Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már látogatható az ótátrafüredi jégtemplom

2017.12.22. sielok.hu

Sok éves hagyomány után idén is elkészült a "Tátrai Jégtemplom" az Ótátrafüred feletti Tarajkán november végére. Ha itt járunk, ne hagyjuk ki a régió leghosszabb szánkópályájának kipróbálását sem!
Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva idén az eddiginél még izgalmasabb tervvel álltak elő az ötletgazdák: ezúttal mintegy 190 tonna jeget használtak fel arra, hogy a barcelonai Sagrada Família templom ihlette mini változatát hozzák létre a Tátra eme szegletében. Ehhez persze a tavalyinál nagyobb dómot kellett felépíteni, az egykor 18 méter átmérőjű kupola idén 25 méteresre "nőtt". Cseh, szlovák és spanyol jégszobrászok novemberben több hetes munkát követően hozták létre ezt a mesterművet, ami a készítők reményei szerint minden eddigi látogatói rekordot meg fog dönteni.

Így épült a jégdóm - a több hetes munkafázis néhány másodpercbe sűrítve
A jégtemplomba való belépés ingyenes, viszont ajánlott melegen öltözni, mivel az iglu belsejében állandó -11 fokos hideg van a jégszobrok állagának megóvása érdekében. Ótátrafüredről a Tarajkára (Hrebienok) egy kb. 3/4 - 1 órás gyaloglással, vagy a modern siklóval lehet feljutni. A retúr jegy ára 7 eurótól (hétköznapokon, legalább 3 nappal előre megváltva) egészen 11 euróig (hétvégén, a helyszínen fizetve) terjed.

A Tarajkai Szánkópálya

Gyerekek és felnőttek nagy kedvence az innen induló szánkópálya, mely 3 kilométeres kanyargás után tér vissza Ótátrafüredig; így a lejutásnak ez a formája is választható, ebben az esetben a helyszínen lehet szánkót bérelni a sikló völgyállomásánál közvetlenül. Mivel nem meredek, ezért bátran ajánlható a család minden tagjának, erről nemrégiben egy kis ízelítő videót is készítettünk:

Tatry Ice Master - jégszobrász verseny

A jégtemplom mellett található egy kisebb dóm is, amely 68 tonnányi jeget rejt magába. 2018. január 12. és 14. között immár hatodik alkalommal rendezik meg a jégfaragó bajnokságot, ennek során fogják a világ számos részéből ideutazó versenyzők felhasználni ezt a mennyiséget, hogy a zsűrit és a vendégeket egyaránt elkápráztathassák. Hazánkat tavaly Tóth Ákos és Boros László képviselte.
Jégszobrok a Tarajkán - Fotó: Marek Hajkovski / regiontatry.sk
Jégszobrok a Tarajkán - Fotó: Marek Hajkovski / regiontatry.sk
KOMMENTEK

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.