Menü ≡

Síterep-fejlesztés témájú cikkeink

2021.01.20.
Átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját
Egy álom vált valóra, amikor 2021. január 16-án átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját Székelyvarság határában. Az ötlet még 2018-ban született, már akkor elindult a tervezés. A Skivarsag nevű sípályán egy 840 méter hosszú kétüléses felvonó létesült.
2021.01.19.
Lavina: biztonságosabbá vált a Magas-Tátra
Lavinaveszély szempontjából jóval biztonságosabbá válhat az idei szezontól a Magas-Tátra legmeredekebb sípályája, a Lomnici-nyereg alatti rész. Itt található a "híres" fekete pálya, valamint mellette egy olyan rész, ahol kedvező hóviszonyok esetén a freeride síelők szeretnek lejönni.
2021.01.12.
Mátraszentistváni Sípark: 100 millió forintos fejlesztések
Az Aktív Magyarország program részeként, 25 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 100 millió forint értékű beruházás keretében valósultak meg idén a hóágyúrendszerhez kapcsolódó fejlesztéseink.
2020.12.17.
Jungfrau: a világ egyik legmodernebb síliftjét adták át
Múlt szombaton újabb mérföldkőhöz érkezett a Jungfrau környékének turizmusát nagyban modernizáló un. V-Bahn projekt megvalósítása. 908 munkanap után átadták az Eiger Expess névre keresztelt kabinos liftet, amely jelenleg a legmodernebbek közé tartozik a világon.
2020.11.19.
Brutális fekete pályát építenek a francia Három-völgyben
Az idei szezon francia újdonságainak bemutatását nem egy új lifttel kezdjük, hanem egy új pályával. A franciaországi Három-völgy sírégióban található Courchevel síterep 2023-ban alpesi világbajnokságot rendez a szomszédos Meribellel együtt. A világbajnokságra épül a meredek és nehéz pálya.
2020.10.29.
Eplény: interjú a nyárról, az új felvonóról és a vízi csúszdáról
A Veszprém TV készített beszélgetést Ebele Bálinttal, az eplényi Intersport Síaréna ügyvezetőjével. A síterep vezetője beszámolt a nyári forgalomról, a közeli fejlesztésekről (pl. új húzólift), valamint a távoli fejlesztésről, a komoly attrakciónak ígérkező vízi csúszdáról is.
2020.10.04.
A földmunkákat végzik, készül a Snowpark Eplényben
Eplényben az idén több újdonsággal is találkozhatunk. Talán az egyik legfontosabb beruházás az új csákányos lift megépítése a 7-es pálya aljában. Másik újdonság, a központi épület mellett található Snowpark megépítése.
2020.09.22.
Schladming-Planai: helikopter segített az új lift építésében
A járvány kapcsán eléggé olcsó poén pozitív hírről beszélni, de az mindenesetre jó dolog, hogy a sok nehézség ellenére továbbra is van élet a síterepeken és vannak olyan jelentős beruházások, amelyek megvalósítását még a járvány sem tudta megakadályozni.
2020.09.18.
Hároméves bérletet kínál a Chopok üzemeltetőinek cseh síterepe
A szlovák TMR cég üzemelteti az ismert alacsony- és magas-tátrai síterepeket, pl. Chopok, Csorba-tó, Tátralomnic stb. Szlovákián kívül Ausztriában (Mölltal), Lengyelországban (Szczyrk) és Csehországban (©pindleruv Mlýn és Jeątěd ) is vannak érdekeltségeik. Ez utóbbi síterepen hároméves bérlet bevezetését tervezik, ha engedélyezik a fejlesztési terveiket.
2020.09.17.
Eplény: új tányéros felvonó épül az A7-es pályán!
A szezon eleji nyitásra átadásra kerül legújabb beruházásunk, az A7-es pályán épülő új tanulólift. Ezzel újabb nagyszerű lehetőséget biztosítunk a síelés zavartalan gyakorlására a sporttal barátkozók, a kevésbé biztos sítudással rendelkezők részére.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »