Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sízőket és amatőr sportolókat buzdít véradásra a Síszövetség

A véreddel életet menthetsz! Nyáron is! - TE ADOD?

2021.08.10. Gémes Renáta

A Magyar Vöröskereszt nyári véradó kampányához csatlakozik augusztus 9-15. között a Magyar Sí Szövetség. A szervezet vezetősége nem csupán versenyzőit és edzőit, de az ország sísportokat kedvelő és művelő amatőr sportolóit is bátorítja, arra, hogy adjon vért.
A nyári hónapokban csökken a véradási aktivitás a szabadságolások és az oktatási szünet miatt. A megfelelő vérkészlet biztosításához azonban legalább 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség naponta az országban. Ezért július 5. és szeptember 1. között a Magyar Vöröskereszt „A véreddel életet menthetsz! Nyáron is! – TE ADOD?” elnevezésű tájékoztató programmal a közösségi médiában hívja fel a figyelmet az önkéntesség fontosságára - hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

„ A Magyar Vöröskereszt mindig figyel arra, hogy olyankor indítson kampányt, amikor más módon kell megszólítani azokat, akik a véradásra nyitottak. A nyári időszakban különbözik a szervezési módszer a megszokottakhoz képest. A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások feloldása után még inkább arra buzdítunk mindenkit, hogy aki teheti, adjon vért. A tavalyi kampányunkban neves sportolók szólaltak fel a véradás mellett, idén a Magyar Sí Szövetséggel együttműködésben ösztönözzük az amatőr- és versenysízőket, az edzőket, a sportvezetőket, illetve mindazokat, akik szeretnek síelni, ha egészségesnek és alkalmasnak érzik magukat, hogy adjanak vért az augusztus 9-15. közötti kampányidőszak alatt vagy akár azt követően is." - mondta a főigazgató.

A kampányhoz kapcsolódó Magyar Sí Szövetség szeretne kiemelt hangsúlyt fordítani az egymásra való odafigyelésre. Hiszen a segítségnyújtás a sportnak is fontos velejárója a sípályán, a síugósáncon vagy éppen sífutáskor.

„A síszövetség a társadalmi szerepvállalás jegyében aktívan kommunikál a véradással kapcsolatos hasznos információkról a közösségi felületein, a honlapján és a tagszervezetei számára hírleveleken keresztül a következő napokban. A korábbi években több kiváló olimpiai és világbajnok sportoló vált önkéntes véradóvá. Bízunk benne, hogy az ő példájukat követve számos versenysíző, edző, sportvezető és síelni szerető ember csatlakozik majd” – mondta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

A szövetség kéri, hogy aki vért adott a nyári kampány keretében, az augusztus 9-15. között ossza meg a közösségi oldalán a véradás tényét a #adjvert vagy a #teadod felirattal ellátva.

Bárki adhat vért, aki egészségesnek érzi magát és elmúlt már tizennyolc éves, de még nem töltötte be a hatvanötödik életévét. A véradások az Országos Vérellátó Szolgálat szigorú szakmai előírásainak köszönhetően jelenleg is biztonságosan és zavartalanul látogathatók. Fontos, hogy a véradásra indulók fogyasszanak megfelelő mennyiségű ételt és folyadékot, valamint vigyenek magukkal személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát.

A voroskereszt.hu oldalon a véradási helyszínkereső segítségével a véradók kiválaszthatják a számukra megfelelő véradóeseményt.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.