Stánicz Balázs által írt 50 legfrissebb cikk

A déli félteke síparadicsomai az Andoktól Új-Zélandig

2010.06.08. 2023.05.10. Stánicz Balázs | frissítve: 2023.05.10.
Amikor Európában zöldbe váltanak a sípályák körüli erdők és már csak a legmagasabb csúcsok pompáznak a fehér színben, a déli féltekén kezdetét veszi a tél. Friss hólepelbe takaróznak az Andok hegyei, havas arcukat mutatja az Ausztrál és Új-Zélandi Alpok. Egy virtuális utazásra invitálunk a távoli országok hegyeibe.

Ausztria: méteres havat hozott az áprilisi tél

2023.04.15. Stánicz Balázs
Március végétől mozgalmassá vált az időjárás az osztrák hegyek felett, frontok követik egymást, amik friss havat hoznak az Alpokba, a mostani hóesés Ausztria nagy részét érinti, helyenként 100-150 cm hó is összejöhet vasárnap estig.

Ausztria húsvétkor: januári időjárás van a sípályákon

2023.04.07. Stánicz Balázs
Az utóbbi hetek igyekszenek bepótolni azt, amit a tél egy nagy része elmulasztott, a havat és a hideget. Míg március utolsó napjaiban helyenként csaknem méteres hó esett, addig április első hete januári hideggel szolgált és a télnek még nincsen vége.

Ausztria: 40-90 cm friss hó a hegyekben

2023.03.28. Stánicz Balázs
Március utolsó napjai megmutatják, hogy milyen is, amikor úgy igazán tél van a hegyekben, sok-sok friss hóval és komoly mínuszokkal. Kedd reggelre sok alacsonyabb alpesi völgy is fehér ruhát öltött.

Ausztriába megérkezett a havazás

2023.03.25. Stánicz Balázs
Péntekről szombatra virradóra friss hó esett az osztrák hegyekben, elsősorban a nyugati tartományokban jött össze említésre méltó hó.

Ausztria: méteres hóval érkezik a márciusi tél

2023.03.24. Stánicz Balázs
Nagy léptekkel érkezik a tél az osztrák hegyek felé, az optimistább előrejelzések szerint szerdáig a magasabb hegyekben egy méter friss hó sem kizárt. A legtöbb hó a nyugati tartományokban várható, de a friss hóból szinte mindenhova jut.

Ausztria: 140 cm hó esett 12 óra alatt

2023.02.06. Stánicz Balázs
Véget ért a két hullámban támadó nagy havazás Ausztria északi részén, volt ahol 12 óra alatt csaknem 140 cm hó esett, a legtöbb hó Salzburg, Felső-Ausztria és Stájerország tartományokban hullott.

Ausztria: méteres hóval támad újra a tél

2023.01.24. Stánicz Balázs
Hétfőn délkelet felől egy markáns frontrendszer érte el Ausztriát, elsősorban Karintia keleti felében és Stájerország délnyugati részén havazik. Időközben a hóesés átterjedt Salzburg tartomány déli felére is.

Ausztria: itt a tél, akár méteres hó is eshet

2023.01.09. Stánicz Balázs
A tavaszias évkezdet után a január bekeményít. A hétfő Ausztria nagy részén téliesen kezdődött a hegyekben és a folytatás is sok havat ígér.

A tavaszias hetek után hétfőtől havazás várható Ausztriában

2023.01.08. Stánicz Balázs
Miközben az alacsonyabb síterepeken továbbra is hiánycikk a hó, a magashegységi síterepeken, beleértve a gleccsereket, továbbra is porhavas pályákon síelhetünk a januári tavasz kellős közepén. Jó hír, hogy nagyobb havazás jöhet Ausztriába a következő héten.

Saalbach: napenergiával működik az új nyolcüléses libegő

2022.12.09. Stánicz Balázs
Salzburg tartomány legnagyobb síterepén sem aludtak a nyáron és a leogangi oldalon modern nyolcfős libegőt építettek. Ráadásul a fenntartható fejlődést szolgálva az üzemeltetésbe a napenergia is besegít, de ez még nem minden.

Salzburgi hókörkép, avagy hol síelhetünk

2022.12.04. Stánicz Balázs
Immáron december első hétvégéjét tapossuk, lassan minden síelő és snowboardos felébred a nyári álmából. Eddig jórészt csak a gleccsereken csúszhattunk, a napokban több alacsonyabb síterepen is kezdetét vette a szezon, igaz egy-két kivételtől eltekintve egyelőre szerény kínálattal. Salzburgi körkép következik.

