Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stani által írt 50 legfrissebb cikk

Befehéredett Ausztria: van, ahol fél méter hó esett

Valósággal berobbant a tél a hétvégén az osztrák hegyekbe, a gleccserek mellett az alacsonyabb hegyek is befehéredtek. A hóhatár helyenként 1000 méterig süllyedt, így a magasabb hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal lehetett közlekedni.

Ausztria: megérkezett az első havazás a gleccserekre

Az elmúlt hétvégén megérkezett az ősz első havazása az osztrák gleccserekre is. Átlagosan 10-15 cm hó esett a tiroli és salzburgi gleccsereken, Karintiába ennél kevesebb jutott, de ott is fehér ruhát öltöttek a gleccserek.

A déli félteke síparadicsomai az Andoktól Új-Zélandig

2010.06.08. 2022.06.14. Stani | frissítve: 2022.06.14.
Amikor Európában zöldbe váltanak a sípályák körüli erdők és már csak a legmagasabb csúcsok pompáznak a fehér színben, a déli féltekén kezdetét veszi a tél. Friss hólepelbe takaróznak az Andok hegyei, havas arcukat mutatja az Ausztrál és Új-Zélandi Alpok. Egy virtuális utazásra invitálunk a távoli országok hegyeibe.

Többméteres hó az osztrák hegyekben

Január utolsó fele és február első napjai igencsak belehúztak havazás fronton, az északi tartományokban jelentős hó esett.

Ausztriában két méter friss hóval indul a február

A szezon eddigi legnagyobb havazása zajlik ezekben a napokban Ausztria nyugati tartományaiban, hétfőtől csütörtök reggelig 100-200 cm hó várható, ennek egy jelentős része már leesett.

Ausztria: méteres friss hóval tért vissza a tél

A hétközi napsütést csütörtökön hideg front követte, több hullámban érkezik a hóesés az osztrák hegyekbe, ezúttal Salzburg tartomány, és a tartománnyal szomszédos felső-ausztriai és stájer régiók részesülnek a jóból, de havazik az alsó-ausztriai síterepeken is.

Ausztria: fél méter friss hóval tért vissza a tél

Hosszú szünet után ismét havazott hegyen-völgyön az osztrák hegyekben, a mostani havazás elsősorban a tiroli Zillervölgyi-Alpokat, a salzburgi Magas-Tauern hegységet és Karintia egyes részeit érintette.

Újabb fél méter hó esett Ausztriában

Az osztrák havazásokat szinte már nehéz követni; november 25-óta csaknem kétnaponta havazik. A hóesések jellemzően Karintiára, Salzburg tartomány déli részeire (Magas-Tauern, Alacsony Tauern, Lungau) korlátozódnak, de időközben jelentős jó hullott északon is.

Ausztria: itt az újabb havazás fél méter hóval

A szerdai szünnap után Holle Anyó ismét visszatért az osztrák hegyekbe, különösen Karintia egyes részein és a Magas-Tauernban (Salzburg) esett nagyobb hó péntek reggelig, a szerencsésebb helyeken fél méter feletti. A következő havazás ma kezdődik.

Ausztria: újabb 50-80 cm friss hó

Kedden hatalmas havazás érte el Ausztriát, különösen a délutáni órákban valóságos hóbomba terítette be az ország északi részét.

Ausztria: 50-100 cm friss hó és nincs vége!

A tél igazán komolyan gondolta az elmúlt napokban és különösen Karintiában, valamint Salzburg tartomány délebbi részein hatalmas hóval takarta be a hegyi világot.

Ausztria: fél méter friss hó és a nagyja csak most jön

Péntekre virradóra egy mediterrán front érte el Ausztriát, a havazásból Bécsbe is jutott. A legtöbb hó Karintia egyes részein, Kelet-Tirol déli hegyvidékében és Salzburg tartomány déli területein, elsősorban a Magas-Tauern és Alacsony-Tauern hegyekben esett.

Reiteralm (Schladming): szombattól itt is lehet síelni

Az intenzív hóágyúzásnak köszönhetően Reiteralm is elkezdi a szezont, egyelőre egyetlenegy pályával, az időjárást elnézve jövő héten bővülhet a kínálat.

Ausztria: mindenhol hóágyúznak és érkezik a hó

Vasárnapról hétfőre hidegfront érte el Ausztriát, igaz havat nem sokat - mindösszesen néhány centiméter esett a gleccsereken is - hideget annál inkább hozott.

Újranyitnak az osztrák gleccserek hüttékkel együtt

A tegnap kevéssel éjfél előtt megjelent rendelet engedélyezi a sífelvonók használatát. A módosított feltételeknek köszönhetően több, eddig is üzemelt síterep döntött úgy, folytatja a síszezont.

Fél méter friss hó esett Ausztriában

Szombat este észak felől egy hidegfront érte el Ausztriát. Önmagában sok havat nem hozott a hegyekbe, azonban Olaszország felől egy csapadékzóna érte el Tirolt, különösen Innsbrucktól délnyugatra jelentős hó esett.

Kitzbühel: Már itt is lehet síelni friss porhavon

Kitzbühel volt az első a nem gleccser síterepek közül, ahol már lehetett síelni, október 30-án nyitotta a szezont a salzburgi-tiroli határon fekvő síparadicsom. Időközben a friss hó is megérkezett.

Kaunertal gleccser: új kabinos az olasz határig

2021.10.09. 2021.11.06. Stani | frissítve: 2021.11.06.
12,5 millió euróért épül a 10 fős kabinos a tiroli gleccsersíterepen. A felvonó hegyállomása az olasz-osztrák határon helyezkedik el. Új sípályák és freeride területek is kialakításra kerülnek, melyek így jelentősen felértékelik a síterepet.

Hatalmas havazás Ausztriában, csaknem méteres friss hó

A hét eleji hóesést újabb hidegfront követte az osztrák hegyekben, csütörtökre nagyon sok 1000 méter alatti völgy is kifehéredett, a magasabb tiroli és salzburgi hegyekben összesen 60-100 cm friss hó hullott az egymást követő havazások eredményeként.

Ausztria: novemberi tél fél méter friss hóval

Egyik napról a másikra hirtelen tél lett az osztrák hegyekben. Olyannyira, hogy sok 1000 méter alatti völgy is fehér ruhát öltött, idén először. A gleccsereken 30-50 cm friss hó esett.

Filzmoos: új hatüléses a salzburgi síterepen

A kis salzburgi síterep belehúzott a nyáron és egy új hatülésest épített, amit decembertől már birtokba is vehetünk.

Mölltal: megnyitott a karintiai gleccser

Tegnap óta Mölltalon is lehet síelni, snowboardozni, immáron hét osztrák gleccseren hódolhatunk kedvenc téli sportunknak. A karintiai gleccser egyelőre két pályával várja a téli sportolókat

Ausztria: 30-50 cm friss hó és januári hideg

Keddre virradóra egy újabb, ezúttal a múlt hetinél jóval markánsabb hidegfront érte el Ausztriát. Az északi hegyek magasabb részein jelentős hó esett. A havazás mellett októberhez képest szokatlanul hideg van az osztrák Alpokban, 3000 méteren napközben is -10 C fok uralkodik.

Kaprun: remek hóviszonyokkal kezdődött a szezon

A hétvégén a tiroli Stubai gleccseren és Kaprunban, a Kitzsteinhornon is elkezdődött a szezon. A múlt heti havazásoknak és télies időjárásnak köszönhetően nagyszerű hóval és pályákkal.

Stubai gleccser: elkezdődött a téli szezon

Az ötödik tiroli gleccseren is kezdetét vette a síszezon, Stubai október 8-én pénteken nyitott ki.

