Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelő hírességek

2009. február

Rovatunkban ismert személyiségeket kérdeztünk téli hobbijukról: Csollány Szilvesztert, Balázsovits Editet és Kucsera Gábort.

Négyest kapott a síelőtudományára

"Azt nem jelenteném ki, hogy a rendszeres síelők közé tartozom, de úgy érzem, jelenlegi tudásommal nem veszem el a hegyek között, biztonságosan, megfelelő technikával síelek, így akár egy fekete pályán is kockázatmentesen le tudok jönni. Először nyolc-tíz éves koromban volt a lábaimon síléc, de semmi komoly felszerelés, hanem ezek a gyerekeknek való műanyag lécek. Akkoriban még idehaza is rendes telek voltak, így a ház előtti dombon csúszkáltam. Később, a középiskolában sportosztályba kerültem, ahol tananyag volt számunkra a síelés. Egyik télen Szlovákiában sítáboroztunk, a hóekézésből egy hét alatt megtanultam biztonságosan síelni, és a tanáraim négyesre értékelték a produkciómat. Később a tornászokkal el-eljárogattunk síelni, ha Svájcban edzőtáboroztunk, nem mulasztottuk el, hogy egy-egy nap sízést is beiktassunk a felkészülésbe. Mivel most már egy ideje Sopronban élek, így könnyen elérhető számunkra a semmeringi pálya, legutóbb a sógorommal mentünk el egy villanyfényes sízésre, amit nagyon élveztem. Nemrégiben a Havazin stábjával síelhettem, amit szintén nagyon élveztem."
Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, jelenleg tornaedző

Férjétől tanulta meg az alapokat

"Négy esztendővel ezelőtt álltam először síléceken, igazából ez eleve elrendelés volt számomra, hiszen a férjem egykoron válogatott síző volt. Tőle tanultam meg az alapokat, amelyekkel már elboldogulok a hegyekben. Minden télen beiktatjuk a programunkba a sízést, és már kisfiunk, Richárd is velünk tart a havas vakációra. Bár még csak három esztendős, nagyon ügyesen áll a léceken, és mondhatom azt is, gyorsan tanul a páromtól. Idén ősszel már síiskolába is beíratjuk őt, és én is szeretnék egy kicsit előbbre lépni, hogy minél összehangoltabb legyen a családi síelés. Ezen a télen eddig mindössze két napot síeltünk, ismét Ausztriában, ahová általában megyünk. Nagyon elégedettek vagyunk az osztrák síterepek nyújtotta lehetőségekkel, azért is szeretjük annyira Ausztriát, mert a kisgyermekes családok számára ideális körülményeket nyújt. Bár nem olcsó, nagyon élvezetes ez a téli kikapcsolódás, és a sízést mi általában megspékeljük egy kis wellnessprogrammal is, ami tökéletesen feltölt bennünket."
Balázsovits Edit színművésznő

Kucsera a sífutásra esküszik

"Megvallom őszintén, nem igazán vagyok télrajongó, de ebben az időszakban mindig nagyon várom, hogy elérkezzen a sífutótábor ideje. Pont most autózom Schladmingba, ami az egyik legjobb sífutóparadicsom Ausztriában, négy éve már, hogy idejárok tréningezni az edzőmmel, Sári Nándorral. Nagyon élvezem ezeket a napokat, hiszen gyönyörű a táj, az edzésmunkától tisztul és erősödik a tüdőnk, állóképesség-fejlesztésnek tökéletes, és általában négy-öt kilótól meg is szabadulunk az egyhetes program során. Egy nap általában húsz-huszonöt kilométert teljesítünk, este pedig még rápakolunk erre egy kis kondizással, vagyis a téli felkészülésünk szempontjából a legjobb választás ez a sportág. Az alpesi sízéssel eddig egyszer próbálkoztam, úgy hat-hét éves lehettem, amikor sílécre álltam és a lakhelyünk közelében lecsúsztam egy dombon. Sikerült telibe kapnom a domb alatti focipálya-dühöngő rácsát, így nem úsztam meg sérülés nélkül az esetet. Azóta sem próbálkoztam vele, de nem is bánom, mert én tökéletesen megtaláltam a téli világomat a sífutó pályákon, az erdő mélyén."
Kucsera Gábor világ- és Európa-bajnok kajakos
KOMMENTEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.