Menü ≡

Magas-Stájerország, a sítúrázás bölcsője

2015.12.04.
Kevesen tudják, hogy a sítúrázás története meglepő módon nem Skandináviában, hanem Ausztriában, Magas-Stájerországban kezdődött. Toni Schruf, Max Kleinoscheg és Walther Wenderich 1892-ben elsőként hódították meg síléccel az Alpok 1782 méter magas csúcsát, a Stuhlecket, amelyet az első lesiklás követett.
h i r d e t é s
A történelmi lesiklást követő években Magas-Stájerország hamar az Alpok első sírégiójává vált. Itt alapították a térség első síszövetségét, amely Közép-Európa első nemzetközi sífutóversenyének házigazdája, illetve itt rendeztek a világon először síkiállítást is. Ezek a rendezvények tették Európa-szerte népszerűvé a síelést, illetve a versenyek miatt épült liftek és szállodák nagyban hozzájárultak a sírégió kialakulásához.

A sítúrázás úttörőinek szülővárosában, Mürzzuschlagban található a világ legnagyobb téli sport múzeuma, a „Winter!Sport!Museum!”, ahol a látogatók 1000 négyzetméteren interaktív, szórakoztató módon ismerkedhetnek meg a téli sportok történetével, de korcsolyázni, bobozni is lehet, sőt, még egy hagyományos hütte is található a múzeum területén. A múzeum kínálatát nosztalgiatúrák bővítik, amelyek során a túralesiklás atyjainak eredeti útvonalát lehet megtenni tapasztalt síoktatók vezetésével.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Mindemellett a múzeum hozta létre a Nostal!Ski!Team! névre hallgató 20 fős nosztalgia sícsapatot, amely az alpesi sí különböző műfajait mutatja be a látogatók számára. A Semmering-Stuhleck síterepen hagyományőrző síversenyeket is rendeznek, amelyeken a Nostal!Ski!Team! versenyzői korhű ruhákban és felszerelésekkel állnak rajthoz.

Manapság már jól kiépített, modern sípályák, kijelölt sítúraútvonalak, színes programok várják a tél szerelmeseit Magas-Stájerországban.
Bővebb információ: www.hochsteiermark.at
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »