Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Öt kihagyhatatlan élmény Rogla síterepén

2023.12.11. (x) szponzorált cikk

Sokan és sokszor töltik a téli napokat a szlovéniai Rogla síterepén. Az évek óta visszajáró vendégek egyetértenek abban, hogy Rogla a tél bármelyik időszakában varázslatos élményt nyúlt. Bár a síterep az utóbbi időkben komoly átalakuláson megy keresztül, talán sikerült kiválasztani azokat az pillanatokat, amelyek igazán emlékezetessé válnak Roglán.

1. Az első hóesés

Általában nem kell megvárni, hogy a tél megérkezzen, már jóval a hóágyúk bekapcsolása előtt ősszel megérkezik az első havazás a síterepre. Az első havazás sokaknak az első hótalpas túrát jelenti. Nincs is jobb, mint a kristálytiszta levegőben elmenekülni a világ bajai elől a helyi fenyőerdőbe. Késő délután bámulni, ahogy a Nap utolsó sugarai lebuknak a hegy mögött. Egy utolsó pillantás vetni a völgyre a Lombkorona sétányról, majd egy kiadós vacsorával kényeztetni magunkat a Natura hotelben.
Családi síelés
Családi síelés

2. Az első síelés

Az első síelés rendszerint közös, családi esemény. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki összegyűjti a felszerelését és irány a hegy! Ha valakinek már nem jó a tavalyi, akkor a hegy tetején található kölcsönzőben tudnak segíteni. Idén már nagyobb az izgalom, hiszen sokan alig várják, hogy kipróbálják a síterep új büszkeségét, az új, fűthető ülésű, hatszemélyes sífelvonót, amelyet sokak kedvenc pályája mellé építettek. Természetesen az új felvonó mellett az új pályát is ki kell próbálni!
Adrenalin a bobpályán
Adrenalin a bobpályán

3. Adrenalin nap

A Mašinžaga részen nemcsak az új felvonót lehet kipróbálni, hanem a télen-nyáron üzemelő bobpályát is. A 1360 méter hosszú pályán a bob akár 40 km/órára is fel tud gyorsulni. A kevésbé bátrabbaknak természetesen gyakrabban kell a féket használniuk. A legkisebbeknek az Uniorček részen épült egy igazi gyermekbirodalom, ahol szinte minden megtalálható, ami leköti a figyelmüket. Ha már itt vagyunk, és a legkisebbek már nem ránk figyelnek, akkor kipróbálhatjuk a felújított Uniorček bárt, ahol finomságokkal csábítanak. A közeli Hotel Planja csodálatosan felújított lakosztályai is csábítóak, akár egy következő roglai síeléshez.
24 km előkészített sífutópálya
24 km előkészített sífutópálya

4. Síelés a csillagos ég alatt

Van abban valami mágikus, amikor síelés közben feltekintünk a csillagos égre. Természetesen ehhez csak annyi kell, hogy csütörtöktől vasárnapig valamelyik este csatoljunk a Košuta vagy a Jasa kivilágított pályáján. A már korábban említett Uniorček bár napközben is jó választás lehet, este pedig mindenki itt van, aki számít, ez az apres-ski élet egyik központja.
Hotel Natura
Hotel Natura

5. Sífutás és wellnessz

Mintegy 24 kilométernyi előkészített sífutópálya várja azokat, akik nem csak a pályákon szeretnének csúszni. Kezdőket és haladókat, mindenkit biztatunk a sífutásra, amely az egyik legegészségesebb időtöltés a természetben. Az egészséges életmód pedig folytatódhat a Hotel Natura panorámaszaunájában, vagy a Terme Zreče gyógyfürdőjében, ahol a gyógyvíz visszaadja energiánkat egy aktív nap után.

Íme, az öt élmény, amelyet sokan fontosnak tartanak, de az igazat megvallva, nagyon nehéz kiemelni ezeket a sok közül. Egész áprilisig lehetne sorolni, hogy Rogla síterepe és a Zreče Fürdő mivel várja a vendégeit. Sokkal egyszerűbb személyesen is kipróbálni őket. 
A síterepről bővebb információkat a www.rogla.eu/en/, angol nyelven is elérhető weboldalán találsz!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Rogla Hotel csillagcsillagcsillagSuperior
A Rogla Hotel a 10-es számű ülőfelvonó állomásától 100 méterre található. 88 db kétágyas szoba fürdőszobával (zuhanyzóval és hajszárítóval), telefonnal, minibárral kábel tv-vel és internet csatlakozással. A szobák közül 15-höz erkély is tartozik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Natura csillagcsillagcsillagcsillag
2014-ben átadott modern szálloda Roglán, a 10-es ülőlift felső állomásától 250 m-re, saját étteremmel. Wellness részlegének szolgáltatásai: pezsgőfürdő, szaunák, gőzfürdő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Villas Terme
A Villas Terme Roglától 16 km-re, a Zrece termálfürdő szomszédságában található, csendes, parkos környezetben. Apartmanok és szobák is foglalhatók. Étkezés és wellness szolgáltatások a szomszédos hotelben igénybe vehetők.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.