Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Észak-Olaszország, Lombardia

2005. február

Az észak-olaszországi Lombardia síterepei kevésbé ismertek a hazai síelők előtt, pedig – ahogyan a síbérletárakat elemző cikkükből is kiderül – a régió síbérletárai kimagasló értéket nyújtanak.
A Svájccal határos Lombardia Olaszország leggazdagabb tartománya. Az észak-olasz régió jólétét a középkorban itt kiépült kereskedelmi utakkal és kereskedő-múltjával alapozta meg. A terület terepei gyakran kiesnek a síszabadságukra igyekvő honfitársaink útvonalából, pedig az együttesen 400 kilométernyi előkészített lejtőt kínáló síközpont bérletpénztáraiban hagyott eurókért nemzetközi összehasonlításban kimagasló értéket (azaz lift- és pályahálózatot) kapunk. Lombardia központja Milánó, a terepek jórészét innen egy órányi autóútra találjuk.

Colere

A bájos lombardia hegyi falu, a Bergamo-közeli Colere az Orobiei Alpok lábánál épült fel. Ide, 1020 méteres magasságba csúszhatunk be léceinken, vagy deszkánkon, az összesen 25 kilométer hosszúságú pálya valamelyikén. A szezonra új hóágyúkat állítottak üzembe, amelyekkel az egy fekete, hat piros, két kék és két zöld lejtő egy része behavazható. A 2165 méterről induló útvonalak - hasonlóan a szomszédos sícentrumokhoz – március végéig síelhetőek. Az Orobie síbérletekkel 5 síliftet vehetünk igénybe.

Lizzola

Valamivel nagyobb kiterjedésű pályák várják a síelőket Valle Seriana felső szakaszán, a háromezres Pizzo di Redorta oldalában, Lizzolában. A 11 lesikló útvonal 30 kilométernyi terepet ad ki, ahol az északi tájolásnak hála a hó kiadós mennyiségű és tartós. A 2000 méteres legnagyobb magasságot megközelítő lejtők között egyaránt találunk könnyebb és több rutint igénylő nehézségűeket. A szintén az Orobie bérlettel látogatható Lizzolában három pályát is kiépítettek az errefelé igen népszerű sífutás barátainak.

Monte Pora

A Monte Pora nevű falu feletti, 1350 és 1880 méteres magasság közötti széles, napos pályák hossza 35 kilométer. A legjobbak 2, a haladók 15, míg a kezdők 3 pályán élvezhetik a Bergamó-völgy szépségét. A sífutók 2 nyomon is elindulhatnak. Monte Pora közvetlen összeköttetésben működik Presolana terepeivel, így a síelési és deszkázási lehetőségek könnyen bővíthetőek. A 11 felvonó óránkénti kapacitása 11 ezer utas, sorokra ezért ne nagyon számítsunk.

Presolana

Presolana Lombardia családi síközpontjainak egyike, ahol a pályák fele kék jelzésű, így ideális a gyerekes szülők számára. A régió egyik legnagyobb múltú terepére a színes, síelés utáni programok is vonzzák a családokat. A sífutók útvonalát 1600 méteres magasságban építették ki.

Spiazzi di Gromo

A helyiek által „Kis Kanadaként” emlegetett Spiazzi di Gromo középkori erődítménye okán egész évben kedvelt turistacélpont. A völgy többi terepén is érvényes Orobie síbérlettel használható 18 kilométernyi pálya között – mint Lombardiában mindenütt – találunk kezdőknek és gyereknek szánt tanuló lejtőt, de hogy senki se unatkozzon, két fekete, és négy-négy kék, illetve piros pályát is kijelöltek a Seriana-völgy e részén.

Borno- Monte Altissimo

Borno, az 1703 méteres Monte Altissimóról induló, egyszerű vonalvezetésű, 12 kilométer összhosszúságú pályáival Lombardia egyik legkisebb síközpontja. A látványos szépségű vallecamonicai település Milánótól 120 kilométerre fekszik. 8 síliftjén - melyek óránként 7500 utast képes a pályák tetejére feljuttatni – az Orobie és a Lombardia síbérlettel is közlekedhetünk.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.