Menü ≡

Síterep-fejlesztés témájú cikkeink

2021.10.21.
Kreischberg: az új sílift kabinjai már a helyükre kerültek!
Folyamatosan figyelemmel követjük a magyarok által is kedvelt stájerországi síterep legnagyobb fejlesztését. A körülbelül 40 millió eurós beruházás a héten újabb mérföldkőhöz érkezett: az összes 10 személyes kabint feltették a drótkötélre.
2021.10.18.
Dolomitok: 14 új lift vár a síelőkre az idei szezonban
A szerencsétlenül alakult tavalyi olasz síszezon egyik következménye, hogy a tavalyi szezonra elkészült új lifteket is csak idén próbálhatják ki először a síelők. Európa egyik legjobb sírégiójában az elmúlt évben 130 millió eurót költöttek fejlesztésekre.
2021.10.09.
Kaunertal gleccser: új kabinos az olasz határig
12,5 millió euróért épül a 10 fős kabinos a tiroli gleccsersíterepen. A felvonó hegyállomása az olasz-osztrák határon helyezkedik el. Új sípályák és freeride területek is kialakításra kerülnek, melyek így jelentősen felértékelik a síterepet.
2021.10.06.
Koralpe: viták miatt veszélyben az idei síszezon
Ezúttal nem a covid, nem a hóhiány hanem a síterep tulajdonosa és az üzemeltetésre szerződött vállalkozó közötti vita miatt került veszélybe az idei szezon. A nézeteltérés és üzengetések már hónapok óta zajlanak Koralpén, egyre kisebb az esély, hogy szezonkezdet előtt sikerül megegyezniük.
2021.09.27.
Flachau-Wagrain: 11 perc alatt repít a magasba az új kabinos
A tavalyi nehéz szezon sem szegte kedvét a wagraini lifttársaságnak és időben, 2021 decemberére elkészül a síterep új kabinos felvonója Flachau irányába.
2021.09.26.
Kreischberg: megérkeztek az új sílift első kabinjai
A hírek szerint minden a tervek szerint alakul, az építkezés az előre eltervezett ütemezés szerint zajlik a magyarok egyik kedvenc osztrák síterepén. Ha továbbra is minden a tervek szerint alakul, akkor december 4-től már hivatalosan is üzemel az új, tízszemélyes kabinos lift.
2021.09.26.
Fóliázás: nyolc méter vastag havat mentettek meg Norvégiában
Látványos eredményeket produkált idén a norvégiai Fonna gleccser síterepén az un. snow-farming, vagyis a korábbi szezonról eltárolt hómennyiség nyári megóvása a következő szezonra. Szeptember elejére kb. nyolc méter vastagon megmaradt a hó a hővisszaverő fólia alatt.
2021.09.25.
Chopok: megkezdődött az új lift építése
Jövőre egy új lifttel bővül a kínálat Szlovákia legnagyobb síterepén. A 2022/23-as szezonra elkészülő lift előkészítő munkálatait már most megkezdték az északi oldalon.
2021.09.23.
A Ski amadé régió 760 km sípályával várja a magyar síelőket
Nyitva lesznek a szállodák, a vendéglátóhelyek és nem lesznek kapacitás korlátozások a sílifteken a 21/22-es téli szezonban - állította Christoph Eisinger, a Ski amadé régió ügyvezetője a tegnapi sajtótájékoztatón Budapesten. Várják a magyar síelőket is 760 kilométernyi gondozott sípályával, és 270 sílifttel, amely mind egy közös bérlettel használható.
2021.09.20.
A tiroli síterepeken idén sem álltak le a fejlesztésekkel
Természetesen a járvány miatti csökkenő bevételek a fejlesztések nagyságán is meglátszanak, azonban az idén is számos újdonsággal találkozhatunk a tiroli síterepeken.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »