Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli élmények a komfortzónán kívül Magas-Stájerországban

2021.11.15. 2021.11.16. sielok.hu | frissítve: 2021.11.16.

Az élet igazán izgalmas pillanatait a komfortzónkon túl élhetjük meg. Akinek van bátorsága elhagyni a karbantartott sípályákat, és inkább hótalpat vagy túrasít csatol, egészen különleges élményeket szerezhet.
A hótalpazás is emlékezetes élmény lehet Magas-Stájerországban | Fotó: Tom Lamm
A hótalpazás is emlékezetes élmény lehet Magas-Stájerországban | Fotó: Tom Lamm
Magas-Stájerország 227 kilométernyi sítúraútvonallal, 60 kilométernyi szánkópályával, 104 kilométernyi sífutópályával és 300 kilométernyi téli és hótalpas túraútvonallal várja a téli tájak és túrázás szerelmeseit. A túrák jól karbantartott utakon, téli erdőkön át vagy alpesi magasságokban vezetnek. A Waldheimat am Alpl régióban az érdeklődők Peter Rosegger nyomdokába eredhetnek hótalpakon. Csodálatos sítúra vidék a kicsi az Aflenz-Bürgeralm fennsík, ahol hangulatos hütte és gyönyörű panoráma várja a téli túrázókat. A természetjárók körében népszerű fennsík túrasível vagy hótalpon is jól bejárható.
Sítúra Aflenzer Bürgeralmon | Fotó: Tom Lamm
Sítúra Aflenzer Bürgeralmon | Fotó: Tom Lamm
A koránkelőket egy csodás napfelkeltetúra csábítja a Hohe Veitschra, az ínyencek pedig csatlakozhatnak a Fleischkrapfen hótalpas túrához, amely a Malleistenalmra vezet.
Túratipp: vezetett Fleischkrapfen túra
Ez a hótalpas túra a Lammeralmról a Malleistenre, majd onnan tovább az Annerlbauer fogadóhoz vezet. A résztvevők Kurz Maierhoferrel, egy helybéli hegyi túravezetővel együtt vághatnak neki a kirándulásnak, aki az érintetlen téli tájon át tett túra közben érdekes és izgalmas tudnivalókat mesél vendégeinek a régióról. A túra fénypontja egy regionális csemege – az Annerlbauer fogadó Fleischkrapfenje, vagyis húsos batyuja. Ez egy kiadós, fűszeres magas-stájer farsangi specialitás, ami nem hiányozhat a hótalpas túra végén.
Időpont: 2022. február 12., 10 óra. Jelentkezés: ITT
Hótalpas túrázás Magas-Stájerországban | Fotó: nixxipixx
Hótalpas túrázás Magas-Stájerországban | Fotó: nixxipixx
ÚJDONSÁG: a Schneeschuh-Yonnern, vagyis hótalpazás & síbobozás. A klasszikus szánkót felváltja a síbob. A hegyre fel hótalpakkal, a hegyről le síbobbal juthatnak a téli sportok szerelmesei. A túrák a Steirisch Wandern minősített hegyi túravezetőjével: kezdő vagy haladó szinten, csoportoknak vagy családoknak is foglalhatók.

Minden hótalpas túra leírás megtalálható a www.steirischwandern.at honlapon.
Pihenés téli túra után Aflenzer Bürgeralmon  | Fotó: Tom Lamm
Pihenés téli túra után Aflenzer Bürgeralmon | Fotó: Tom Lamm
További infók: Hochsteiermark.at 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.