Ausztria: igazi tél a hegyekben, 60 cm friss hóval

2000 méter felett igazi tél uralkodik az osztrák hegyekben, különösen a Dachsteintől nyugatra esett sok hó. A mostani havazásból a gleccserek átlagosan 30-60 cm friss havat kaptak, a legtöbb hó a Zillervölgyi-Alpokban (Hintertux) és a Magas-Tauernben (Kaprun) esett.

Ausztria: méteres hóval érkezik az októberi tél

Egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott Ausztria időjárása, míg tegnap sok helyütt 20 fok feletti értéket mértek, addig ma a hegyekben már havazik. Jelentős hó várható!

Ausztria: friss hóval búcsúzik a szeptember

Szerdáról csütörtökre virradóra egy hidegfront érte el az osztrák hegyeket, 2000 méter felett havazott. A gleccser-sípályákon 5-10 cm hó esett és a hidegnek köszönhetően több helyütt a hóágyúkat is bekapcsolták.

Kaunertal gleccser: elkezdődött a téli szezon

Újabb osztrák gleccseren rajtolt a havas szezon; szombat óta a tiroli Kaunertalon is síelhetünk, snowboardozhatunk. A pályákon csaknem félméteres a hóvastagság.

Flachau-Wagrain: 11 perc alatt repít a magasba az új kabinos

A tavalyi nehéz szezon sem szegte kedvét a wagraini lifttársaságnak és időben, 2021 decemberére elkészül a síterep új kabinos felvonója Flachau irányába.

Friss hó az osztrák gleccsereken

Havazással köszöntött be szeptember harmadik hete az osztrák hegyekben. Átlagosan 10-20 cm friss havat hozott a front a gleccser-síterepekre, a következő hóesés hétvége után érkezhet.

Ausztria: közel fél méter friss hó a hegyekben

Valósággal berobbant vasárnap reggelre a tél Ausztriában, sok hó esett a Magas-Tauern hegységben, a Zillervölgyi-Alpok egy részén és a német-osztrák hegyvidéken.

Ausztria: megérkezett a hó a gleccserekre

Augusztusban a mostani a harmadik havazás Ausztriában. Míg a legutóbbi kettő csak homeopátiás mennyiségeket hozott - mindezt viszonylag magas hóhatárral - addig a mostaninál a szerencsésebb helyeken 10-15 cm is hullott.

Újra megrendezik Zell am See-ben az IRONMAN versenyt

2021. augusztus 29-én Zell am See-ben újra rendezik az Ironmant, így a nyár utolsó hétvégén valóságos triatlon központtá alakul a város. Úszás a zelli tóban, kerékpározás és futás 3000 méteres hegyek közt.

Ausztria május 19-én nyit, beindul a turizmus

2021.04.30. 2021.05.01. Stani | frissítve: 2021.05.01.
Pontosan az egy héttel ezelőtti sajtótájékoztatóan jelentette be az osztrák kormány a májusi nyitást. Május 19-én nyitnak a határok és újra fogadhatnak vendégeket az éttermek, szállások, beindul a turizmus.

Flachau-Kleinarl: elkészült az összeköttetés

Flachau-Wagrain-St Johann egy ideje egybe síelhető, az idei szezonra teljesült a lifttársaság álma. A kleinarli sípályákat is bekötötték a rendszerbe, így egy 210 km-es sígalaxis jött létre.

Schladming: új nyolcüléses az idei szezontól

A korábbi ülőlift a múlté, december végétől modern és kényelmes libegő szállítja a téli sportolókat a magasba. A felvonóállomásokat az olasz Pininfarina designer tervezte, nevéhez olyan márkák köthetők, mint a Ferrari vagy a Maserati.

Ausztria: méteres friss hó esett délen

Hétfőn ismét jelentős havazás érte el Ausztria déli részét, elsősorban Karintiában és Kelet-Tiroban esett rövid idő alatt hatalmas hó, átmeneti fennakadásokat okozva a közlekedésben.

