Menü ≡

Murauban jubilál az egyik legnagyobb magyar síverseny

2011.12.21. | Frissítve: 2012.01.11.
Murauban jubilál az egyik legnagyobb magyar síverseny Jubileumához érkezett a magyar rendezésű Volvo-K2 Kupa Sí és Snowboardverseny: január 13. és 15. között Murauban tizedik alkalommal rendezik a Magyar Kupasorozat jelentős állomását. A viadal az igazoltak mellett az amatőröknek, gyermekeknek, mozgássérült sportolóknak is biztosít lehetőséget.
h i r d e t é s
A síszámok között műlesiklás, óriásműlesiklás és paralel szlalom; a snowboard-programok közt utóbbi mellett freestyle vagy slopestyle - utóbbi először a 2014-es téli olimpián fog szerepelni - futamok szerepelnek. A szervezők a gyermekektől a masterekig minden korosztályban írnak ki viadalt. Este koncert és villányi termelőktől borterasz adhat kikapcsolódást. Különleges autókkal jelenik meg a névadó VOLVO a rendezvényen; a márka idén az "Ocean Race" szériát mutatja be.
"Nagy utat járt be a Volvo-K2 kupasorozat a kezdetektől, a jubileumi versenyig. Mindig fontos szempont volt számunkra, hogy a sízők és a snowboardosok egyszerre, egy rendezvényen vegyenek részt. Ezzel is érzékeltetni akartuk a külvilág számára, hogy a két sportág milyen jól megfér egymás mellett. Az évek során mindig az volt a célunk, hogy az igazoltak mellett az amatőrök, családok számára is egy felhőtlen hétvégét szervezzünk. Azt gondolom, hogy tíz év tudatos építőmunkájának köszönhető az, hogy a Volvo-K2 kupa lett mára a magyar kupasorozat legnagyobb versenye. Idén, a jubileumi rendezvényre még az eddigieknél is nagyobb erővel készülünk, színes programokkal várunk mindenkit Murauban. Külön öröm számunkra, hogy a magyar versenyre első alkalommal, ellátogat egy osztrák sísztár, Hans Grugger lesz a díszvendégünk" - összegzett Vági Zoltán versenyigazgató.

Villányi borterasz a X. Volvo - K2 kupán
Az idei első kupafutamon, vasárnap ismét megrendezik a méltán népszerű játékos csapatversenyt, a MuMuS-t. Ezen a versenyen minden a csapatról és a rögtönzött trükkökről szól, amelyeket a hagyományhoz híven, egy szerencsekerék segítségével sorsolnak ki. Ha valaki nem jól teljesíti a feladatot, kap egy betűt a MuMuS szóból, öt összegyűjtött betű után pedig kiesik a játékból. A legkevesebb hibapontot gyűjtő csapat lesz a győztes.

A versenyre nevezni a www.skiing.hu oldalon lehet.

A részletes versenykiírás itt olvasható.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szaküzletek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »