Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2500 vendég és mentőhelikopter a Síparkban

2009.03.17.

2500 vendég és mentőhelikopter a Síparkban Első alkalommal vetettek be a hétvégén mentőhelikoptert a Mátraszentistváni Sípark történetében. Még áll a több hete épített, 15 méteres versenyugrató, amelyre vasárnap egy gyöngyösi fiú rácsúszott, majd elvesztette az egyensúlyát.
Repülés közben, valószínűleg a kis lendület miatt megijedt és a hátára esett. A barátok valamint a pályaszemélyzet azonnal nekilátott a mentésnek. Vákumágyas hószánba tették, közben hívták a légimentőket. A helikopter, a riasztástól számítva 15 percen belül a helyszínre ért, majd a sípálya tetején, egy erre a célra kijelölt, nyílt terepen biztonságosan leszállt. A sípályán a helikopter megérkezésekor pár percre megállt az élet, mindenki a mentők érkezésére figyelt. A sérült fiút az orvos megvizsgálta, szerencsére törést nem állapított meg. A légimentők ezután a hatvani kórházba szállították a beteget, ahol a baleseti sebészeten CT vizsgálatot végeztek el. Nagyon sok síelő töltötte a március 15-i ünnepet a Síparkban. Igazi téli hangulatban, 60 centiméter hó a pályán és méteres hófalak közt a hócsúszdán száguldottak a téli sport szerelmesei. A forradalom és szabadságharc ünnepén a korábbi szezonokban még nem jártak ilyen sokan a Mátrában. Hat sípálya és 5 lift működött.

Szerdán és csütörtökön ismét beindulnak a hóágyúk a Síparkban. Ebben a szezonban valószínűleg utoljára fújnak majd friss havat a pályára. Így március vége felé ez különleges, egyedülálló alkalom. Aki ebben az élményben szeretne részt venni az látogasson el személyesen Mátraszentistvánba, vagy nézze meg esténként a webkamerát a www.sipark.hu/webkamera weboldalon. További fényképek megtekinthetők a helikopteres mentésről a www.legimentok.hu weboldalon.
KOMMENTEK

Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.