Menü ≡

Újdonságok Stájerország síterepein 2009/10

2009.11.20.
Újdonságok Stájerország síterepein 2009/10 A 2013-as schladmigi VB miatt a stájerországi fejlesztési források nagy részét a Planai és környékének fejlesztésére fordítják. Itt idén két új ultramodern ülőliftet adnak át. A kisebb települések a hóágykapacitás bővítésére és a síterepek minőségét javító egyéb szolgáltatásokra koncentrálnak.
h i r d e t é s

Planai-Hochwurzen: Stájerország első nyolcszemélyes ülőfelvonója

A Planai-Hochwurzen felvonótársaság az idei télre megépítette Stájerország első nyolcszemélyes ülőfelvonóját. Az új felvonó nemcsak a kényelmet szolgálja a "Meserét" családi lesiklópálya környékén, hanem tökéletesen illeszkedik a négy hegyet összekötő sípályarendszerbe is. Az új ülőfelvonó mellett komoly befektetéseket eszközöltek a sípályakínálat és a hóágyúrendszer bővítésébe is.

A régió további nagyszabású kezdeményezésének számít az új "völgyállomás center" – a Planai völgyállomás vadonatúj, multifunkcionális sportközpontja. Az üdülővendégek itt egy helyen megtalálhatják a síkölcsönzőt és a síiskolát, megvehetik a síbérletet, de akár még repülőjegyet is válthatnak. Ezenkívül a tervekben szerepel még egy sport- és rendezvényközpont létrehozása is, amelyet a 2013-as Alpesi Sí Világbajnokságra nyitnának meg az eredményhirdetések lebonyolítása céljából.
Bővebb információ: www.planai.at

Hauser Kaibling: 2 perc alatt 2015 méteres magasságra

Az új hegycsúcsra közlekedő, narancssárga védőburokkal felszerelt négyszemélyes ülőfelvonóval a síelők két perc alatt feljuthatnak a négy hegyet magában foglaló schladmingi sípályarendszer legmagasabb pontjára, a 2015 méter magas Hauser Kaiblingra. A síterep a hóágyúrendszerek fejlesztésébe és bővítésébe további 3 millió eurót fektetett.
Bővebb információ: www.hauser-kaibling.at

A Reiteralm bővíti kínálatát

Reiteralmon bővítették a hóágyúrendszert 45 új hóágyúval, több sípályát is kiszélesítettek, új sípálya-karbantartó gépeket is vásároltak és az ideit téli szezontól már 4 fekete sípálya várja a profi síelőket. A még több kényelemről a völgyállomáson kialakított plusz parkolóhelyek gondoskodnak, míg a hegyállomásnál új "játszótér" vár a snowboardosokra és freestylerekre, az úgynevezett X-pont.
Bővebb információ: www.reiteralm.at

Újdonság a gyermekeknek: Galsterberg és Riesneralm

Gall sífalu várja a gyermekeket a Pruggernnél található Galsterbergen: az új gyermekbirodalomban felépített gall kunyhóknak köszönhetően az apróságok izgalmas idıutazáson vehetnek részt és visszautazhatnak a gallok korába. Galsterix, Bottelix és társaik imitált hangjával fűszerezve igazán feledhetetlen élmény vár a gyermekekre. A kínálatból természetesen az óriási gall figurák sem hiányozhatnak.
Bővebb információ: www.galsterberg.at

Riesneralm szintén tovább bővíti a gyermekek számára kialakított sípályarendszerét, és megerősíti ezáltal pozícióját, mint Ausztria egyik legnagyobb gyermeksíterepe. Az elmúlt évben a síterep egy nemzetközi síterepteszten első helyet ért el a gyermekszolgáltatások terén.
Bővebb információ: www.reiteralm.at

Turracher Höhe 1 millió eurót fektetett be idén a hóágyúrendszer bővítésébe. A Stuhlecken tovább bővítették a hóágyúparkot, kiszélesítették a "Fehér elf" sípályát, új parkolási és információs rendszert vezettek be, valamint lehetővé tették az on-line síbérletvásárlást. A Skiline rendszernek köszönhetően a vendégek megtudhatják az aznap megtett magasságkülönbséget is.
Bővebb információ: www.turracherhoehe.at és www.stuhleck.at

Szezonnyitók

2009. november 28-29.

Sítúrázó szezonnyitó a Dachstein-gleccseren.

2009. november 28.

Szezonnyitó Tauplitzon

2009. december 4-7.

Sífutó szezonnyitó Ramsau am Dachsteinban az egykori világbajnok Alois Stadloberrel és Markus Gandlerrel.

2009. december 4-8.

Szezonnyitó Hauser Kaiblingon és Riesneralmon

2009. december 4.

Téli szezonnyitó Lachtalban

2009. december 5-8.

Reiteralm Hóünnep, (www.ski-reiteralm.at)
Éjszakai Sífesztivál Schladmingban
Téli szezonnyitó Planneralmon

2009. december 12.

Szezonnyitó Stuhlecken sísztárokkal és zenével

Bővebb infó: www.steiermark.com
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »