Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Befagyott a Fertő-tó: várják a korcsolyázókat!

2012.02.02.

A hidegfront eredményeként végre megnyithat Európa egyik legnagyobb természetes korcsolyapályája, a Fertő-tó - adta hírül Burgenland turisztikai hivatala. Ahol késő őszig szünet nélkül vitorláshajók tolonganak, ott most a fagyos mínuszokban hatalmas jégpálya várja a mozgás szerelmeseit.
Ilyenkor több, mint 300 négyzetkiloméretével Közép-Európa sokak szerint legszebb szabadtéri jégpályájává változik a Fertő-tó. Az élek lágy sercenése a jégen, a tágas sztyeppi táj, és csak a sűrű, aranylón fénylő nádöv szab határt az összehasonlíthatatlan élményben részesülő korcsolyázóknak.

Az idei télen első ízben fagyott be a tó, a téli sportok szerelmesei 320 km² jégfelületnek örülhetnek. Az utóbbi fagyos éjszakák során immár 7 cm a jég vastagsága.

Egyelőre Ruszton szabad a jégre lépés

Még óvatosságra intenek, a Fertő-tó jegének biztonságáról az úgynevezett "Jégtelefon" is információt ad. Kedd délután a ruszti turizmus egyesületnél döntöttek a startról, más községeknél előreláthatólag a hétvégétől lesz szabad a korcsolyázás. Táblák mindenütt figyelmeztetnek: a jégre mindenki csak saját felelősségére léphet, de van, aki rendszeresen ellenőrzi a jég vastagságát, teherbírását, és figyelmeztet a veszélyre.

Az előrejelzések szerint marad a hideg idő, így a hétvégén már mindenütt várják a korcsolyázókat, fakutyásokat, jégkorongosokat. A vendéglősök sült gesztenyét, forralt bort, puncsot, sültkolbászt árusítanak, lehet sporteszközöket kölcsönözni, esténként pedig jégdiszkó, jégparti is csalogatja a kikapcsolódni vágyókat.

A "Jégtelefonokon" a tókapcsolattal rendelkező községek informálnak az aktuális jégminőségről:
  • Breitenbrunn: +43 676/5517771
  • Illmitz: +43 2175/2383
  • Mörbisch am See: +43 2685/8430
  • Neusiedl am See: +43 2167/340034
  • Podersdorf am See: +43 2177/2227
  • Rust: +43 2685/50215
  • Weiden am See: +43 2167/7427 vagy 7029
A jégpáncél könnyen megközelíthető a strandok parkolóitól, a korcsolyák felvételéhez padok is rendelkezésre állnak. Kötelek és létrák is találhatók a parton, ha valaki beszakadna a sekély vizű tóba. És mivel a szabad levegőn végzett mozgás éhessé tesz, a tó körüli községekben számos étterem és borozó kínál melegítő és erőt adó finomságot.

Jégvitorlás kaland a Fertő-tavon
A gyakorlottabb vitorlázók akár 110 km/órás sebességet is elérhetnek a jégpáncélon. A Fertő-tó lélegzetelállító csendje még jobban erősíti a száguldás érzetét. A villámgyors szórakozás feltétele persze a teherbíró és egyenletes jégfelület.

További ajánlatok, tippek és információk www.neusiedlersee.com
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.