Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájc gyöngyszeme - a Val d'Anniviers sírégió

2007.03.27. | Szerző: sielok.hu
A Wallis tartománybeli Val d'Anniviers-i völgyet a Rhône partján fekvő Sierre városából (563 m) közelíthetjük meg egy hosszú szerpentinen. A városhoz legközelebb eső síterep Vercorin (1340-2336 m), de izgalmasabbak a völgy mentén sorakozó nagy szintkülönbséget jelentő síterepek.
A Val d'Anniviers völgy utolsó települése: Zinal | Kép: sielok.hu
h i r d e t é s
Meredek szerpentinen felkapaszkodva érhetjük el a völgy 3 rendkívül hóbiztos síterepét, melyek közül legnagyobb: St-Luc & Chandolin, Ez a terep Svájc legmagasabban épült (2000 m) településén létesült. A völgy szemközti oldalon található Grimentz (1600-2900 m), a völgybe vezető út végállomásaként egy igazán csendes pihenést biztosító tradicionális svájci falu: Zinal (1670-2896 m). A települések autóval vagy helyi járatú autóbuszokkal is megközelíthetők.
Grimentz
A négy síterepen összesen 45 sífelvonó és 220 km hóbiztos sípálya található, melyek közös bérlettel is bejárhatók. Ezeken a településeken nem találni nagy hoteleket, a vidék megőrizte eredeti arculatát jellegzetes sötétbarna alpesi házaival. Ottjártunkkor (2007. március) legjobb hóviszonyokat Chandolinban találtuk.
Chandolin
Zinal zsákfalu az Anniviers-völgy végén. Itt a sípályákat nem volt alkalmunk kipróbálni, viszont helyette egy életre szóló élményt jelentett az a hótalpas túra, amely a Zinal gleccser barlangjához vezetett. Befagyott vízesések, hógombákkal teli patakok mentén vezetett az utunk, a meredek sziklákról zergék bámultak ránk. Túravezetőnk segítségével megtaláltuk a gleccserbarlang bejáratát, ahonnan kúszva folytattuk az utat a jeges hasadékban.
Elérkeztünk a gleccserbarlang bejáratához

Kapcsolódó linkek:

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »