Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így támogatja a kerékpározás az egészségedet

Milyen előnyökre számíthatsz?

2024.04.16. (x) szponzorált cikk

Télen a síelés egy rendkívül kedvelt sport, tavasztól őszig pedig a kerékpározásé a főszerep. A rendszeres tekeréstől nemcsak fittebbé válsz, hanem ez a sport számos további jótékony hatást is gyakorol a szervezetedre, így az életviteled minőségét jelentősen javíthatja.
Az Intersportban hatalmas KTM és Genesis kerékpár kínálatból választhatod ki a számodra legmegfelelőbb kétkerekűt.
Az Intersportban hatalmas KTM és Genesis kerékpár kínálatból választhatod ki a számodra legmegfelelőbb kétkerekűt.
A kerékpározás során tested valamennyi izma aktívan dolgozik. Azt gondolnád, hogy csak a lábadat veszi igénybe ez a sport, azonban az egyensúlyozáshoz bizony aktiválódnak a hát és a has izmai is. Az erős hátizomzat az egyik előfeltétele annak, hogy a hátad nem fog fájni a hétköznapokban. A súlyod egy részét pedig a váll és a kar izmai tartják, így ezek az izmok is erődösnek. Már heti három-négy 20-30 perces, kényelmes tempójú biciklizéssel is teljesen átmozgathatod a tested.

A kerékpározás a futással ellentétben nem terheli annyira az ízületeket, sőt a ciklikus, dinamikus mozgás segíti a porckopás megelőzését. Ez a sport fantasztikusan segít a kalóriák égetésében, így a fogyáshoz is hozzájárul. Ha 16 km-t tekersz egy óra alatt, nagyjából 260 kalóriát égetsz el. Sőt mi több, a fáradtságot is elűzheted – egy rövid relaxációs biciklizés hatékonyabb lehet, mint egy csésze kávé.

Javul a lelki egyensúlyod, mert sportolás közben termelődik a boldogsághormon, az endorfin. Biciklizés közben szíved gyorsabban ver, mint általában, így a szív-, és érrendszeri megbetegedéseknek is kisebb lesz kockázata. Emellett stressz-csökkentő hatása is van, így jobb lehet az alvásod minősége. És végezetül: segíti az immunrendszer működését, mert az aerob gyakorlatok aktivizálják a fehér vérsejteket.

Azonban az is nagyon fontos, hogy a felhasználási célodnak megfelelő kerékpárt válassz. Az egyes kerékpár típusok különböző felhasználási céllal, más-más terepre lettek kifejlesztve. Például az országúti kerékpárok jellegzetes kormánnyal arra készültek, hogy minél gyorsabban tudj tekerni vele. A városi kerékpárokkal munkába vagy a boltba könnyedén eltekerhetsz. A mountainbike-ok terepre, a trekking kerékpárok hosszú túrákra készültek. Az elektromos kerékpárokkal pedig a dimbes-dombos tájakat könnyedén meghódítod.
Az INTERSPORT-ban hatalmas KTM és Genesis kerékpár kínálatból választhatod ki kerékpáros szaktanácsadó kollega segítségével a számodra legmegfelelőbb kétkerekűt. És hogy minél hamarabb elkezdődhessenek a kalandok, az ingyenes menetkész beállítás után már gyűjtheted is a kilométereket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.