Ausztria: 20-40 cm friss hó és mínusz 20 fokos hideg

Karácsonykor észak felől hidegfront érte el az osztrák hegyeket. Helyenként 30-40 cm friss hó esett és kimondottan hideg lett, így újra üzemelnek a hóágyúk. Hétfőn nagy havazás érkezhet délre

Újabb hatalmas havazás okoz gondokat Ausztriában

Az ország déli területein nem akar elállni a havazás, egy hétfői kis szünet után keddtől ismét erősen havazik Karintiában, Kelet-Tirolban, Salzburg és Tirol déli részein. A hóesés időközben északra is átterjedt, bár itt jóval kevesebb hó várható.

Ausztria: két-három méter friss hó és még nincs vége

Az elmúlt napokban óriási mennyiségű hó esett le Ausztria déli részein. Kelet-Tirol több lakott településén is 150-200 cm havat mérnek, a hegyekben ennél jóval több esett.

Hókáosz Tirolban és Karintiában

A péntek este elkezdődött erőteljes havazás vasárnap is folytatódott. Egyre több a lezárt út és az elérhetetlen település. Több iskolában tanítási szünetet rendeltek el. A lavinák fontos utakat veszélyeztetnek.

Ausztria: méteres hó és rendkívüli helyzet egy nap alatt!

Ahogy azt már egy hete megjósolták, hatalmas havazás érte el Ausztria déli részeit. Kelet-Tirolban, Karintia nyugati felén és Tirol Olaszországgal határos hegyvidékein egyre kritikusabb a helyzet. Külvilágtól elzárt települések, kitartó havazás.

Ausztria: rekord havazás jön 2-3 méter hóval

Egy valóságos hószörny közeledik az osztrák hegyekhez, elsősorban Karintiában, Kelet-Tirolban, Tirol és Salzburg déli részén hatalmas hó eshet. Az érintett helyeken már készülnek az önkéntesek és a tűzoltók.

Ausztria: mindenhol üzemelnek a hóágyúk, rekord hó jöhet

A hétvégén ismét hidegebbre fordult az időjárás az osztrák hegyekben, a síterepek bekapcsolták a hóágyúkat, helyenként már elég jelentős havat sikerült gyártani. A héten megérkezhet a természetes hó is.

Lengyelországban is elkezdődött a síszezon

Újabb európai ország került fel a képzeletbeli zöld listára. A lengyel Master Ski is megnyitott a héten. A szlovák határhoz közeli kis síterepen szerdán rajtolt a szezon az ottani téli sportolók legnagyobb örömére.

Remek hóval zajlik a síszezon Skandináviában

A skandináv országokban kezdetét vette a síszezon. Van, ahol már lassan egy hónapja síelhetnek, másutt a napokban rajtolt az idény. Finnországban az elmúlt időszakban sok hó esett.

Ausztria: decemberben nyitnának a salzburgi síterepek

Egy napokban tartott sajtótájékoztató szerint legkésőbb december 19-én nyitnának a salzburgi síterepek. A lifttársaságok egy része már ennél előbb, akár december 7-én megnyitná a kapuit a síelők és snowboardosok előtt.

Észak-Amerika: kétméteres hóval indult a szezon

Az Egyesült Államokban beindult az idei síszezon, ráadásul nem is akárhogyan. A idahói Lookout Pass síterepén 215 cm-es hóval, de nem szégyenkezhet az USA-beli rekorder, Mt Baker sem, ahol másfél méter feletti hóval kezdődött a napokban a síszezon.

Ausztria: -20 C fok képeslapidővel és dübörgő hóágyúkkal

Szombatra virradóra csaknem minden osztrák síterep bekapcsolta a hóágyúkat. Már a völgypályákon is zajlik a hógyártás, sok helyütt jóval 1000 méter alatt is. A tegnap érkezett hidegfront alaposan a pincébe küldte a hőfokokat.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.