Félméteres hó érkezik Ausztriába

2022.12.03. Stánicz Balázs
Az Adria felől érkező mediterrán front hozhat jelentősebb havat Ausztria déli részére. Elsősorban Karintia egyes részei, Kelet-Tirol Karintiával határos része kaphat a hóból.

Ausztria: félméteres hó a gleccsereken

2022.11.07. Stánicz Balázs
Hétvégén megérkezett a várva várt havazás az osztrák hegyekbe. Valljuk be, a gleccserekre már nagyon ráfért a friss hó. Pénteken helyeként 1000 méter alatt is havazott és átmenetileg befehéredett a táj. A magashegységekben átlagosan 30-50 cm friss hó hullott.

Kaprunban friss hóval kezdődik a szezon október 7-én

2022.10.06. Stánicz Balázs
A tiroli gleccsernyitások után nyit Salzburg is, Kaprunban pénteken, azaz október 7-én kezdetét veszi a szezon. A sípályákat már beratrakolták, minden kész a startra.

Befehéredett Ausztria: van, ahol fél méter hó esett

2022.09.18. Stánicz Balázs
Valósággal berobbant a tél a hétvégén az osztrák hegyekbe, a gleccserek mellett az alacsonyabb hegyek is befehéredtek. A hóhatár helyenként 1000 méterig süllyedt, így a magasabb hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal lehetett közlekedni.

Ausztria: megérkezett az első havazás a gleccserekre

2022.09.13. Stánicz Balázs
Az elmúlt hétvégén megérkezett az ősz első havazása az osztrák gleccserekre is. Átlagosan 10-15 cm hó esett a tiroli és salzburgi gleccsereken, Karintiába ennél kevesebb jutott, de ott is fehér ruhát öltöttek a gleccserek.

Többméteres hó az osztrák hegyekben

2022.02.09. Stánicz Balázs
Január utolsó fele és február első napjai igencsak belehúztak havazás fronton, az északi tartományokban jelentős hó esett.

Ausztriában két méter friss hóval indul a február

2022.02.02. Stánicz Balázs
A szezon eddigi legnagyobb havazása zajlik ezekben a napokban Ausztria nyugati tartományaiban, hétfőtől csütörtök reggelig 100-200 cm hó várható, ennek egy jelentős része már leesett.

Ausztria: méteres friss hóval tért vissza a tél

2022.01.22. Stánicz Balázs
A hétközi napsütést csütörtökön hideg front követte, több hullámban érkezik a hóesés az osztrák hegyekbe, ezúttal Salzburg tartomány, és a tartománnyal szomszédos felső-ausztriai és stájer régiók részesülnek a jóból, de havazik az alsó-ausztriai síterepeken is.

Ausztria: fél méter friss hóval tért vissza a tél

2022.01.06. Stánicz Balázs
Hosszú szünet után ismét havazott hegyen-völgyön az osztrák hegyekben, a mostani havazás elsősorban a tiroli Zillervölgyi-Alpokat, a salzburgi Magas-Tauern hegységet és Karintia egyes részeit érintette.

Újabb fél méter hó esett Ausztriában

2021.12.07. Stánicz Balázs
Az osztrák havazásokat szinte már nehéz követni; november 25-óta csaknem kétnaponta havazik. A hóesések jellemzően Karintiára, Salzburg tartomány déli részeire (Magas-Tauern, Alacsony Tauern, Lungau) korlátozódnak, de időközben jelentős jó hullott északon is.

Ausztria: itt az újabb havazás fél méter hóval

2021.12.04. Stánicz Balázs
A szerdai szünnap után Holle Anyó ismét visszatért az osztrák hegyekbe, különösen Karintia egyes részein és a Magas-Tauernban (Salzburg) esett nagyobb hó péntek reggelig, a szerencsésebb helyeken fél méter feletti. A következő havazás ma kezdődik.

Ausztria: újabb 50-80 cm friss hó

2021.12.01. Stánicz Balázs
Kedden hatalmas havazás érte el Ausztriát, különösen a délutáni órákban valóságos hóbomba terítette be az ország északi részét.

Ausztria: 50-100 cm friss hó és nincs vége!

