Menü ≡

Téli élmények a komfortzónán kívül Magas-Stájerországban

2021.11.15. | Frissítve: 2021.11.16. | Szerző: sielok.hu
Az élet igazán izgalmas pillanatait a komfortzónkon túl élhetjük meg. Akinek van bátorsága elhagyni a karbantartott sípályákat, és inkább hótalpat vagy túrasít csatol, egészen különleges élményeket szerezhet.
Magas-Stájerország 227 kilométernyi sítúraútvonallal, 60 kilométernyi szánkópályával, 104 kilométernyi sífutópályával és 300 kilométernyi téli és hótalpas túraútvonallal várja a téli tájak és túrázás szerelmeseit. A túrák jól karbantartott utakon, téli erdőkön át vagy alpesi magasságokban vezetnek. A Waldheimat am Alpl régióban az érdeklődők Peter Rosegger nyomdokába eredhetnek hótalpakon. Csodálatos sítúra vidék a kicsi az Aflenz-Bürgeralm fennsík, ahol hangulatos hütte és gyönyörű panoráma várja a téli túrázókat. A természetjárók körében népszerű fennsík túrasível vagy hótalpon is jól bejárható.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A koránkelőket egy csodás napfelkeltetúra csábítja a Hohe Veitschra, az ínyencek pedig csatlakozhatnak a Fleischkrapfen hótalpas túrához, amely a Malleistenalmra vezet.
Túratipp: vezetett Fleischkrapfen túra
Ez a hótalpas túra a Lammeralmról a Malleistenre, majd onnan tovább az Annerlbauer fogadóhoz vezet. A résztvevők Kurz Maierhoferrel, egy helybéli hegyi túravezetővel együtt vághatnak neki a kirándulásnak, aki az érintetlen téli tájon át tett túra közben érdekes és izgalmas tudnivalókat mesél vendégeinek a régióról. A túra fénypontja egy regionális csemege – az Annerlbauer fogadó Fleischkrapfenje, vagyis húsos batyuja. Ez egy kiadós, fűszeres magas-stájer farsangi specialitás, ami nem hiányozhat a hótalpas túra végén.
Időpont: 2022. február 12., 10 óra. Jelentkezés: ITT
ÚJDONSÁG: a Schneeschuh-Yonnern, vagyis hótalpazás & síbobozás. A klasszikus szánkót felváltja a síbob. A hegyre fel hótalpakkal, a hegyről le síbobbal juthatnak a téli sportok szerelmesei. A túrák a Steirisch Wandern minősített hegyi túravezetőjével: kezdő vagy haladó szinten, csoportoknak vagy családoknak is foglalhatók.

Minden hótalpas túra leírás megtalálható a www.steirischwandern.at honlapon.
További infók: Hochsteiermark.at
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »