Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi síiskola kezdőknek

Rétsági Erzsébet és Pálos Szabolcs kézikönyve testnevelő tanároknak, síoktatóknak és táborszervezőknek

2008.01.13.

Alpesi síiskola kezdőknek Hazánkat, itt a Kárpát medence közepén, magas hegyek védő karjai vesznek körül - legalábbis elérhető távolságban. Talán a fenséges hegyek viszonylagos közelsége, valamint a kontinentális éghajlat ritmikus és megbízható évszakváltásai okozzák, hogy a tél közeledtével csak a síelésre tudunk gondolni.
Az általánosítást elkerülendő, a mondatot úgy módosítjuk, hogy nagyon sokan, és egyre többen nem tudunk ilyenkor másra gondolni, mint a síelésre. Közel félmillióan...
Hazánkban ugyanis a legnépszerűbb sportágak egyikévé vált a síelés. Tömegsportról és sportturizmusról beszélhetünk, melynek résztvevői iskolai tanulócsoportok, családi és baráti társaságok, utazási irodák által szervezett sportszeretők köre. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy a részvevők több mint harmada gyerekkorú.
A síelés egy életre szóló élmény és elkötelezettség, ugyanakkor veszélyeket magába rejtő sportág. Mint minden sportágat, a síelést is csak szakszerű és felelősségteljes tanulási folyamat eredményeként sajátíthatjuk el. Összeegyeztethető-e a sípálya örömteli birtokbavétele a komolyságot sugalló szakszerűséggel és felelősségteljességgel? Erre IGEN a válaszunk, csupa nagybetűvel!
A fenti kérdésre valamint a tartalomjegyzék alábbiakban felsorolt fejezetcímeiben feltett kérdésekre is bővebb és remélhetően meggyőző válaszokat találhatnak könyvünkben.

Tartalomjegyzék
  • 1. Miért szeretjük a síelést?
  • 2. Mikor fedezte fel magának az ember a síelést?
  • 3. Hogyan szervezzünk meg egy sítábort?
  • 4. Melyek a síoktatás oktatás-módszertani sajátosságai?
  • 5. Másképpen kell a gyerekeket oktatni?
  • 6. Hogyan oktassuk az alpesi síelést?
  • 7. Milyen legyen a sífelszerelés?
  • 8. Hogyan síeljünk biztonságosan?
  • 9. Mit kell tudni a hóról, különösen, ha magas hegyeket borít?
  • 10. Egészségügyi ismeretek
Kézikönyvünk kizárólag az alpesi síelésről szól. Az oktatási tematika a 2005 évi alpesi országok carving alapiskoláinak anyaga alapján készült is. Célunk egy komplex alpesi sí-oktató kézikönyv elkészítése volt, mely közérthető nyelven, de szakmailag korrekt módon vezeti végig az Érdeklődőt a síoktatás lépésein és feladatain.

Könyvünket ajánljuk a működő és leendő testnevelő tanároknak, a rekreációs szakembereknek, a síoktatással foglalkozóknak és táborszervezőknek. Azoknak, akik egyhetes sítáborokba visznek tanulókat, illetve csoportokat és a rájuk bízott „tanítványokat” használható és magabiztos sítudáshoz akarják juttatni. Azoknak, akik lelkiismeretes és szakmailag igényes munkájukkal növelni kívánják a síelésnek hódolók táborát.

A könyv a Dialóg Campus Kiadó, Budapest- Pécs gondozásában 2007 telén jelent meg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.