Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Madarasi Hargita: az összes sípálya használható

2014.02.07. | Szerző: Magyari Tekla
A január végi nagy mennyiségű hónak köszönhetően a legnagyobb székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán megnyitották a fekete sípálya, azaz a Nagy Mihály felső szakaszát is. A friss havat folyamatosan tapossák, jelenleg is nagyon jó minőségű mindegyik pálya.
Működik a hópark, a Súgó, a Kicsi Mihály, a Csillagösvény, és immár teljes hosszában a Nagy Mihály pálya is.

Bár a szokatlanul enyhe januári időjárásban is - a hóágyúzásnak köszönhetően - szinte megszakítás nélkül lehetett síelni az 1600-1700 méteres magasságban fekvő síközpontban, most az idei szezon eddigi legjobb minőségű pályáival várják a síelőket, hét közben is naponta 10 és 16 óra között működtetik a felvonókat.

Ugyanakkor használható már a Románia egyik legjobbjának számító hópark is: három ugrató, csúszókorlát és fun-boxok várják a hódeszka és a szabad stílusú síelés kedvelőit. A hópark kialakítói azonban idén is hangsúlyozzák, hogy olvassuk el figyelmesen a használati útmutató táblát, illetve - főként gyerekek számára - ajánlott a sisak és a hátgerincvédő használata is. A hóparkot mindenki saját felelősségére használja, ugyanakkor a balesetek elkerülése végett arra kérnek mindenkit, hogy tudásának és képességeinek megfelelően, a terepet alaposan felmérve vegyék használatba az ugratókat és egyéb elemeket.

Jelenleg mintegy 60-70 cm a hóréteg vastagsága, a székelyek szent hegyének tartott Madarasi Hargitára vezető mindkét utat folyamatosan takarítják, a hólánc használata azonban mindenkinek ajánlott. Útnak indulás előtt érdemes tájékozódni a www.madarasihargita.hu weboldalon vagy a síközpont közösségi oldalán.
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 291 vendég és 19 regisztrált felhasználó látogatja.