Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zöld vagy piros: közös európai utazási szabályozás készül

2020.10.07. MTI

Az uniós tagállamok jövő héten elfogadhatják a koronavírus-járvány terjedése érdekében bevezetett határátlépést szigorító tagállami intézkedések uniós összehangolását célzó, egységes utazási szabályokat rögzítő tervet - közölte Brüsszelben a megbeszélések részleteit ismerő uniós diplomata szerdán.
Stubai-gleccser: még nincs megállapodás, de itt már lehet síelni. Sőt! Hétvégére új pályákat nyitnak!
Stubai-gleccser: még nincs megállapodás, de itt már lehet síelni. Sőt! Hétvégére új pályákat nyitnak!
Az információ szerint az Európai Unió Tanácsának elnökségét december végéig betöltő Németország kompromisszumos javaslata támogatást élvezhet a tagállamok között, amely szerint a közösen kidolgozott, utazási szabályokat rögzítő térképen, azonos színnel - zöld, narancssárga vagy piros - jelölnék az egyes régiókat a vírusfertőzés intenzitásától függően.

Amennyiben a tagországok unió mellé rendelt nagykövetei péntekig megegyezésre jutnak a kérdésben, a tervezetet az európai ügyekért felelős miniszterek kedden, Luxembourgban tervezett tanácsülésükön elfogadhatják.

A közös európai járványtérkép kidolgozása és elfogadása során olyan kérdésekre kell megoldásokat találni, mint a vírusterjedés feltérképezésének összehangolt módszere, vagy a közös adatelemzés - közölte a diplomata.

Elmondta azt is, hogy a javaslat egyebek mellett nem írna elő semmilyen utazási korlátozást az alacsony fertőzési arányú zöld színnel jelölt régiókból érkező, tagországok közötti utazók számára.

A tagállamok azonban saját szabályokat dolgozhatnak ki az utazási megkötésekre, karantén- és tesztkötelezettségre vonatkozóan a narancssárgára, vagy a pirosra színezett régiókból érkezők esetében. Kiszivárgott információk szerint az idénymunkások, az ingázó munkavállalók, a diplomaták, illetve az újságírók várhatóan mentességeket élveznek majd az utazást korlátozó intézkedések alól.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.