12.27. 22:50
Kicsit pontosítanék; sílifttel nem szállították! A hüttétől a Flying Mozart (kabinos) középállomásig ratrakkal szállították, majd innen mentőautó vitte tovább. Ti. a középállomásig van egy autóút (hegyi) út, aki az itteni "sárga" hotelban szokott megszállni az minden bizonnyal ismeri.

Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau Reitdorf településrészén találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re (5 perces autóútra). A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.