Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Túlszárnyalva az akciókamerákat

Mivel rögzítheted még a kalandjaidat?

2018.01.19. | Frissítve: 2018.02.19.
A sportban egyeduralkodó akciókamerák szerepét lassan kiegészítik, esetenként helyettesítik is a drónok. Ennek egyik oka, hogy a síelők mellett a hegymászók, tájfutók, más sportolók életét is megkönnyíti, ha a kamerát nem kell magukon vagy az eszközeiken viselniük. Emellett sokoldalúbb és informatívabb felvételek készíthetők egy „külső szemlélő” nézőpontjából - erre pedig igazán csak egy drón alkalmas.
Ma már az átlagfelhasználó igényeit is kielégítik a vezető gyártók professzionális képminőséget szolgáltató termékei. Azonban kevés még az olyan leírás, amelyik nem fotós, hanem inkább sportolói szemmel tekint a könnyű kopterek lehetőségeire. A következőkben igyekszünk megmutatni, aktív életmód mellett melyik drón lehet az ideális társunk.

A szóba jöhető termékek megismerésében Szabó Zsolt, a MyActionCam szakértője volt segítségünkre.

Aktív mozgással járó sportokban, ahol fontos, hogy ne kelljen nagy súlyt magunkkal vinnünk, mégis szép képet rögzíthessünk, társunk egy DJI Spark lehet. A piacvezető dróngyártó egyik legújabb terméke öt különböző színben kapható, súlya mindössze 300 gramm, kisebb hóesés nem jelent neki gondot, és mérete rotorokkal együtt is csak 143 x 143 mm (55 mm magas). Így ha akkumulátora lemerülne, bátran lehozhatjuk a hegycsúcsról akár kézben is.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Képes a követő módra: megfelelő lassúság mellett akár végig is kísér minket egy szakaszon sportolás közben. Itt megemlítendő, hogy egyhuzamban maximum 15 percig tud repülni, 30 km/h fölött pedig lemarad, és várja, hogy megmentsük.

Távirányító külön vagy az egyébként erősen ajánlott Fly More Combo csomagban kapható hozzá, de okostelefonról, tabletről is vezérelhető. Aki még ezeket sem szeretné síelés vagy mondjuk hegymászás közben működtetni, annak jó hír, hogy a Spark amellett, hogy gazdája tenyeréből felszáll, vezérelhető is kézmozdulatokkal: képes akár szelfit is készíteni úgy, hogy az ember az egyezményes kamerajellel annyit mutat neki: Készíts egy képet!
A kis drón másik erőssége az ára, 159 900 forinttól elérhető (2018. januári adat).
Az okostelefont távirányítóvá varázsoló és reptávot növelő vezérlőt, táskát, tartalék akkumulátort és rotorokat tartalmazó DJI Spark Fly More Combo csomag ára 220 900 forint, ez pedig a könnyebb irányíthatóság mellett hosszabb repülési időt is biztosít, ha ügyelünk arra, hogy „ne fázzanak meg” az akkumulátorok. Például úgy, hogy testünk közelében tartjuk őket használat előtt.

A csodálatos légi fotók és videók kipróbálása pedig a belépő után további kategóriákra is csábíthat: 2 Spark áráért hozzájuthatunk egy fejlettebb Mavichez, aki pedig inkább egy igazán nagy tudású, sokáig repülő eszközt szeretne, válassza a Phantom 4 Prót, és élje át az igazi drónpilóta-élményt… csak arra vigyázzon, hogy a kikapcsolódás eredeti célja se merüljön feledésbe!

Vásárlás előtt érdemes nem csak a felhasználási terveinknek megfelelő termékről, de a garanciális lehetőségekről is előre tájékozódni: Nem csupán azért, mert meghibásodás esetén „sötét előéletű” drónoknál a teljes garanciát elveszíthetjük, hanem azért is, mert a tiszta forrás mellé kényelmi szolgáltatásokat is kaphatunk.
A napokban indult pl. a hivatalos hazai DJI disztribútor HRP Europe Kft. Pick Up & Return programja: a garanciára váró kopterért bejelentés után ilyenkor még a futárt is ők küldik. Ennek feltétele, hogy valamelyik viszonteladójuktól szerezzük be készülékünket. Megbízható kereskedők biztosan örömmel adnak előre tájékoztatást a garanciális feltételekről is, ha pedig az említett futárszolgálatos lehetőséget is megemlítik, biztosan megnyugodhatunk: jó drónt fogunk kapni, jó helyről.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó szaküzletek:
Kapcsolódó cikkek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 31 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.