FIS világbajnokság lesz Schladmingban 2013-ban

2010.12.14.

FIS világbajnokság lesz Schladmingban 2013-ban 2013. február 4-től 17-ig Schladmingban rendezik a FIS alpesi sí világbajnokságot, amelynek köszönhetően Stájerország sífővárosa a média érdeklődésének középpontjába kerül majd. A síelők pedig a régió sípályáit érintő fejlesztéseknek örülhetnek.
A nagyszabású sporteseménnyel a régió tovább erősíti Ausztria öt legkiemelkedőbb télisport központja között elfoglalt helyét. A síelők és snowboardosok pedig már az idei évtől profitálhatnak a világbajnokságra történő befektetésekből és világbajnoki körülmények között, igazi többletértékkel gazdagodva tölthetik téli üdülésüket a Schladming–Dachstein régióban. A 2010-es nyár teljes mértékben a FIS alpesi sí világbajnokság jegyében telt a Schladming–Dachstein üdülőrégióban: a Planai-on, a Reiteralmon, a Riesneralmon és a Hauser Kaiblingon is nagyszabású bővítésekre, modernizálásokra és építkezésekre került sor, hogy a télisportok szerelmeseinek már az idei téli szezontól kezdve világbajnoki körülményeket nyújtsanak.

A 223 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípályával, számtalan hangulatos alpesi kunyhóval és egyedülállóan változatos kínálattal büszkélkedő régió a családoknál és a sportos, ambiciózus síelőknél, illetve snowboardosoknál mindig is kedvelt télisportközpontnak számított, amely a jelenlegi több milliós befektetéseknek köszönhetően új dimenziókat nyit a téli üdülés terén. Az előttünk álló téli szezonban alig lehet majd ráismerni a síterepre. A télisportok kedvelői már korábban is sokat profitáltak a régióban végrehajtott újításokból. „A település és a régió elsősorban a legendás Nightrace éjszakai szlalomversenynek köszönhetően vált ismertté a stájer és az osztrák határon túl egyaránt” – hangsúlyozza Hermann Gruber, a Schladming–Dachstein régió turisztikai hivatalának igazgatója. „Az idei téli szezontól hamisítatlan világbajnoki hangulattal és feltételekkel várjuk a vendégeket, amelyet 2013-ig évről évre tovább bővítünk.”

További információk: www.schladming-dachstein.at
KOMMENTEK
TibiF | 2010.12.14. 15:37
Szeretném megtudni, hogy jön ki a Schladming-Dachstein régióban a 223 km sípálya, amelyet a cikk említ. A négy hegy a következőképpen oszlik el (bergfex.at alapján):
Hauser-Kaibling 37 km sípálya
Planai 32km
Hochwurzen 17.5km
Reiteralm 32km
Eddig 118,5 km. Ehhez jön még:
Dachstein Gletscher 4km
Ramsau am Dachstein 25km
Eddig az összeg 147,5km.
Ha ehhez hozzáadom Galsterbergalm 20km, illetve Stoderzinken 8km akkor a végösszeg 175.5km sípálya.

A cikkben 223km pályáról írnak, ilyesmit már láttam a Schaldming topicban is. Hol van a hiányzó 47.5km sípálya? Vagy nekem vannak gondok az matekkel :)
rockenstein | 2010.12.14. 16:06
Planneralm és Riesneralm hiányzik még a felsorolásodból. Ők ugyan bérlet szemponjából nem tartoznak a régióhoz, de turisztikailag és marketing szempontból mégis egy régió. A honlapjukból talán még egyértelműbbek az összefüggések: http://www.schladming-dachstein.at/...de/winter
Zolarek István | 2010.12.16. 14:54
Járt-e-már Valaki a fennt említett schladmingi pályákon március végén, április elején ?
Kiváncsi lennék az akkori hó viszonyokra.
Előre is kösz az infót.
ZI. Pécsről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
AKCIÓK (4)
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.