Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stánicz Balázs által írt 50 legfrissebb cikk

Ausztria: visszatért a tél a hegyekbe

2024.04.19. Stánicz Balázs
Egy markáns hidegfront érkezett kedden Ausztriába, ami friss havat hozott a hegyekbe, átmenetileg Salzburg és Innsbruck városában is havazott. A magasabb hegyekben a hétvégéig sok hó várható.

Ausztria: fél méter friss hó Karintiában

2024.04.17. Stánicz Balázs
Kedden menetrendszerűen megérkezett észak felől a lehűlés, ami egy mediterrán fronttal párosítva jelentős friss havat hozott a karintiai hegyekbe, még Villach is befehéredett, csaknem 30 fokkal van hidegebb, mint az elmúlt hétvégén.

Ausztria: visszatért a tél, hóágyúznak a síterepek

2024.03.24. Stánicz Balázs
Szombat délután észak felől markáns hidegfront érte el Ausztriát, a hegyvidéki részeken szinte az egész országban havazott (és havazik), a legjobban a nyugati tartományok jártak.

Ausztria: 50-100 cm hó esett a salzburgi és tiroli síterepeken

2024.02.26. Stánicz Balázs
A pénteki havazás a februári tavasz helyett visszahozta a telet és az idilli fehér tájat az osztrák tartományokban. Különösen sok hó esett Salzburg és Tirol tartomány déli részein és Karintiában.

Ausztria: méteres hóval tér vissza a tél

2024.02.23. Stánicz Balázs
Egy kiterjedt mediterrán frontrendszer érte el péntekre virradóra Ausztriát, ami északias áramlással találkozott. Avagy tökéletes recept a nagy havazáshoz, azonban lokálisan, leginkább Karintia és Salzburg illetve Tirol egyes részein várhatók tekintélyes hómennyiségek.

Zillertal Arena: tízfős kabinos és hatüléses épült idén

2024.02.06. Stánicz Balázs
A salzburg-tiroli határon elhelyezkedő Zillertal Arenában sem tétlenkedtek a nyár folyamán. A munkálatok már májusban elkezdődtek, hogy az idei szezonra egyből két lifttel is kedveskedjenek a téli sportolóknak.

Dorfgastein: teljesen új hegyre visz a tízfős kabinos

2024.01.26. Stánicz Balázs
Salzburg tartomány idei talán legérdekesebb újdonsága a dorfgasteini felvonó, ami egy új hegyet kapcsol a síterephez, a majdnem 2000 méter magas Kieserl csúcsot.

Fageralm: Dorfgasteinből érkezik a kabinos lift a síterepre

2024.01.12. Stánicz Balázs
Még tavaly tavasszal sikerült üzletet kötni két salzburgi síterepnek A Reiteralmhoz tartozó Fageralm síterepe Dorfgasteintől átveszi a kabinost, ez lesz a tartomány első használt liftje, amit felállítanak.

St. Jakob: a hatüléses lift után a hóágyúrendszert fejlesztik

2024.01.03. Stánicz Balázs
A tavaly megépített hatüléses után a hóágyúrendszert bővítették a kelet-tiroli síterepen az idei szezonra.

Saalbach: új nyolcüléses ülőlift épült

2023.12.31. Stánicz Balázs
Ikonikus lifttől búcsúzott Ausztria egyik legnagyobb síterepe, a salzburgi Saalbach. A négyfős Limberg ülőlift helyett egy modern nyolcülésessel törhetünk a csúcsra.

Kitzbühel: két új hatüléses 23 millió euróért

2023.12.20. Stánicz Balázs
Az idén 23 millió eurós fejlesztést valósítottak meg Kitzbühelben, a síterep egyből két hatülésessel is megörvendezteti az ide érkező téli sportolókat, a kényelmes és modern lifteket már kipróbálhatjuk.

Lienz (Kelet-Tirol): négy nap alatt behóágyúzzák a sípályákat

2023.12.18. Stánicz Balázs
A Lienz felett magasodó Zettersfeld síterepén az idei szezonra a meglévő hóágyúrendszert bővítették. A lifttársaság szerint mindösszesen négy hideg nap elegendő lesz, hogy a sípályákon elegendő havat gyártsanak a nyitásra.

Ausztria: ismét méteres friss hó és kemény mínuszok

2023.12.04. Stánicz Balázs
A hétvégén ismét nagyobb havazás terítette be Ausztriát, ezúttal a keletibb országrészben is szépen havazott és Bécsben is összefüggő hótakaró alakult ki. Rövid idő (24-30 óra) leforgása alatt sok helyütt 40-50 cm hó esett a völgyekben és méter feletti friss hó a hegyekben.

Ausztria: 40-80 cm friss hóval érkezik a hétvége

2023.12.01. Stánicz Balázs
A múlt heti nagy havazást próbálja lemásolni az időjárás, a mai naptól egészen vasárnap reggelig jelentős hóra számíthatunk Ausztriában, leginkább Salzburgban, Karintiában és Stájerországban, a hóhatár Karintiában kezdetben igen magas lesz, másutt jóval alacsonyabb.

Loser: tízfős kabinost kap a stájer síterep

2023.11.29. Stánicz Balázs
Hosszú egyeztetések után eldőlt, 2024 nyarától új kabinossal juthatunk fel a Loser hegyre. A sportos-modern megjelenést tükröző Porsche design kabinokat a svájci Bartholet cég tervezi és a korábbi ülőlifteket váltják.

Gerlitzen: nagy sikernek örvend az új négyüléses

2023.11.27. Stánicz Balázs
A tavalyi szezonban sokat vitatott fejlesztés valósult meg a karintiai síterepen, egy rövid tányéros helyére négyüléses került. Az elmúlt szezon bebizonyította, hogy megérte a beruházás.

Ausztria: méteres friss hó a hegyekben

2023.11.26. Stánicz Balázs
Véget ért a hétvégi nagy havazás, ami valóságos téli csodavilággá változtatta Ausztria nyugati és északi felét. A „Nordstau” régiókban egy méter körüli friss hó esett, így a tiroli Arlberg hegyi világában vagy éppen az Innsbrucktól egy hógolyódobásnyira emelkedő Seegrube hegyvonulatban.

Hatalmas havazás várható Ausztriában a hétvégén

2023.11.24. Stánicz Balázs
Észak felől egy markáns hidegfront érkezik a kora délutáni óráktól Ausztriába. Vorarlbergtől Salzburgon keresztül egészen Semmeringig szinte mindenütt befehéredhet a táj, azonban Karintia nagy része csaknem teljesen kimarad a nagy hóesésből.

Ausztria: méteres friss hó egy nap alatt

2023.11.19. Stánicz Balázs
Péntekre virradóra északnyugat felől egy markáns csapadékzóna érte el az osztrák hegyeket, ami az arlbergi régióban (Tirol és Vorarlberg határa) hatalmas havat hozott, sok helyütt 60-70 cm esett a völgyekben is, a hegyen méteres friss hó jött össze.

Ausztria: friss hó érkezik a hétvégére

2023.11.17. Stánicz Balázs
A héten igencsak dinamikusan alakult az időjárás az osztrák hegyekben, míg a hét elején csak a gleccserek magasságában esett hó, az alsóbb részeken az eső, addig ma egy hidegfront hozza vissza a telet a völgyekbe is. Nagyobb hó sem kizárt.

Ausztria: porhavas gleccserkörkép, nagy havazás érkezhet

2023.11.09. Stánicz Balázs
Nyakunkon november második hétvégéje, az osztrák gleccserek a múlt heti nagy havazásoknak és a hóágyúzásnak köszönhetően egyre több sípályát és felvonót nyitnak meg, ráadásul jövő hét szerdáig akár 50 cm hó is eshet.

Kitzbühel és Reiteralm: pénteken nyitás

2023.11.07. Stánicz Balázs
Ez gyorsan ment, két salzburgi síterep is bejelentette a pénteki nyitást. A szezonkezdés egyrészt a hirtelen jött novemberi télnek köszönhető, másrészt a hóágyúzásnak és a tavalyról elrakott hónak. Mindkét síterep 1-1 pályával nyit.

Ausztria: újabb havazás és hóágyúznak Schladmingon is

2023.11.05. Stánicz Balázs
Mára virradóra az Adria felől ismét friss havat kaptak az osztrák hegyek, jellemzően 1400-1900 m közt, de Karintiában, Lungauban és Kelet-Tirol egyes részein 1000 méter alatt is havazott. Friss hómennyiség néhány centitől egészen a 10-15 cm-ig terjedt, függően magasságtól és helyszíntől.

Ausztria: téli mesevilág sok friss hóval a hegyekben

2023.11.04. Stánicz Balázs
A legutóbbi mediterrán front alaposan betemette a hegyeket. A gleccsereken 40-70 cm friss hó esett, helyenként ennél is több. Jócskán kaptak a 2000 m alatti hegyek is. A következő hóesés vasárnapra virradóra érkezik, ezúttal magasabb hóhatárral.

