Menü ≡

Síterep-fejlesztés témájú cikkeink

2020.10.29.
Eplény: interjú a nyárról, az új felvonóról és a vízi csúszdáról
A Veszprém TV készített beszélgetést Ebele Bálinttal, az eplényi Intersport Síaréna ügyvezetőjével. A síterep vezetője beszámolt a nyári forgalomról, a közeli fejlesztésekről (pl. új húzólift), valami a távoli fejlesztésről, a komoly attrakciónak ígérkező vízi csúszdáról is.
2020.10.04.
A földmunkákat végzik, készül a Snowpark Eplényben
Eplényben az idén több újdonsággal is találkozhatunk. Talán az egyik legfontosabb beruházás az új csákányos lift megépítése a 7-es pálya aljában. Másik újdonság, a központi épület mellett található Snowpark megépítése.
2020.09.22.
Schladming-Planai: helikopter segített az új lift építésében
A járvány kapcsán eléggé olcsó poén pozitív hírről beszélni, de az mindenesetre jó dolog, hogy a sok nehézség ellenére továbbra is van élet a síterepeken és vannak olyan jelentős beruházások, amelyek megvalósítását még a járvány sem tudta megakadályozni.
2020.09.18.
Hároméves bérletet kínál a Chopok üzemeltetőinek cseh síterepe
A szlovák TMR cég üzemelteti az ismert alacsony- és magas-tátrai síterepeket, pl. Chopok, Csorba-tó, Tátralomnic stb. Szlovákián kívül Ausztriában (Mölltal), Lengyelországban (Szczyrk) és Csehországban (©pindleruv Mlýn és Jeątěd ) is vannak érdekeltségeik. Ez utóbbi síterepen hároméves bérlet bevezetését tervezik, ha engedélyezik a fejlesztési terveiket.
2020.09.17.
Eplény: új tányéros felvonó épül az A7-es pályán!
A szezon eleji nyitásra átadásra kerül legújabb beruházásunk, az A7-es pályán épülő új tanulólift. Ezzel újabb nagyszerű lehetőséget biztosítunk a síelés zavartalan gyakorlására a sporttal barátkozók, a kevésbé biztos sítudással rendelkezők részére.
2020.09.10.
Hinterstoder: komoly fejlesztéseket tervez az osztrák síterep
Nagyszabású fejlesztésekre készül a magyarországi piacon is egyre aktívabb felső-ausztriai síterep, Hinterstoder. 2023-ra három új ülőlifttel, új pályákkal, hóágyúkkal és víztározókkal bővítenék a jelenlegi síterepet. Új kapcsolat épülne ki a szomszédos települések irányába.
2020.09.07.
Wurzeralm: felújították a siklóvasutat az osztrák síterepen
42 év balesetmentes közlekedés után új kabinokat kapott a wurzeralmi siklóvasút. A kabinokat nyár elején cserélték le, a nagyközönség már augusztus óta használhatja őket. A hivatalos átadást a hétvégén tartották volna, de az időjárás közbeszólt.
2020.08.25.
A világ leghosszabb kabinos liftje épült a szerb síterepen
A szerbiai Tornik síterepére vezető közel 9 (!) kilométer hosszú kabinos liftet korábban szerették volna megépíteni, de a járvány miatt kicsit késett az átadás. A síterep szerint itt épült a világ leghosszabb kabinos liftje, amely Zlatibor településről a síterület csúcsára szállítja a síelőket.
2020.08.21.
Zipline: a világ legmagasabban épített átcsúszóját adták át
A héten nyílt meg Svájcban, Verbier síterepén a világ legmagasabban épített átcsúszója, angol és nemzetközileg ismertebb kifejezéssel a zipline.
2020.08.09.
Hamarosan kész a modern kabinos lift Zágráb mellett
Az idei szezonban érdemes lesz déli irányban is nézelődni, mert Horvátországban, Szerbiában és Montenegróban is nagyszerű fejlesztéseket látunk a síterepeken. Kezdjük a legközelebbivel, a Zágráb melletti Sljeme síterepen.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »