Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

FIS sírepülő világbajnokság lesz Stájerországban

2015.11.17. | Szerző: sielok.hu
A FIS Sírepülő Világbajnokság alkalmával a világ legjobb síugrói versengenek egymással az Ausseerland-Salzkamergut régióban 2016. január 15-től 17-ig. Ráadásul ez lesz a nemzetközi síszövetség egyetlen világbajnoksága a 2015/2016-os téli szezonban. A Kulm sánc Tauplitz közelében taláható.
A 63 évvel ezelőtt épített síugrósáncot folyamatosan kibővítették és átalakították, így ma a világ legmodernebb ilyen jellegű sportlétesítményei közé tartozik. A sírepülő világbajnokság miatt már egy évvel korábban, a 2015-ös világkupa-sorozatra kibővítették és modernizálták a síugrósáncot. A sáncot 4,2 millió euróból 8 méterrel magasabbra és 21 méterrel hátrébb helyezték, ennek megfelelően a landolási zónát is átalakították.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A Kulm sánc eddig is lenyűgöző méreteit így tovább tudták növelni, aminek eredményeként a 2015 januárjában rendezett sírepülő világkupa alkalmával Severin Freund 237,5 méterre tudta javítani a sáncrekordot. (A viszonyítás kedvéért: a sírepülés világrekordját a norvég Anders Fannemel tartja 251,5 méterrel).
Hubert Neuper, síugró legenda és a Kulm igazgatója: „Több mint lenyűgöző az a látvány, amikor emberek mindenféle technikai segítség nélkül, 8 másodperc alatt, 250 métert tesznek meg a levegőben úszva. Ez a látvány, valamint a több ezer néző által teremtett fergeteges hangulat feledhetetlen élmény.”
Az Ausztria legnagyobb síugrósáncán rendezett négynapos versenysorozat legkiemelkedőbb eseménye minden kétséget kizáróan a győztesek számára rendezett szombat esti parti lesz.

További infók: skifliegen.at
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó fotóalbumok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 92 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.