Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eladó nyaralót keresel síparadicsomok közelében? 5 tipp, hogy sikerrel járj!

2021.03.04. Flatfy

Magyarországon az emberek nagy többsége nem egy hófödte lejtő környékén kezd el keresgélni, ha eladó "nyaraló" után kutat. A tó- és tengerparti nyaralókon túl azonban érdemes lehet körülnézni a népszerű síterepek közelében is. A hazai síelési lehetőségek mellett található ingatlanok kevésbé népszerűek, mint a környező országokban lévők.
Ebben a cikkben öt tippet szeretnénk adni azoknak, akiket érdekel, hogy hogyan találhatnak olcsó ingatlanokat külföldi vagy akár hazai sípályák közelében.

1. Érdemes lehet először a hazai piacon körülnézni eladó nyaraló után.

A hazai síelők körében kedvelt pályák mellett is találhatunk eladó nyaralókat, vagy eladásra szánt családi házakat. Magyarországon legnépszerűbb sípályái Mátraszentistvánban, Kékestetőn, Galyatetőn, Visegrádon, Bánkúton, Dobogókőn, Sátoraljaújhelyen és Eplényben találhatóak. A magyar síelőkre nem jellemző, hogy nyaralót vásároljanak a hazai hegyekben. Ha több napra utaznak a hegyekbe, akkor szállodában, panzióban vagy egy vendégházban szállnak meg. Emiatt a síterepek közeli települések ingatlanpiacán könnyen találhatunk olcsó házakat. A kisebb létszámú településekben sajnos gyakran kevesebb az eladó ingatlan. Azonban, ha mégis sikerül ilyet találnunk, akkor valószínűleg elég jutányos áron tudunk hozzájutni. A hazai ingatlanpiac jelenleg éppen fellendülőben van, de a kisebb települések ingatlanárait ez nem annyira befolyásolja.

2. A környező országok ingatlanpiaca is tartogathat meglepetéseket

Akik külföldön vásárolnak nyaralókat, tengerparti üdülőhelyeken kezdenek el először nézelődni. Az utóbbi években népszerűbbek lettek a Magyarországhoz közeli külföldi célpontok. A legtöbb honfitársunk Horvátországban, Spanyolországban, Olaszországban és Hollandiában vásárol ingatlant. A tengerparti üdülők helyett azonban a síelés kedvelőinek érdemes figyelembe venniük más Európai Uniós országokat, és népszerű sírégiókban kereshetnek eladó nyaralókat. Az egyik legnépszerűbb ilyen célpont Ausztria. Az ország közelsége és jó síterepei kitűnő lehetőséget nyújtanak az érdeklődők számára. A magyarok körében legnépszerűbb sípályák többek között Murau-Kreischberg, Semmering, Schladming, Nassfeld vagy Kaprun. Ezeken a területeken virágzik a síturizmus, így nem igazán találhatunk eladó ingatlanokat a sípályák közvetlen közelében, azonban a környező településeken mindenképpen érdemes szétnézni! A kisebb falvakban vagy községekben ki tudunk fogni eladó családi házakat. Ezek a hosszú síszezonok miatt jó befektetések is lehetnek, hiszen, ha éppen nem magunk használnánk őket, bérbe tudjuk adni.

3. Eladó nyaraló helyett eladó lakás

Ideális esetben természetesen egy eladó nyaralót vagy egy eladó családi házat érdemes keresni, de ez nem mindig megvalósítható. Mind a hazai, mind a külföldi ingatlanpiacokon érdemes megnéznünk a lakásokat is. Az ingatlan árak a lakások esetében is stagnáltak az utóbbi időben, így jelenleg nehéz olcsó ingatlanokat találni. Ráadásul nem minden síparadicsom közelében található város, de idehaza például nem kell nagy távolságot megtennünk a sípálya és a legközelebbi város között. A nyaraló vásárlása helyett azért érdemes megfontolni a lakás vásárlását, mert a síszezonon kívül ez utóbbit sokkal könnyebb kiadni.

4. Olcsó házak és felújítás

Sajnos nem mindenhol tudunk olcsó házat vásárolni kompromisszumok nélkül. Egy nyaraló esetében, (főleg olyankor, ha az nincs egész évben kihasználva, ami az esetek többségében így van) a felújítás költségei jelentősek lehetnek. A sípályák közelében lévő ingatlanok kiadása a szezonon kívül eléggé nehézkes, így nem igazán jó befektetés egy olcsóbb, de felújításra szoruló ingatlant vásárolni.

5. Mielőtt döntünk a kiszemelt ingatlanról, próbáljuk ki a közeli pályákat!

Az ingatlan helyzete, állapota és ára természetesen egy jelentős faktor, amikor síelés végett szeretnénk nyaralót vásárolni. Egy ennél sokkal fontosabb dolog viszont az, hogy mennyire szeretünk síelni azon a pályán, amely mellett "nyaralónkat" vásároljuk. Elvégre a legfontosabb az, hogy hosszú ideig tudjuk élvezni a sípálya nyújtotta örömöket!

(x)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.