Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túlterhelt magyar buszt fogott az osztrák rendőrség

2012.03.04. MTI / sielok.hu

Túlterhelt magyar buszt fogott az osztrák rendőrség Kivontak a forgalomból egy rossz műszaki állapotban lévő és túlterhelt magyar buszt Ausztriában - közölte csütörtökön az osztrák rendőrség. A busz magyar síelőket szállított hazafelé.
Az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint a járművet a stájerországi Stainach közelében állították meg szerdán. Eredetileg a sebességhatár túllépése miatt tartóztatták fel. A rendőröknek feltűnt, hogy a busz hátsó része majdnem az úttestet érte. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a megengedett 19 utas helyett 26-an ültek benne. A rendőrségi tájékoztatás szerint az utastérben szállított csomagok és sílécek nem voltak rögzítve, így hirtelen, erős fékezés esetén az utasok megsérülhettek volna.

A járművet műszaki vizsgálatnak vetették alá és összesen 17 komoly műszaki hiányosságot találtak. Négy olyan súlyos volt, hogy azonnal levették a rendszámát és bevonták a forgalmi engedélyét. Többek között a fék és a kormánymű hibáját állapították meg. A sofőr és az üzemben tartó ellen feljelentést tettek és háromezer euró bírságot szabtak ki.

A stainachi rendőrségen az MTI érdeklődésére közölték, hogy a síelők már hazafelé tartottak Magyarországra, amikor a rendőrök megállították a járművet. Az utazást szervező magyar cég értük küldött egy másik járművet, így négy-öt óra várakozás után folytathatták az útjukat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.