Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Síterep-fejlesztés témájú cikkeink

2022.03.23.
Kranjska Gora: új, négyszemélyes lift épül az idén
Szlovéniában kevés fejlesztésről tudtunk beszámolni az utóbbi években. Azonban most úgy tűnik, hogy megváltozik valami, jelentős építkezések indulnak be a közeljövőben.
2022.03.12.
Galsterberg: új kabinos lift épül Schladming mellett
A Schladming-Dachstein sírégióhoz tartozó Galstenberg (Pruggern) síterepén új, tízszemélyes kabinos lift építését kezdik meg egyből a szezon végén. A tervek szerint a liftet már decembertől használhatják a síelők.
2022.03.08.
Szaúd-Arábia nem viccel: sípályát építenek!
Már megszokhattuk, hogy az arab országok egymást licitálják felül a vadabbnál vadabb építkezésekkel. A környéken már építettek fedett sípályát, most azonban megkezdték egy "igazi", kültéri sípálya építésének az előkészítését.
2022.03.06.
Hatalmas fejlesztés kezdődik a szlovén síterepeken
Az elmúlt évtizedben nem sok változott a szlovén síterepeken. A tulajdonosok saját erőből nem tudtak sokat fejleszteni, az állam pedig nem adott erre pénzt. Mostantól jelentős változás áll be, az állam támogatja az új síliftek építését.
2022.02.15.
Kolašin: átadták Montenegró legmodernebb síliftjét
Hétfőn átadták a montenegrói síterepfejlesztések egyik újabb jelentős állomását. Az ország egyre nagyobb összegeket fordít arra, hogy a nyári tengerparti turizmus mellett a téli turisztikai lehetőségek is fejlődjenek.
2022.02.14.
Átadták a Dolomitokban a kabrió típusú kabinos liftet
Hétvégén Olaszországban is átadták az első un. kabrió típusú felvonót. A lift érdekessége, hogy a kabin tetejére egy kisebb "teraszt" építettek, így a bátrabbak ebben a nyitott térben is utazhatnak. Hasonló liftek már üzemelnek pl. Svájcban és Franciaországban.
2022.02.02.
Olimpia: modern síterepen rendezik az alpesi versenyeket
Legkésőbb vasárnap hajnal négykor az első verseny közvetítéséből képet kaphatunk a 2022-es Téli Olimpia alpesi versenyeit lebonyolító síterepről és sípályákról. Természetes hó nem lesz, de ettől még tökéletes körülmények között versenyezhet a mezőny.
2022.02.01.
Érkeznek az ötletek Lackenhof megmentésére
Ismeretes, hogy a magyar határhoz közeli Lackenhof-Ötscher majdnem a bezárás sorsára jutott novemberben. Ideiglenesen megoldódott a síterep helyzete, de a jövő még egyáltalán nem biztos. A helyiek a jövővel kapcsolatos fejlesztési ötleteket várnak a környék kedvelőitől.
2022.01.23.
Zermatt: bemutatták a svájci-olasz világkupa pályát
A világ első, két országon is áthaladó, világkupa versenypályáját építik meg Svájcban és Olaszországban. Decemberben a sajtó képviselőinek megmutatták a tervezett pályát, ahol 2023 őszén rendezhetik az első világkupa futamokat.
2022.01.19.
Elkészült Franciaország leggyorsabb kabinos liftje
A franciaországi Trois Vallées, azaz 3-völgy sírégió új büszkesége az új 10 személyes kabinos felvonó, mely Les Menuires völgyéből 8 perc alatt teszi meg az ezer méteres szintkülönbséget és repít fel a 2804 méteres la Masse csúcsra. Itt egy óriási 800 nm-es kilátóterasz is létesült a felső állomáson, káprázatos körpanorámával.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »