Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Négy szempont last minute síelés tervezéséhez

2024.02.09. (x) szponzorált cikk

Hirtelen felszabadult egy hosszú hétvégétek, és úgy döntöttetek, valamelyik síparadicsom felé veszitek az irányt? Mutatunk néhány szempontot, hogy mire érdemes figyelni a last minute utazás tervezése közben.
Kép forrása: canva.com

Szállás

A szállás több dolog miatt is a fontos. Általánosságban elmondható, hogy a kedvelt síterepeken a legjobb szállások már jó előre le vannak foglalva, így a last minute nyaralás lehetőségeivel szemben, itt valószínűleg kevesebb opciónk lesz. Mire figyeljünk?

  • Szállás elhelyezkedése: Nézzük meg pontosan a térképen akkor is, ha azt írják pályaszállás, és érdemes a véleményeket is elolvasni, mielőtt hirtelen lecsapunk egy jónak tűnő lehetőségre.

  • Ellátás: Főként az árak és a rendelkezésünkre álló idő miatt érdemes megnézni, hogy jövünk ki, ha kérünk reggelit, esetleg félpanziót vagy önellátók leszünk. Az önellátás bár valószínűleg olcsóbb megoldás, fontos, hogy a közelünkben legyen valamilyen bevásárlási lehetőség, illetve azt is vegyük figyelembe, hogy ha csak egy hosszú hétvégénk van, akkor a főzéssel a síeléstől vesszük el az időt.

Sífelszerelés

Megkönnyíti a last minute utazás szervezését, ha van saját felszerelésünk, és azzal nem kell bajlódni, hogy honnan kölcsönzünk. Ha esetleg most állunk vásárlás előtt, akkor érdemes szétnézni a használtak között is, mert egy teljesen új bakancs, síléc, kabát, sisak és minden más, bizony akár több százezer forintra is rúghat.

Utazás

Síelést legtöbben autóval, vagy ha többen indulnak, akkor egy kisbusszal terveznek. Egyrészt a saját jármű mobilitást biztosít, hiszen, ha a pálya mellett van a szállásunk, akkor ahhoz, hogy eljuthassunk a legközelebbi városba például egy bevásárlásra, kell a kocsi. Vagy ha messzebb van a pálya, akkor oda is mehetünk kocsival. Arról nem is beszélve, hogy egy síeléshez igen sok hely kell, egy kis bőrönddel nem indulhatunk útnak, a síbox ezért igen praktikus megoldás lehet ilyenkor.

Amennyiben autóval indulunk el, ne felejtsük el előre felkészíteni, hiszen a hegyekben hóra, jégre kell számítani, így a téligumi mellett a hólánc is jól jöhet.

Biztosítás

Ne feledjük el, hogy a síelés vagy éppen a snowboardozás nem veszélytelen sport, könnyen történhet kisebb, nagyobb baleset a pályán vagy akár útközben is. Így bármennyire az utolsó pillanatban is szervezzük meg a csúszást, egy dolgot semmiképpen ne hagyjunk ki: a biztosítás kötést.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.