Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit legjobbját síelte szuper óriás-műlesiklásban

2016.12.04.

Úgy látszik nem volt véletlen a hétvégi dobogó Miklós Edittől. Egész hétvégén remekül teljesített. Lesiklásban egy 10. hely és egy bronzérem után, ma szuper óriás-műlesiklásban, a gyengébbik számában is a 13. helyet szerezte meg. Az eredmény értékét növeli, hogy az utolsók között vágott neki a pályának.
Élete legjobb hétvégéjét van túl Miklós Edit. A tegnapi lesiklás harmadik helye után bizakodva vártuk a mai szuper-g futamot, amely köztudottan eddig jóval gyengébb számának számított. Abban bíztunk, hogy esetleg pontot szerez és bekerül a legjobb 30 versenyző közé. Arra azonban csak az legoptimistábbak számíthattak, hogy 13. helyen ér be a célba.

A siker értékét egyértelműen mutatja, hogy Edit 54-es rajtszámmal vágott neki a pályának, utána már csak ketten indultak. Valószínűleg egy eléggé elhasználódott pályán kellett teljesítenie, amely hihetetlenül jól sikerült. A rajtszámához képest 41 helyet javítva ért be a 13. helyen és csak egy tizeddel maradt le a legjobb 10 versenyzőtől.

Munkában a pályamunkások a kezdés előtt (Kép: FIS Alpine / Twitter)
Munkában a pályamunkások a kezdés előtt (Kép: FIS Alpine / Twitter)
A versenyt egyébként magyar idő szerint 19 órás kezdetről 20:15-re kellett halasztani, mert előtte 15 cm friss hó hullott. Ahogy tegnap a lesikló futamot, úgy a mai futam rajtját is lejjebb kellett vinni. Egyfajta sprintverseny alakult ki. A győztes, svájci Lara Gut 1:02.68-as idővel nyert, Edit 1.10 másodperces hátránnyal végzett mögötte.

A statisztikákat böngészve megállapítható, hogy magyar színekben magasan ez az eddigi legjobb eredménye. Két évvel ezelőtti szezonban az olaszországi Cortina d'Ampezzo-i versenyen lett 24., majd tavaly ugyanitt 27. helyezett. Amennyiben sikerül jobb rajtszámokkal indulnia a következő versenyeken, akkor ebben a versenyszámban még a mainál is kellemesebb meglepetéseket szerezhet.

A legjobb 30
A legjobb 30
További részletek hamarosan...
KOMMENTEK
Nyuli | 2016.12.04. 23:34
41 helyet javított a rajtszámához képest, nem 31-et.
Bata Attila | 2016.12.05. 01:05
Köszi, javítva
yxygan | 2016.12.05. 08:18
Kellemes izgalmaknak nézünk elébe az idei szezonban alpesi gyors számoknál. Jóleső érzés, hogy hazai érintettség miatt még inkább várhatjuk a következő lesikló futamot...Reméljük, Edit tartani fogja kirobbanó formáját és többször viszontláthatjuk őt akár a dobogón is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.