Berobbant a tél Ausztriába, a völgyekben is szakad a hó

2023.11.03. Stánicz Balázs
Csütörtöktől péntekre virradóra egy markáns frontrendszer érte el dél felől az osztrák hegyeket, ami intenzív csapadékot okoz. A tiroli, salzburgi és felső-karintiai és nyugati stájer hegyekben hatalmas havazást. A gleccsereken Innsbrucktól keletre 50-80 cm havat várnak.

Ausztria: ilyen csodásan néznek ki havazás után a hegyek

2023.11.01. Stánicz Balázs
A hétfőről keddre érkező mediterrán front fehér ruhába öltöztette az osztrák hegyeket, szinte mindegyik tartományban esett több-kevesebb hó, a legjobban természetesen a gleccsersíterepek jártak.

Ausztria: fél méter friss hó eshet a gleccsereken

2023.10.31. Stánicz Balázs
Hétfő este ismét egy mediterrán front érte el az osztrák hegyeket. Ma délutánig, kora estig akár 30-50 cm friss hó is összejöhet a gleccsereken.

Ausztria: 15-25 cm friss hó a gleccsereken

2023.10.28. Stánicz Balázs
Csütörtökről péntekre virradóra Olaszország felől egy mediterrán ciklon érte el az osztrák hegyeket, 2000 méter felett sok helyütt havazott, jelentősebb havat a gleccserek kaptak, ahol már nagyon kellett a mostani hóesés.

Turracher Höhe: új hatüléses felvonót kap a síterep

2023.10.23. Stánicz Balázs, Wesselényi Andrea
A karintiai és stájer határon fekvő hóbiztos síterep az idén sem akarta újdonság nélkül hagyni az ide látogató vendégeket, egy új Doppelmayr hatüléses létesült az egyik régebbi csákányos helyén.

Ausztria: mínuszok után vihar és havazás érkezik

2023.10.19. Stánicz Balázs
A szombatról vasárnapra érkezett hidegfront meghozta a telet a magasabb hegyekre, a gleccsereken immáron három napig üzemeltek a hóágyúk. Most főnszél jön akár 150 km/órás viharral, amit lehűlés és hóesés követ.

Megérkezett a tél az osztrák gleccserekre

2023.10.16. Stánicz Balázs
A hosszú nyár után végérvényesen beköszöntött az őszies idő az osztrák hegyekbe. A hétvégi havazás jellemzően 10 cm friss havat hozott a gleccserekre, ennél lényegesebb a hideg idő, ami lehetővé teszi a hógyártást.

Zell am See: új hatüléses felvonó, ami egyben kabinos is

2023.10.09. Stánicz Balázs
Decembertől új liftnek örülhetünk a Zell am See felett emelhedő Schmitten hegyen. A korábbi háromfős Sonnkogel liftet egy modern hatüléses váltja, ami egyben kabinos is lesz.

Ausztria: 30 cm hó esett a gleccsereken

2023.09.25. Stánicz Balázs
Az elmúlt hétvégén a tél vendégeskedett az osztrák hegyekben, helyenként 1400 méterig lehavazott, de jellemzően 2000 méter felett alakult a hóhatár.

Ausztria: fél méter friss hó a hegyekben

2023.08.06. Stánicz Balázs
Pénteken kiterjedt csapadékrendszer érte el pénteken Ausztriát. Egyrészt Olaszország felől mediterrán érkezett ciklon, másrészt nyugat-északnyugati irányból is megérkezett a hideg levegő vasárnap délután.

Új-Zélandon 90 cm friss hó esett 24 óra alatt

2023.07.24. Stánicz Balázs
Az új-zélandi síterepek (az Északi-szigetet leszámítva) eddig egy hószegény telet könyvelhettek el. A napokban azonban megérkezett a várva várt nagy hóesés.

Montenegró: kabinos lift visz a tengerpartról a hegyekbe

2023.07.16. Stánicz Balázs
Az idei nyáron elkészült Montenegró új turisztikai látványossága, az UNESCO világörökséghez tartozó Kotor mellől induló kabinos felvonó. A beruházás mintegy 24,2 millió eurót kóstált.

Ausztrália: méteres hó a síterepeken

2023.07.05. Stánicz Balázs
Ismét egy jó szezonstartot könyvelhetnek el az ausztrál síterepek. Victoria és Új-Dél-Wales államok síközpontjaiban június közepe óta havazás havazást követ.

