Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jégre mindenki! - négynapos fesztivál a Műjégpályán

2013.01.28. 2013.02.07. | frissítve: 2013.02.07.

A hazai „jeges-legnagyobb buli”, jégfesztivál a Városligeti Műjégpályán kerül megrendezésre 2013. február 7-10-ig. A csütörtöktől vasárnapig tartó fesztiválon a családokat, időseket és fiatalokat, a jeges sportok kedvelőit várja a budapesti Városligeti Műjégpálya.
A kívül-belül megújult nagyszerű létesítmény programjaiban is újszerű alkalmakat kínál a szórakozásra, a sportra és kikapcsolódásra. A legfiatalabb korosztálytól a nosztalgiára vevő idősebbekig mindenki találhat a négy nap programjai között kedvére valót.

Már csütörtökön délután a szinkronkorcsolyázó válogatott bemutatójával elkezdődnek a programok, és egy soha nem látott óriási tábortűzzel folytatódik a JÉGRE MINDENKI!

Jégre mennek olyan nagyszerű sportolók, akik egyébiránt nem a csúszásban jeleskednek: például Marosi Ádám öttusa-világbajnok, a hazai „erős emberek” egy csapata Nagy Ákos vezetésével a hazánkban először megrendezésre kerülő ICE MAN Hungary-n (téli, jeges erősember-verseny) méri össze tudását, vagy újra jégen láthatóak a 80-as, 90-es évek bajnokai az FTC és UTE öregfiúk jégkorongmeccsen. A tehetséges utánpótlásnak a Kockás Kupa jégkorongbajnokságot rendezik meg.

A jégvilág profi szereplői – köztük Sebestyén Júlia műkorcsolya Európa-bajnok, Engi Klári tanítványaival vagy Szuper Levente, a világszerte ismert magyar hokikapus mutatja be, mit is lehet kezdeni korival illetve a repülő koronggal. De biztos, hogy nagyon színesnek ígérkezik a Jégcsillag SE korisainak bemutatója vagy éppen a Retró a jégen. Naponta egymást érik majd a különböző vidám, jeges ügyességi vetélkedők a közönség számára, több száz értékes ajándékért.

Jégre hangolt kerekekkel, programmal készül a Mitsubishi a különleges off- road pályán, hogy elhitesse a sofőrökkel: érdemes gyakorolni a téli viszonyokat. Sok-sok világbajnok, olimpiai bajnok és ismert személyiség küzd majd egymással.

A „Jégre Mindenki” világra szóló édes élményeket is tartogat a résztvevőknek. A Kockás Túrórudi ugyanis soha nem látott – Guinness-rekordra pályázó – méretben készül el erre az alkalomra. A 35 kg valódi magyar túróból és a hozzá bevonatként felhasznált csokoládéból elkészülő, hamisítatlan Kockás ízzel csalogató túrórúd valószínűleg az egyik legnépszerűbb attrakciója lesz az eseménysorozatnak. A kóstoltatók a hatalmas édességet ígéretük szerint igyekeznek majd egyenlően felszeletelni.

A belépés a rendezvényre ugyanúgy történik, mint máskor a Műjégre, csak most forró italok, tea, forralt-fahéjas almalé vagy éppen forralt bor jár majd minden belépőjegy mellé.

A legmodernebb technikával felújított városligeti épületegyüttes mai formájában is emlékeztet a régi időkre. Európa és talán a világ egyik legszebb műjegén filmek és korabeli jelmezes bemutatók segítségével idézik meg a történelmet, ami 1869. december 2-től jegyzi a pálya történetét. Ekkor alapította meg Kresz Géza 15 társával a Pesti Korcsolyázó Egyletet. A városi tanács díjtalanul engedélyezte nekik, hogy a Városligeti tó egy részét korcsolyapályává alakíthassák. Saját költségükön egy kis, fából készült melegedőt építettek, és a korcsolyázók 1870. január 29-én ünnepélyesen megnyitották a városligeti pályát, a mai Műjég elődjét. A melegedő 1874-ben leégett; az első kőépület tervezésére kiírt pályázatot Lechner Ödön nyerte meg.

Ebben az azóta nemrégiben megújított nagyszerű létesítményben február 7-és 10. között a belépőjegy mellé sok-sok színes, egész családot megmozgató programot ajánlanak a szervezők. Amint a programajánlatból kiderülhetett: nem csak korizóknak!
Így tehát: Jégre Mindenki! www.jegremindenki.hu

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.