Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élményteli sífutás a Mostviertel régióban

2012.12.03. austria.info

Élményteli sífutás a Mostviertel régióban Friss levegő, tökéletes kilátás és varázslatos vidék: Mostviertel téli túraútvonalai, sífutópályái, szánkó- és korcsolyapályái nagyszerű kalandokat kínálnak. A sífutás hosszú hagyományokra tekint vissza Mostviertelben.
Az új jelzésrendszernek és az egységes iránymutató tábláknak köszönhetően a sífutók könnyedén el tudnak igazodni a sífutópályán. A Gippel és a Göller hegyek ölelésében fekvő St. Aegydben működő északi sportközpont hat különböző, összesen 100 kilométer hosszú sífutópályával várja a klasszikus és szabad stílusú sífutás kedvelőit. A választékban szerepel egy panorámapálya St. Aegydben, egy összekötő pálya a kernhofi sífutópályákig (együttesen mintegy 60 km), a Langau sífutópálya a Weißenbachtalban, ahol egy hangulatos menedékház és egy érdekes "rénszarvas" is várja a vendégeket.
Ezen kívül a hóbiztos Göller sífutópálya a Gscheidon, valamint a hangulatos "két ország sífutópályája" a Lahnsattelen. A nordicsports academy specialistái különleges edzésprogramokat kínálnak az ambiciózus sífutóknak és mindazoknak, akik azzá szeretnének válni. A megfelelő kulináris élményekről a nordicsports szálláshelyek, köztük a Gasthof Gnedt, a Gasthof Perthold, a Gasthof „Zum Blumentritt“ és a MAHO-Stub’n gondoskodik.

Csodálatos természeti környezettel és 18 kilométernyi sífutópályával várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat Annaberg. Az Annaberg sífutópálya (kb. 7 km) egy fennsíkon vezet, így kimondottan hóbiztosnak számít.
A fejedelmi látványt kínáló Ötscher-hegyen vezető Lassingtal-Joachimsberg sífutópálya (11 km) pedig nagyszerű választás mindazoknak, akik közepes távot szeretnének megtenni és közben a kilátásban is szeretnének gyönyörködni. Valamennyi sífutópálya alkalmas klasszikus és a szabad stílusú sífutásra egyaránt. Puchenstubenben, a Turmkogel-felvonók parkolója mellett található a Turmkogel sífutóközpont, ahol zuhanyozási és átöltözési lehetőség is rendelkezésre áll. Öt különböző, elsősorban fektetett nyomtávú klasszikus sífutópálya várja a vendégeket összesen 30 kilométer hosszúságban.
Az 5 kilométer hosszú Brandmäuer sífutópályának köszönhetően azonban Puchenstuben nagyszerű gyakorlási lehetőséget kínál a szabad stílusú sífutás kedvelőinek is.
A Hochreit sífutópályák – más néven "Speckjausen pályák" – Göstling/Ybbs turisztikai kínálatának egyedülálló különlegességei közé tartoznak. A Hochkar és Dürrenstein között található fennsíkon összesen hat, különböző nehézségi fokú sífutópálya található. Hosszúságuk 2-től 7 kilométerig terjed, a nyomvonaluk pedig váltakozó kialakítású (klasszikus és szabad stílusú). A pályák nagyszerű kilátópontokhoz és hangulatos falusi szálláshelyekhez vezetnek, ahol ízletes finomságokkal várják a megpihenni vágyókat. Innen ered a Hochreit sífutópályák másik elnevezése, a "Speckjausen", vagyis "uzsonna" pályák. A sífutópálya használata 3 euróba kerül.

Tipp: az Ablass-Hofnál található egy 2 kilométer hosszú kivilágított sífutópálya. Klasszikus és szabad stílusú sífutásra egyaránt alkalmas. A kivilágított pálya előzetes bejelentkezéssel naponta 18–20 óráig használható.

Lackenhof sífutópálya-hálózata összesen 21 kilométer hosszú, ebből 7,5 kilométer szabad stílusú sífutásra is alkalmas. A legtöbb pálya összeköttetésben áll egymással. Érdemes kipróbálni az 5 kilométer hosszú Gmoa pályát, Lackenhof leghosszabb sífutópályája csodás kilátást kínál az Nagy-Ötscherre.

Tipp: a Mandlbodenhütte már régóta a sífutók és téli túrázók kedvelt találkozóhelye. Különösen szép a kilátás a Kis- és a Nagy-Ötscherre. Mitterbach am Erlaufsee egy védett természeti értékeket őrző natúrpark kellős közepén található és csaknem 12 kilométer hosszú, varázslatos kilátást kínáló sífutópálya-hálózattal várja a téli sportág kedvelőit. Az enyhén emelkedő, 3,5 kilométer hosszú Erlauf sífutópálya a felvonó völgyállomásától indul. Egy összekötő pálya vezet a St. Sebastianban található sífutópályákhoz.

Ybbsitz sífutóközpontja az idilli és napsütötte alpesi völgyben, Prollingban található, amely kimondottan hóbiztosnak számít. A 11 kilométer hosszú sífutópályán klasszikus és szabad stílusú sífutásra egyaránt lehetőség nyílik és felszerelés is bérelhető a kiindulóponton. A gyermekeket egy kötélfelvonó is várja, amely a hétvégéken és az iskolai szünetekben működik, valamint néhány hangulatos menedékház is rendelkezésre áll.

Megfelelő hóviszonyok esetén sífutásra még St. Pöltenben, az alsó-ausztriai tartományi fővárosban is lehetőség nyílik. A 3,6 kilométer hosszú sífutópálya a Traisen folyó mentén vezet a Stattersdorfer stég és az autópálya-felüljáró között.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.