Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Obertauern: nyitás közlekedési szigorításokkal

2009.11.28. | Szerző: Bata Attila
Obertauern: nyitás közlekedési szigorításokkal Múlt héten kinyitott a salzburgi síterep, amely a galériánkban látható képek szerint is csodálatosan sikerült. A nyitással egyidőben szigorúbb intézkedéseket, pl. sebességkorlátozások, parkolást tiltó táblák vezettek be az autósokkal szemben. Jövőre elkészülhet egy mélygarázs 300 parkolóhellyel.
A helyiek egyrészt örülnek annak, hogy csütörtökön a várakozásoknak megfelelően megnyitott a síterep, jönnek a síelők és költik a pénzt a környéken. Egyedül a környékre érkező rengeteg autó nyugtalanítja őket. Ezért a mostani szezonkezdet előtt egy héttel kiraktak néhány táblát, amelyeket nem árt majd figyelembe venni, ha nem akarunk a pénztárcánk mélyére nyúlni.

Untertauern önkormányzata két héttel ezelőtt három utcában is (Ringstraße, Seekarstraße és Panoramastraße) bevezette a 30 km/órás sebességkorlátozást, ezen felül szigorodtak a megállás és parkolás körülményei is. Egyre több tiltó tábla került ki a település utcáira. Ezek az intézkedések a nyári szezonban is érvényben maradnak. A helyi polgármester szerint ezekre az intézkedésekre szükség volt az átmenő forgalom, valamint a hó eltakarításának biztosítása érdekében. Jó hír, hogy a hágó másik oldalán, Tweng polgármestere közölte, hogy nem terveznek hasonló intézkedéseket.

Untertauern polgármestere azt is bejelentette, hogy a falu egy 3000 négyzetméteres területen mélygarázst szeretne jövőre építeni a parkolási gondok enyhítésére. Ha minden jó megy, a parkoló 2010-re elkészül és akkor Untertauern központja autómentes övezetté válhat.

Érdekesség, hogy nem érdemes az ismerős utcaneveket keresni a környék településein, hiszen Untertauernben számos utca nevét megváltoztatták, ahogy mondják a tájékozódást megkönnyítően logikusabb neveket kapott néhány helyi utca. Ezt szeptember végén vezették be, hasonló lépésre készülnek Twengben is, igaz itt csak jövő év elején változnak meg az utcanevek.
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó fotóalbumok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 99 vendég és 11 regisztrált felhasználó látogatja.