2021.11.28. Stánicz Balázs
A tél igazán komolyan gondolta az elmúlt napokban és különösen Karintiában, valamint Salzburg tartomány délebbi részein hatalmas hóval takarta be a hegyi világot.

Ausztria: fél méter friss hó és a nagyja csak most jön

2021.11.27. Stánicz Balázs
Péntekre virradóra egy mediterrán front érte el Ausztriát, a havazásból Bécsbe is jutott. A legtöbb hó Karintia egyes részein, Kelet-Tirol déli hegyvidékében és Salzburg tartomány déli területein, elsősorban a Magas-Tauern és Alacsony-Tauern hegyekben esett.

Reiteralm (Schladming): szombattól itt is lehet síelni

2021.11.26. Stánicz Balázs
Az intenzív hóágyúzásnak köszönhetően Reiteralm is elkezdi a szezont, egyelőre egyetlenegy pályával, az időjárást elnézve jövő héten bővülhet a kínálat.

Ausztria: mindenhol hóágyúznak és érkezik a hó

2021.11.25. Stánicz Balázs
Vasárnapról hétfőre hidegfront érte el Ausztriát, igaz havat nem sokat - mindösszesen néhány centiméter esett a gleccsereken is - hideget annál inkább hozott.

Újranyitnak az osztrák gleccserek hüttékkel együtt

2021.11.22. Stánicz Balázs
A tegnap kevéssel éjfél előtt megjelent rendelet engedélyezi a sífelvonók használatát. A módosított feltételeknek köszönhetően több, eddig is üzemelt síterep döntött úgy, folytatja a síszezont.

Fél méter friss hó esett Ausztriában

2021.11.14. Stánicz Balázs
Szombat este észak felől egy hidegfront érte el Ausztriát. Önmagában sok havat nem hozott a hegyekbe, azonban Olaszország felől egy csapadékzóna érte el Tirolt, különösen Innsbrucktól délnyugatra jelentős hó esett.

Kitzbühel: Már itt is lehet síelni friss porhavon

2021.11.08. Stánicz Balázs
Kitzbühel volt az első a nem gleccser síterepek közül, ahol már lehetett síelni, október 30-án nyitotta a szezont a salzburgi-tiroli határon fekvő síparadicsom. Időközben a friss hó is megérkezett.

Kaunertal gleccser: új kabinos az olasz határig

2021.10.09. 2021.11.06. Stánicz Balázs | frissítve: 2021.11.06.
12,5 millió euróért épül a 10 fős kabinos a tiroli gleccsersíterepen. A felvonó hegyállomása az olasz-osztrák határon helyezkedik el. Új sípályák és freeride területek is kialakításra kerülnek, melyek így jelentősen felértékelik a síterepet.

Hatalmas havazás Ausztriában, csaknem méteres friss hó

2021.11.05. Stánicz Balázs
A hét eleji hóesést újabb hidegfront követte az osztrák hegyekben, csütörtökre nagyon sok 1000 méter alatti völgy is kifehéredett, a magasabb tiroli és salzburgi hegyekben összesen 60-100 cm friss hó hullott az egymást követő havazások eredményeként.

Ausztria: novemberi tél fél méter friss hóval

2021.11.02. Stánicz Balázs
Egyik napról a másikra hirtelen tél lett az osztrák hegyekben. Olyannyira, hogy sok 1000 méter alatti völgy is fehér ruhát öltött, idén először. A gleccsereken 30-50 cm friss hó esett.

Filzmoos: új hatüléses a salzburgi síterepen

2021.10.31. Stánicz Balázs
A kis salzburgi síterep belehúzott a nyáron és egy új hatülésest épített, amit decembertől már birtokba is vehetünk.

Mölltal: megnyitott a karintiai gleccser

2021.10.15. Stánicz Balázs
Tegnap óta Mölltalon is lehet síelni, snowboardozni, immáron hét osztrák gleccseren hódolhatunk kedvenc téli sportunknak. A karintiai gleccser egyelőre két pályával várja a téli sportolókat

Ausztria: 30-50 cm friss hó és januári hideg

2021.10.14. Stánicz Balázs
Keddre virradóra egy újabb, ezúttal a múlt hetinél jóval markánsabb hidegfront érte el Ausztriát. Az északi hegyek magasabb részein jelentős hó esett. A havazás mellett októberhez képest szokatlanul hideg van az osztrák Alpokban, 3000 méteren napközben is -10 C fok uralkodik.

