Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Interjú: Palasics Péter - a pillanatnyi forma dönt Torinóról

2005. december
Még nincs 18 esztendős Palasics Péter, a Freestyle SC versenyzője, de már most nagy terveket szövöget.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Több válogatott alpesi sízőnkhöz hasonlóan ő is szeretné kivívni a részvételi jogot a torinói olimpiára, bár beszélgetésünkkor szerényen megjegyezte: ő bizony lépéshátrányban van riválisaival szemben, hiszen mindössze öt esztendeje síel versenyszerűen, vagyis úgymond még gyerekcipőben jár ebben a sportágban.
Bár ha a statisztikát nézzük, akkor Palasics ugyanolyan eséllyel rajtol az ötkarikás indulásért, hiszen az elmúlt évek során már mindenkit sikerült legyőznie a hazai mezőnyből.

"Éppen ezért nagyon bizakodó vagyok. - árulta el a versenyző. Ha azt vesszük, igazából az egész magyar mezőny egy szinten van, és ha úgy alakul, hogy a nemzet jogán egy kvótája lesz az országnak, a válogatók során a pillanatnyi forma dönthet arról, hogy ki utazik majd Torinóba, az olimpiára."

- Ám addig is versenyről versenyre utazik, és a többiekhez hasonlóan megkísérli alanyi jogon megszerezni az indulást.
- Így van, bár az Európában uralkodó enyhe időjárás alaposan átírta a terveinket. Úgy volt, hogy november elején-közepén több versenyen is rajthoz állok Norvégiában, ehhez képest a nagy meleg miatt sorra mondták le a viadalokat. Úgy döntöttem, az északi turné helyett Ausztriában és Franciaországban csatolok léceket, több műlesikló és óriás-műlesikló versenyen rajtolok.

- Van rá esély, hogy ezekben a számokban olyan pontokat produkáljon, amelyekkel ott lehet az olimpián?
- Nehéz feladat, de mivel szuper óriás-műlesiklásban úgymond még nem vagyok versenyre kész, így ezekben a számokban próbálkozom. Bár sokan úgy vallják, hogy szuper-G-ben könnyebb kivívni az indulási jogot, egyelőre nincsenek olyan statisztikai adatok, amelyek ezt alátámasztanák. Számomra az a legfontosabb, hogy ebben az idényben stabilan, kiegyensúlyozottan szerepeljek, és akkor bármi előfordulhat. Még az is, hogy ott leszek az olimpián.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 236 vendég és 24 regisztrált felhasználó látogatja.