A déli félteke síparadicsomai az Andoktól Új-Zélandig

2010.06.08. 2023.05.10. Stánicz Balázs | frissítve: 2023.05.10.
Amikor Európában zöldbe váltanak a sípályák körüli erdők és már csak a legmagasabb csúcsok pompáznak a fehér színben, a déli féltekén kezdetét veszi a tél. Friss hólepelbe takaróznak az Andok hegyei, havas arcukat mutatja az Ausztrál és Új-Zélandi Alpok. Egy virtuális utazásra invitálunk a távoli országok hegyeibe.

Ausztria: méteres havat hozott az áprilisi tél

2023.04.15. Stánicz Balázs
Március végétől mozgalmassá vált az időjárás az osztrák hegyek felett, frontok követik egymást, amik friss havat hoznak az Alpokba, a mostani hóesés Ausztria nagy részét érinti, helyenként 100-150 cm hó is összejöhet vasárnap estig.

Ausztria húsvétkor: januári időjárás van a sípályákon

2023.04.07. Stánicz Balázs
Az utóbbi hetek igyekszenek bepótolni azt, amit a tél egy nagy része elmulasztott, a havat és a hideget. Míg március utolsó napjaiban helyenként csaknem méteres hó esett, addig április első hete januári hideggel szolgált és a télnek még nincsen vége.

Ausztria: 40-90 cm friss hó a hegyekben

2023.03.28. Stánicz Balázs
Március utolsó napjai megmutatják, hogy milyen is, amikor úgy igazán tél van a hegyekben, sok-sok friss hóval és komoly mínuszokkal. Kedd reggelre sok alacsonyabb alpesi völgy is fehér ruhát öltött.

Ausztriába megérkezett a havazás

2023.03.25. Stánicz Balázs
Péntekről szombatra virradóra friss hó esett az osztrák hegyekben, elsősorban a nyugati tartományokban jött össze említésre méltó hó.

Ausztria: méteres hóval érkezik a márciusi tél

2023.03.24. Stánicz Balázs
Nagy léptekkel érkezik a tél az osztrák hegyek felé, az optimistább előrejelzések szerint szerdáig a magasabb hegyekben egy méter friss hó sem kizárt. A legtöbb hó a nyugati tartományokban várható, de a friss hóból szinte mindenhova jut.

Ausztria: 140 cm hó esett 12 óra alatt

2023.02.06. Stánicz Balázs
Véget ért a két hullámban támadó nagy havazás Ausztria északi részén, volt ahol 12 óra alatt csaknem 140 cm hó esett, a legtöbb hó Salzburg, Felső-Ausztria és Stájerország tartományokban hullott.

Ausztria: méteres hóval támad újra a tél

2023.01.24. Stánicz Balázs
Hétfőn délkelet felől egy markáns frontrendszer érte el Ausztriát, elsősorban Karintia keleti felében és Stájerország délnyugati részén havazik. Időközben a hóesés átterjedt Salzburg tartomány déli felére is.

Ausztria: itt a tél, akár méteres hó is eshet

2023.01.09. Stánicz Balázs
A tavaszias évkezdet után a január bekeményít. A hétfő Ausztria nagy részén téliesen kezdődött a hegyekben és a folytatás is sok havat ígér.

A tavaszias hetek után hétfőtől havazás várható Ausztriában

2023.01.08. Stánicz Balázs
Miközben az alacsonyabb síterepeken továbbra is hiánycikk a hó, a magashegységi síterepeken, beleértve a gleccsereket, továbbra is porhavas pályákon síelhetünk a januári tavasz kellős közepén. Jó hír, hogy nagyobb havazás jöhet Ausztriába a következő héten.

Saalbach: napenergiával működik az új nyolcüléses libegő

2022.12.09. Stánicz Balázs
Salzburg tartomány legnagyobb síterepén sem aludtak a nyáron és a leogangi oldalon modern nyolcfős libegőt építettek. Ráadásul a fenntartható fejlődést szolgálva az üzemeltetésbe a napenergia is besegít, de ez még nem minden.

Salzburgi hókörkép, avagy hol síelhetünk

2022.12.04. Stánicz Balázs
Immáron december első hétvégéjét tapossuk, lassan minden síelő és snowboardos felébred a nyári álmából. Eddig jórészt csak a gleccsereken csúszhattunk, a napokban több alacsonyabb síterepen is kezdetét vette a szezon, igaz egy-két kivételtől eltekintve egyelőre szerény kínálattal. Salzburgi körkép következik.

Félméteres hó érkezik Ausztriába

2022.12.03. Stánicz Balázs
Az Adria felől érkező mediterrán front hozhat jelentősebb havat Ausztria déli részére. Elsősorban Karintia egyes részei, Kelet-Tirol Karintiával határos része kaphat a hóból.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.