Kaprun: remek hóviszonyokkal kezdődött a szezon

2021.10.11. Stánicz Balázs
A hétvégén a tiroli Stubai gleccseren és Kaprunban, a Kitzsteinhornon is elkezdődött a szezon. A múlt heti havazásoknak és télies időjárásnak köszönhetően nagyszerű hóval és pályákkal.

Stubai gleccser: elkezdődött a téli szezon

2021.10.10. Stánicz Balázs
Az ötödik tiroli gleccseren is kezdetét vette a síszezon, Stubai október 8-én pénteken nyitott ki.

Ausztria: igazi tél a hegyekben, 60 cm friss hóval

2021.10.08. Stánicz Balázs
2000 méter felett igazi tél uralkodik az osztrák hegyekben, különösen a Dachsteintől nyugatra esett sok hó. A mostani havazásból a gleccserek átlagosan 30-60 cm friss havat kaptak, a legtöbb hó a Zillervölgyi-Alpokban (Hintertux) és a Magas-Tauernben (Kaprun) esett.

Ausztria: méteres hóval érkezik az októberi tél

2021.10.06. Stánicz Balázs
Egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott Ausztria időjárása, míg tegnap sok helyütt 20 fok feletti értéket mértek, addig ma a hegyekben már havazik. Jelentős hó várható!

Ausztria: friss hóval búcsúzik a szeptember

2021.09.30. Stánicz Balázs
Szerdáról csütörtökre virradóra egy hidegfront érte el az osztrák hegyeket, 2000 méter felett havazott. A gleccser-sípályákon 5-10 cm hó esett és a hidegnek köszönhetően több helyütt a hóágyúkat is bekapcsolták.

Kaunertal gleccser: elkezdődött a téli szezon

2021.09.27. Stánicz Balázs
Újabb osztrák gleccseren rajtolt a havas szezon; szombat óta a tiroli Kaunertalon is síelhetünk, snowboardozhatunk. A pályákon csaknem félméteres a hóvastagság.

Flachau-Wagrain: 11 perc alatt repít a magasba az új kabinos

2021.09.27. Stánicz Balázs
A tavalyi nehéz szezon sem szegte kedvét a wagraini lifttársaságnak és időben, 2021 decemberére elkészül a síterep új kabinos felvonója Flachau irányába.

Friss hó az osztrák gleccsereken

2021.09.20. Stánicz Balázs
Havazással köszöntött be szeptember harmadik hete az osztrák hegyekben. Átlagosan 10-20 cm friss havat hozott a front a gleccser-síterepekre, a következő hóesés hétvége után érkezhet.

Ausztria: közel fél méter friss hó a hegyekben

2021.08.30. Stánicz Balázs
Valósággal berobbant vasárnap reggelre a tél Ausztriában, sok hó esett a Magas-Tauern hegységben, a Zillervölgyi-Alpok egy részén és a német-osztrák hegyvidéken.

Ausztria: megérkezett a hó a gleccserekre

2021.08.28. Stánicz Balázs
Augusztusban a mostani a harmadik havazás Ausztriában. Míg a legutóbbi kettő csak homeopátiás mennyiségeket hozott - mindezt viszonylag magas hóhatárral - addig a mostaninál a szerencsésebb helyeken 10-15 cm is hullott.

Újra megrendezik Zell am See-ben az IRONMAN versenyt

2021.08.18. Stánicz Balázs
2021. augusztus 29-én Zell am See-ben újra rendezik az Ironmant, így a nyár utolsó hétvégén valóságos triatlon központtá alakul a város. Úszás a zelli tóban, kerékpározás és futás 3000 méteres hegyek közt.

Ausztria május 19-én nyit, beindul a turizmus

2021.04.30. 2021.05.01. Stánicz Balázs | frissítve: 2021.05.01.
Pontosan az egy héttel ezelőtti sajtótájékoztatóan jelentette be az osztrák kormány a májusi nyitást. Május 19-én nyitnak a határok és újra fogadhatnak vendégeket az éttermek, szállások, beindul a turizmus.

Flachau-Kleinarl: elkészült az összeköttetés

2021.03.07. Stánicz Balázs
Flachau-Wagrain-St Johann egy ideje egybe síelhető, az idei szezonra teljesült a lifttársaság álma. A kleinarli sípályákat is bekötötték a rendszerbe, így egy 210 km-es sígalaxis jött létre.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.