Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpok-Adria túraút: a Großglocknertől a tengerig

2013.05.16. austria.info

Gyalogolj az örök jég birodalmától, a Großglocknertől egészen az azúrkék Adriai-tengerig! A határokat átszelő 750 kilométeres túraútvonal változatos tájakon és igazán látványos természeti környezetben vezet, emellett számtalan ponton kínál lélegzetelállító panorámát a lábunk előtt elterülő vidékre.
Aki egy feledhetetlen és újfajta kikapcsolódásra vágyik, az a három országon – Ausztrián, Szlovénián és Olaszországon – és három kultúrán át vezető távtúraútvonalon megtalálhatja azt.

Az Alpok-Adria túraút összesen 43 szakaszból áll, amelyek mindegyike nagyjából 20 kilométer hosszú. Természetesen mindenki saját maga döntheti el, mekkora távot szeretne megtenni, hiszen az egyes szakaszok külön-külön és a legkülönbözőbb variációkban is bejárható. A 3 országon át vezető túra egy-egy szakaszát válaszhatják azok, akik egy rövidebb túrával szeretnének változatos tájakat felfedezni.
A 750 km-es túraút a térképen
A 750 km-es túraút a térképen
A földi "édenkertnek" is titulált, csodálatos természeti környezetben vezető túraútvonal útvonalába sok varázslatos kilátóhelyet esik. A mágikus, meditatív utazás során a könnyű, mediterrán klíma csak fokozza a jókedvet és sok-sok napsütéssel, valamint kellemes hőmérséklettel ajándékozza meg a kirándulókat. Az Alpok–Adria régió csábító illatai szintén végigkísérik a túrázókat az útvonal teljes hosszában. Három ország étkezési kultúráját ismerhetjük itt meg, amelyek egymásra is hatással voltak.
Nockberge Nemzeti Park
Nockberge Nemzeti Park
A 2011-ben "EDEN-Award" díjjal kitüntetett túraútvonal a Hohe Tauern Nemzeti Parkból, Ausztria legnagyobb nemzeti parkjának szívéből indul és Heiligenbluton és Großkirchheimon át vezet a művészvárosként ismert Gmündbe. Innen a látványos Millstatti-Alpokon, majd a Nockberge szelíd, gömbölyded hegyhátain át kanyarog tovább, hogy elérjen Arriachba, amelyet Karintia középpontjaként tartanak számon.
A Millstätti-tó Karintiában
A Millstätti-tó Karintiában
Ezt követően a Gerlitzi-Alpokon át juthatunk Veldenbe, a híres Wörthi-tó partján található városkába, majd tovább Baumgartenhöhére, amelyről varázslatos kilátás nyílik a Faaki-tóra. Az Alpok-Adria túraút következő szakaszai már Szlovéniában vezetnek. A sívilágkupa helyszínként ismert Kransjka Gora az első állomás, ahonnan a türkizzöld Soča mentén haladhatunk tovább a Triglav Nemzeti Park és a Júliai-Alpok csodás természeti környezetén át a Goriška Brda borvidékre és a lovassportjáról híres Lipicába.
A Soca folyó Szlovéniában
A Soca folyó Szlovéniában
A borairól ismert Collioban léphetjük át az olasz határt és juthatunk el a hagyományokban gazdag Cividale del Friuli városába. A következő célpont a Karst-fennsík zord világa, majd mindezt hátunk mögött hagyva elérjük a tengert. A távtúra néhány kilométerrel távolabb ér véget, az idilli kikötővárosban, Muggiában, amelyet az Adria fénye ragyog be.
A Miramare kastély a Trieszti-öbölben
A Miramare kastély a Trieszti-öbölben
További informácók a wwww.alpe-adria-trail.com honlapon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.