Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bergisel - a világ legszebb síugrósánca

2016.03.29. 2016.04.01. Szászi Bernadett | frissítve: 2016.04.01.

Bergisel nemcsak híres sportközpont, mely számos sportrendezvénynek ad otthont, hanem egy építészeti műalkotás is. Innsbruck egyik legkiemelkedőbb látványossága, ahonnan csodaszép panorámában gyönyörködhetünk és ahol akkor is gondoskodnak a szórakoztatásról ha épp nincs verseny vagy edzés.
Nemcsak frekventált sportközpont, hanem kiemelkedő építészeti látványosság is, mely a híres iraki építész Zaha Hadid munkája
Nemcsak frekventált sportközpont, hanem kiemelkedő építészeti látványosság is, mely a híres iraki építész Zaha Hadid munkája
A Bergisel síugróközpont Innsbruck egyik legjellegzetesebb látnivalója és az Alpok legmodernebb sportarénái közt szerepel. Számos sportversenynek adott már otthont, illetve meghatározó helyszíne volt az 1964-es és 1976-os téli olimpiának is.
A központ egy 746 méter magas dombra épült Innsbruck közelében 1927-ben, azóta többször is átépítették. Legutóbb 2001-ben, amikor a híres iraki építész, Zaha Hadid nyerte el a tervezés jogát. Az egyedi, szinte szoborszépségű formák és a különleges design nemcsak a sportrajongók, hanem az építészetet kedvelők tetszését is elnyerte. Olyannyira, hogy osztrák állami építészeti díjjal jutalmazták.
Számos sporteseményt rendeznek itt, valamint májustól októberig látványos síugró bemutatókat is láthatunk
Számos sporteseményt rendeznek itt, valamint májustól októberig látványos síugró bemutatókat is láthatunk
Szinte minden nap síugrók repkednek itt, akár 140 méteres magasságot is elérve. Edzéseket tartanak és versenyeket rendeznek. Ha pedig épp nincsenek versenyzők a sáncon, akkor is igyekeznek látnivalóról gondoskodni, - amennyiben az időjárás engedi - látványos síugró bemutatókkal szórakoztatják az ide látogató közönséget, májustól októberig.

Látványos videó az impozáns Bergisel síugróközpontról
További infók: www.bergisel.info
Cikkünk megjelenése után érkezett a hír, hogy 2016. március 31-én Zaha Hadid elhunyt. Lenyűgöző karriert futott be, ő volt az első női építész, aki megkapta az építészek Oscar-jának is nevezett Pritzker-díjat. A Royal Institute of British Architects (RIBA) Stirling-díjjal tüntette ki, 2015-ben pedig elsőként lett a RIBA aranyérem női díjazottja.
A 65 éves sztárépítészt hörghuruttal kezelték egy kórházban Miamiban, a halálát szívroham okozta.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.