Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

10 újdonság a visegrádi sípályán a 2009/10 szezonban

2009.10.26.
10 újdonság a visegrádi sípályán a 2009/10 szezonban A visegrádi sípálya az idei szezonban számos újdonsággal várja a síelni vágyókat. Elkészült a műanyag pálya, melyen a kezdők az év bármely évszakában gyakorolhatnak. A gyerekeket tanuló- és tubingpálya, a snowboarodsokat új ugratók várják. Megújult a webkamera is!
h i r d e t é s

Baby pálya

Jelentősen növekszik a népszerű baby pálya hossza és szélessége, a tubing melletti gumi fogantyús köteles felvonó fog itt üzemelni, a még nagyobb kényelem érdekében. A maximális biztonság érdekében a pálya végére megállító domb is készült. A pálya 70 m hosszú lesz és szélessége 12 m-re növekszik. Ezzel együtt áthelyezésre kerül a sípálya bejárata is a tubing pálya felé.

Tubing pálya

A tubing pálya nyomvonala a tapasztalatok alapján átalakításra került, biztonságosabb és élvezetesebb lesz, és már kevés hónál is üzembe lehet majd helyezni. Felvonója, szintén a komfort fokozás érdekében, tolókaros lesz. A másik oldali kis tolókaros felvonó kiszállóhelyét szintén kényelmesebbre alakítottuk át.

Új ugratók

A dupla tolókaros pályáján négy új ugrató lesz, a biztonságos használatot az elnyújtott trapéz keresztmetszet garantálja, tervezzük a hozzá kapcsolódó világítás fejlesztését is, hogy még nagyobb fény jusson erre a szakaszra.

Műanyag pálya

A műanyag pálya a Visegrád Síiskola fejlesztésének része. Hazánkban egyedülálló módon a teljes szezonban kínáljuk a sízéssel snowboardozással kapcsolatos oktatási lehetőséget nemcsak műanyag pályán. A fokozatosság jegyében, ősszel az első lépéseket műanyag pályán lehet megtenni, további fejlődést a hóágyús pályán történő oktatás garantálja, majd a megszerzett tudás birtokában az Alpokban szervezett tavaszi táborokban lehet az i-re a pontot feltenni. Akinek még ez sem elegendő az levezetésként és kontrollként gyepsín gyakorolhat a következő tél beálltáig, illetve vehet részt a gyepsís nyári táborokon ezen a gyönyörű helyen.

Snowboardosoknak

A snowboardosoknak is szeretnénk idén jelentős fejlesztéssel kedveskedni. A már említett új ugratók mellett, a felső szakaszon önálló felvonóval ellátott big air ugartó épül egyelőre hóból, melyet csak ezzel a felvonóval lehet majd használni. Reméljük ezzel, hogy megszűnik majd az ugartó tetején ácsorgás, és biztonságosan lehet majd repkedni. Tervezzük még egy-két egyszerűbb elem építését is, mellyel idén hivatalosan is megnyit a térképünkön is jelzett snowboard park. A meredek pálya hajlatáig felvivő tolókaros felvonó természetesen új világítást is kap.

Felvonó felújítás

A tányéros nagy felvonónk elektromos felújítása is folyamatban van, melytől az üzembiztos, leállás mentes működést várjuk. Tavaly már nagy sikerrel bekapcsolódott az esti sízés kiszolgálásába is. A félutas nyomvonal hóágyúzásához új víz és áramvételi pont is kialakításra kerül, mellyel a baby pálya hóágyúzása is egyszerűbb lesz. Reméljük, hogy idén sok dolga lesz ennek a felvonónak is és lehet majd a felső meredek szakaszt és az erdei pályát is többször használni!

Új síszán

A természetes havas pálya és a sífutó nyomvonal karbantartása érdekében új dupla nyomos síszánt fogunk beszerezni az orosz csoda mellé, mert reméljük idén sok természetes hó is lesz. 4 éve március 19-ig voltunk nyitva, idén meg szeretnénk dönteni ezt a rekordunkat is.

Több hóágyú

A hóágyúzási kapacitásunk is növekedni fog, egy új rendszerű, oszlopos hóágyú kipróbálásával, és egy meglévő cseréjével, összesen így négy gép fogja ontani a havat.

Kölcsönző

A síkölcsönző készletét növelni fogjuk és snowboardból is nagyobb választék lesz. A Visegrád Síiskolának új irodája lesz a kölcsönző mellett, ahol ügyeletes oktató fogja szervezni a különböző tudásszinten induló csoportokat. A büfé komplexum is bővülni fog, kialakításra kerül egy új rész, ahol soron kívül lehet majd teához, forralt borhoz és csokihoz jutni, tehát nem kell majd annyit sorban állni még csúcsidőben sem.

Új webkamera

A tájékoztatás fejlesztése érdekében üzembe helyeztük csodálatos panorámát is nyújtó 3. webkameránkat és az aktuális időjárási adatok is elérhetők lesznek a honlapról. A weblap főoldalán feliratkozókat rendszeresen tájékoztatjuk hírlevelünk útján az aktuális eseményekről.
Mindenkinek kívánunk jó felkészülést a télre, nálunk már üzemel a gyepsí és hamarosan indul a műanyag pályás síiskolánk.

Várunk minden érdeklődőt vár szeretettel: Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető

A www.visegradsipalya.hu honlapon a képek/fotók menüpontban további képek nézhetők az elkészült beruházásokból.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »