Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fejlesztések az olaszországi Sappadán

2009.11.24.

A Dolomitok csúcsai között, Budapesttől 680 km-re, 1250 méteres magasságban található a magyarok által régóta ismert és kedvelt, tradicionális hegyi település Sappada, ahol a múlt évben végre elindult a síterep modernizálása.
Sappada festői környezete
Sappada festői környezete
Egyedülálló hangulatát annak köszönheti hogy a helyiek rendkívül tiszteletben tartják a hagyományaikat, amit visszatükröz az építészetük és nyelvhasználatuk. A sappadai pályákon sokáig nem történt különösebb fejlődés, de a múlt évben végre elindult a síterep modernizálása. Rendkívül kedvező körülmények várják a tanulni vágyókat, a pályák nem zsúfoltak, mindig jól kezeltek.

2009 januárjában átadtak egy új kétüléses felvonót és ehhez egy új pályát, amely összekötötte az addig 3 részre szakadó pályarendszert. Így már nem kell a síelőknek autóba ülni, hogy besíelhessék az összes pályát.

A fejlesztések nem álltak meg, erre a szezonra elkészül egy parkolóház a Sappada 2000-es felvonó aljában, aminek köszönhetően a pályák megközelítése kényelmesebbé válik az elkövetkező szezonban.

A snowboardosok is örülhetnek, mert egy nem akármilyen snowpark is elkészül a szezonkezdésre. A parkban a kezdők és a legprofibbak is megtalálják a nekik való raileket és boxokat. Az ugrások gyakorlását pedig egy óriási levegővel teli „zsák” (Bagjump) teszi biztonságossá. Ez a szerkezet most kezd elterjedni Európa snowparkjaiban.

Ami még egyedülálló Sappadán, hogy itt található Olaszország legnagyobb havas vidámparkja, a a Nevelandia , ahol elsősorban a gyerekek, de a felnőttek is szórakozhatnak.

Magyar nyelvű oktatást is találunk a pályákon a Sítanoda Sí és Snowboard iskolának köszönhetően, akik teljesen ingyen biztosítják a sífelszerelést a tanulók számára. Amíg gyerekek az oktatás után változatos programokon (játszóház, mozi, kézműves foglalkozás) vehetnek részt, addig a szülők fogyaszthatják az olasz grappa különlegességeket.

Sappadát a táj szépsége, a pályák nyugodtsága, a település egyedülálló hangulata mellett a rendkívül kedvező szállás- és bérletárak teszik még vonzóbbá.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.