Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyár Szlovákiában: a magyar turisták száma többszörösére nőtt

2024.06.20. 2024.06.27. sielok.hu | frissítve: 2024.06.27.

2019 óta 400 %-kal (!) nőtt a Tátrába utazó magyar turisták száma. - hangzott el a "Nyár 2024 Szlovákiában" címmel rendezett szezonnyitó sajtótájékoztatón a budapesti Szlovák Intézetben. Legnépszerűbb úti cél továbbra is az Alacsony- és a Magas-Tátra hegyvidéke, amely minden évszakban változatos programokat kínál.
Lukáš Brodanský (TMR) és  Soňa Jelínková (Szlovák Turisztikai Képviselet)
Lukáš Brodanský (TMR) és Soňa Jelínková (Szlovák Turisztikai Képviselet)
Az eseményt Soňa Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy az ország a tengeren kívül minden turisztikai vonzerőt fel tud mutatni, a tengert pedig sokféle vizes programlehetőség helyettesíti a csónakázástól a hatalmas élményfürdőkig. A Szlovák Turisztikai Képviselet által szervezett bemutatóra a Magas-Tátra, az Alacsony-Tátra, a Liptói régió, Besztercebánya és Donovaly képviselői is elhozták legújabb nyári ajánlataikat.

Lukáš Brodanský, a Tatry Mountain Resorts (TMR) értékesítési és marketing managere kiemelte, hogy az okostelefonok világában az utazás szervezése már gyerekjáték: mobilon tervezhetjük meg az útvonalat (a Tátra 3 és fél óra alatt kényelmesen elérhető), online foglalhatjuk le a szállást és a programokat, mindehhez érdemes letölteni a gopass applikációt, mely jelentős kedvezményeket biztosít a regisztráltaknak.
Lanovkázás a Magas-Tátra egyik legszebb vidékén, a Csorba-tónál | Kép: Marek Hajkovsky
Lanovkázás a Magas-Tátra egyik legszebb vidékén, a Csorba-tónál | Kép: Marek Hajkovsky
Akárcsak télen, nyáron is Jasná az Alacsony-Tátra legnépszerűbb célpontja. Ezúttal sílécek helyett hátizsákkal vághatunk neki a túrának. Modern felvonó repíti fel az utasokat a Chopok tetején található Rotunda vendéglőhöz. Onnan megcsodálhatjuk a kilátást, majd egy jól jelzett, könnyű családi túrával felmászhatunk az Alacsony-Tátra legmagasabb pontjára, a 2043 méter magas Gyömbérre (szlovákul Ďumbier). A nagyobb kihívást keresők a Chopok déli oldaláról túrázhatnak fel erre az ikonikus gerincre.

A TMR a Tátra régióban 17 hotelt kínál, a csomagok ára a nyári szezonban is magában foglalja a jegyeket a felvonókra Tátralomnic, Csorbató, Ótátrafüred és Chopok-Jasná területén, valamint a belépőjegyet a két nagy élményfürdőbe. Ahány éjszakát tölt valaki a szálláson, annyi napra kap jegyet a felvonókra illetve fürdőkbe. A Tatralandiában 28, a Bešeňová élményfürdőben 15 csúszda található, és ez utóbbiban van Szlovákia leghosszabb vízi csúszdája. A Tátralandia büszkesége a Mega Delphin raft-csúszda, melyhez hasonlót csak Tenerifén vagy Dubaiban találni: a szédítő csúszás egy 7-emeletes lakóház magasságából indul.
Kép: Aquacity Poprad
Kép: Aquacity Poprad
A harmadik nagy élményfürdő, az Aquapark Aquacity Poprad 2024. július 5-7. között ünnepli 20. születésnapját, melyre külön zenés programokkal készülnek. Van tehát sokféle vizes attrakció is a Tátra aljában, a forró nyári napokra izgalmas mászófalakkal, vízi játszóterekkel.
Romantikus csónakázás a Csorba-tón | Kép: Marek Hajkovsky
Romantikus csónakázás a Csorba-tón | Kép: Marek Hajkovsky
Hajókázni is lehet a Tátrában. A Csorba-tónál felelevítették a csónakázás hagyományát, erre összesen 22 csónak áll rendelkezésre, köztük stílusos faladikok, esküvői csónak és egy üvegfenekű csónak is választható. Július 20-án rendezik itt a "Velencei éjszaka" nevű programot, kulturális és kulináris élményekkel összekötve.

A közeli Besztercebányától 26 kilométerre lévő Donovaly is számos aktív élményt kínál, nyáron is működik a felvonó, van itt kalandpark, hatalmas gyermek játszótér, bobpálya, kalandrollert is bérelhetünk, a Nova Hola hegyoldalon pedig kipróbálhatjuk a siklóernyőzést.

Változatos hegyikerékpáros és gyalogúra útvonalak, valamint 9 via ferrata mászóhely is várja az aktív utazókat Szlovákiában. További nyári tippeket ebben a cikkben találsz.
KOMMENTEK
nyakasimre | 2024.06.27. 18:51
Korábban már hozzászoltam ahhoz a cikkhez ahol a magyar túristák számának növekedésről volt szó olyan kiemelt túrista célpontokon mint, Magas és/illetve Alacsony Tátra, Bachledova dolina, stb... A bérletautomatáknak és parkolóautomatáknak nincs magyar nyelvű kezelőfelülete. Ez ügyben írtam a TMR cégnek angol nyelvű e-mailt, amire azt válaszolták, nincs szándékuk magyar nyelvű kezelőfelület létrehozására. A Szlovák Turisztikai Szövetségnek magyar nyelvű e-mailt írtam a budapesti és a pozsonyi irodájuknak, amire még csak nem is válaszoltak. Mire fel reklámozzák Magyarországon Szlovákiát, ha még annyira sem képesek, hogy a nyelvtudással hadilábon álló turistákat segítsék?

Ny.I.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.