Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megjelentek a több földrészre kiterjedő síbérletek

2022.08.31. sielok.hu

Az ún. multi-country síbérletek elterjedése nem szokatlan jelenség Európában. A síterepek rájöttek, hogy azzal tudnak még több síelőt magukhoz csábítani, ha összefognak, bérletszövetségbe tömörülnek. Így azon sportolóknak, akik egy évben akár több héten keresztül tudják gyakorolni kedvenc téli hobbijukat, érdemes ezeket a lehetőségeket alaposan áttekinteni, mert jelentős kedvezményekhez juthatnak.
Évről évre mi is frissítjük a terepcsoportok listáját. Most két új taggal bővült a lista, ugyanis megjelent az európai síterepeken két, eddig főként Észak- Amerikában használható síbérlet: az Epic pass és az Ikon pass.

Epic pass

"A legjobb választás, ha az egész világot egy bérletként a zsebedbe szeretnéd tenni!" - így szól a hirdetés. Észak - Amerikától a Francia Alpokon át, Japánig találhatunk partnersíterepeket a szövetségben.

A felnőtt (13+ év) teljes szezonbérlet -május 30-ig érvényes- akciós ára: 841 dollár (átszámítva nagyjából 300 ezer forint), amire mi magyarok egyből hangosan felszisszenünk, azonban Amerikában, néhány coloradói síparadicsomban nem ritka a napi 200 dolláros jegyár sem, főként a csúcsidőszakokban! Laurent Vanat, svájci közgazdász-kutató a legutóbbi ingyenesen elérhető jelentésében (mely a 2019/20 évi síszezonra vonatkozik) arról számolt be, hogy Amerikában a síbérletek ára, az utóbbi 15 évben megkétszereződött. Így már talán érthető, hogy egyre több amerikai síelő érkezik majd Európába.
Az Epic bérletnek létezik számos helyi/amerikai variációja és kedvezményes változata: 1 napostól teljes szezonig, egy adott régióstól, korlátlanig, valamint diák, nyugdíjas és fegyveres testületnél dolgozók számára is jóval alacsonyabb áron elérhető.

Az Epic Pass teljes szezonbérlet európai partnersíterepei:
  • 3 völgy - 3 völgy - Trois Vallées
  • 4 Vallées : Verbier
  • Ski Arlberg
  • Skirama Dolomiti
Ezeken felül a 2022/23 síszezontól a bérlet tulajdonosai korlátlanul síelhetnek Andermatt-Sedrun síterepén. Az Epic Local Pass-sal 5 napon át csúszhatnak ugyanitt, de még az Epic Day Pass-sal bírók is kapnak kedvezményeket!

További információk és részletek az epicpass.com oldalon találhatóak!

Ikon pass

2018. januárjában jött létre ez az észak-amerikai bérletszövetség, amellyel ma már 50 desztináció látogatható. Ezáltal az Epic pass jelentős versenytársat kapott. Az Egyesült Államokbeli tagjai mellett számos kanadai síterep csatlakozott hozzá. De akár Chilében, Ausztráliában, Japánban vagy Új-zélandon is síelhetnek a bérlettel rendelkezők.
    Az európia síterepek közül:
  • a zermatti síparadicsomban,
  • Kitzbühelben,
  • a Dolomiti Superski síterepein,
  • valamint Chamonix-ban lehet élvezni a bérlet által nyújtott kedvezményeket.
Az Ikon Pass felnőtt (23 + év felett) bérletért 1179 dollárt kell fizetni. Fiatal felnőttek (13-22 éves), gyerekek (5-12 évesek) és 4 év alattiak számára jelentős kedvezményeket adnak, csak úgy mint az egészségügyi dolgozók, katonai szolgálatot ellátók és diákok.

További információk és részletek az ikonpass.com oldalon találhatóak!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.