Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming-Planai: nyolcüléses a 2009/10-es szezontól

2009.11.21. Stánicz Balázs

Schladming-Planai: nyolcüléses a 2009/10-es szezontól Az idei nyáron sem tétlenkedtek Schladmingon, új nyolcüléses, újabb hóágyúk, pályakorrekciók. Mindez része volt a 2009-es fejlesztéseknek, amik 16 millió eurót tettek ki.
Úgy látszik az idei szezonban csúcsra törnek a schladmingi síhegyek. Kaibling mellett Planai sem akar lemaradni, így 2009 decemberétől egy új nyolcüléses felvonó fogja a vendégeket a csúcsra szállítani, amolyan kegyelmet adva vádlinknak, hiszen a Märchenwiesen felől eddig egy csákányos felvonóval tehettük meg mindazt, amit mostantól egy nyolcülésesben ülve. Ez mellett újabb hóágyúkat vásároltak a már meglévő 621 hókészítőhöz, pályakorrekciókat hajtottak végre két új pályagépet is beszereztek. Ez lesz Stájerország első nyolcülésese, amit már a főút mellé kitett nyolcüléses szék is hirdet.
Stájerország első nyolcüléses liftje Planai síterepén
Stájerország első nyolcüléses liftje Planai síterepén
Az idei beruházások összesen 16 millió eurót tesznek ki. 1990-től mindezidáig írd és mond 113 millió eurót fektetett be a lifttársaság annak érdekében, hogy az ide érkező vendégek még komfortosabban érezzék magukat. Ne feledjük, hogy 2013-ban itt rendezik a sívilágbajnokságot, így feltehetően ennek is köszönhetők a hatalmas beruházások.

Planai elsőként nyitott ki október 17-én a schladmingi síhegyek közül, ami valljuk be, így kétezer méter alatt igen szép teljesítmény. A stájer síparadicsom az idén is bebizonyította, hogy kellően mobilis, és az első komolyabb hidegbetörést érdemes kihasználni. Az októberi nyitóhétvégén több ezren síeltek Planai lejtőin és minden bizonnyal óriási marketing ereje van egy ilyen korai nyitásnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.